Tesbihat yap sabah akşam tesbih kullanarak 99 kere oku 1 hafta sonra öğrenmiş olursun ben öyle öyle ezberledim ezberlemek bile istememiştim ezberleyeceğimi sanmıyordum ama ezberlemiştim başka bir dua idi şu anda unuttum galiba
Bu şekilde ezberlenmez, ezberlense de doğru olmaz. Latin harfi arapçayı karşılayamaz. Basit bir örnek. Arapça da 3 tane H harfi vardır, bunlar: ح-خ-ه dir. Ayette خَلَقَ الإنْسَانَ der mesela. Anlamı, insanı yarattı demektir. Burdaki H harfi hırıltılı H dir. Bunu latin harfiyle yazdığınız zaman Halaga diye olur, ve siz “Allah traş etti” demiş olusunuz çünkü hırıltılı H yi çıkarmadınız. Bu kuran geçerli değildir. Kasıtlı yapılırsa kişiyi kafir eder. Bu bir tane basit örnekti bir sürü kural var ve bu kurallar latin harfiyle ifade edilemez. Kısacası kardeşim Kuran arapçadan ezberlenir. Dinleyerek de ezberleyebilirsin hatta dinle de yani çünkü doğru okunuşunu da görürsün.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anladım kardeşim Allah razı olsun, bunu biliyordum zaten ama maalesef Kuran okumayı bilmiyorum henüz. Çocukken bazı nedenlerden dolayı Kuran kursuna gidemedim ve bu yaşıma kadar öyle kaldı. InşAllah bu sene öğreneceğim. Ve evet ben de bu yüzden dinleyerek öğreniyorum, çok iyi telaffuz edemesem bile elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Allah yardımınız olsun kardeşim, öğrenmesi zor değil yeter ki gönülden isteyin. Allah sizi yolundan ayırmasın, Allah sizi cennetine koysun, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Dediğim gibi teknolojinin bu iyiliğinden faydalanalım, bir sürü güzel okuyan hocalar var, onlardan dinleyin Allah’ın izniyle ezberleyeceksiniz, kuranı da öğretenler var onları da izleyerek öğrenirsiniz. Allah a emanet ediyorum sizi iyi günler efendim.
Soran
+1 yıl
Amin kardeşim Allah razı olsun, Rabbim benim için dilediğin her şeyi ve gönlünden geçen her ne isteğin varsa sana da nasip etsin. inşa Allah öğrenmek nasip olur. Siz de Allaha emanet olun
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Tam 4 gündür kısa bir sure (fil suresi) ezberlemeye çalışıyorum ama ne yapsam olmadı, nasıl kolay ezber yapabilirim?