AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dinliyorum
Ya benim 7. Ayım 28 gün gözüküyor eksik g. n kısmında 21 yazıyor. Ücretsiz izin falan kullanmadım da ama anlamı ne
Rapor falan aldınmı? Yanındaki kutucukta eksik gün nedeni rakam ile gösteriliyor galiba rakamı söleyebilirsen nedenini söylerim
Hayır almadım telefondan girdiğim için göremiyorum onu sadece 21 rakamı var
Haa şimdi anladım bişey değil o ya o 21 rakamı diğer ücretsiz iznin kodudur işçi kendi isteği ile ücretsiz izine çıkarsa 21 kodu ile ücretsiz izin gün sayısı gösterilir yanında başka rakam yazmıyorsa sıkıntı yok
Peki niye 28 gün iştenmi ayrıldın 28 gün çalışıp
Hayır bende onu anlamaya çalışıyorum. Bide diğer aylarımda eksik g. N de bişe yazmıyor mesela 7. Ay da yazıyor tek
Sen temmuzda full çalıştın ve 28 gün gösteriyorsa sıkıntı işyerine sor bunu muhakkak sgk eksik yatırmışlar
Bayramdan dolayı olabilir mi çünkü bayram tatilini tam 9 gün kullandık maaş eksik yattı sonra elden aldık vs. Sebebini sorduğumuzda tatili tam kullandığımız içinmiş dediler
Olabilir bayram dışı kalan kısmı muhtemelen 3 gündür oda ücretsiz izin göstermişlerdir çünkü bordroda yazan tutarı bankaya yatırmak zorundalar ya 3 günü o şekilde düşmüşlerdir. O yüzden elden vermişlerdr zaten
Size söyledilermi böyle böyle yapacağız diye zorunlumu 9 gün tatil siz isteğinizlemi yaptınız
Yok yani benim henüz senemde dolmadı burada bayram tatilleri nasıl oluyor bilmiyordum ama bize bişe sormadılar resmi izni tam kullandık bende sevinmiştim ama eksik gün göstermişler
Kanuna aykırı bir durum şikayetçi olursanız kesinlikle kazanırsınız.
Böyle bir durum olduğunda biz çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz kabul ederlerse yapıyoruz kimse size haber vermeden hele ki böyle bir durumda ücretsiz izin gösteremez. Şikayeti olursanız üi imzalı formu ellerinde olmadığı için sağlam ceza yer teşvikleri de iptal olur.
Ama işe girerken bi sözleşme imzaladım onda da bayramla ilgili bi şey yazıyor muydu hatırlamıyorum sabah bakıcam
İş sözleşmesinde öyle bir şey yazmaz korkmayın zaten yazsa bile geçersiz 4857'ye aykırı bide 21 koduyla üi yazmışlar o komple hata :))
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Merhaba tekrar bişe sorabilir miyim, fatura keserken il ilçe kısmını yazmaya unutup kessek bi sorun olur mu?
Elektronik fatura mı?
E fatura
VUK VE TTK'ya göre faturada bulunması gereken zorunlu bilgiler mevcuttur. Saydıklarınızda bunlara dahildir. Ama benim de ara ara unutup bu tarz faturalar kestiğim oldu bir şey olacağını sanmıyorum ama birdahakine daha dikkatli olun.
Ya tamamiyle müşteriden kaynaklı fatura bilgilerini atmış attığında da il ilçe yazmıyor bende ne gördüysem onu yazdım kestikten sonra farkettim
bir şey olmaz firmanız incelemeye falan girerse ancak usulsüzlükten ceza alırsınız ama oda çok düşük ihtimal içiniz rahat olsun.☺️
Ay Allah korusun
Korkma 😁hatta ben bir kere yanlışlıkla 8 gün önceye fatura kesmiştim hemde 6 7 tane bir şey olmadı ama devam edersen böyle hata yapmaya dikkat çekersin bir yerde karşına çıkar böyle tek seferlik mevzulardan bir şey olmuyor genelde
Nasıl yani atıyorum 3 Eylül ya bugün sen 25 Ağustos a mı fatura kestin
Evet normalde maksimum 7 gün geriye dönük fatura kesebilirsin bize de tutarlar haftada bir kere toplu gönderilir tek tek kesersin hesaplarken bir gün fazla hesaplamışım hepsi yanlış olmuştu😁
Hımm hiç geriye fatura kesmedik bilmiyorum. Bilmeyerek yanlış yapmak farklı bilerek yapan varsa o ayrı tabi
Kimse bilerek yapmaz hatayı eğer bilerek yapıyorsa o hata olmuyor zaten 😁 o zaman al sana yeni bir bilgi bir gün senden geriye dönük fatura kesmeni isterlerse 7 günü geçmiyorsa kes yoksa vuk'a aykırı deyip reddet😁
Üf keşke dikkat etseydim ya canım sıkıldı şimdi
Takma kafana bir şey olmaz ben senin gibi kaç tane kestim il ilçeyi unutmadım ama adresi falan unuttuğum çok oldu komple oda zorunlu olduğu için değişen bir şey yok hiçbir şey olmadı sıkma canını
Siz malimüşavir misiniz
Henüz değilim sınavı kazandım çalıştığım şirkette staj yapıyormuş gibi gösterdim kendimi 2 sene böyle olacak bakalım. Asıl mesleğim Finansal Kontrol Uzmanıyım.
Yapıyormuş gibi yani yapmıyorsunuz staj falam
Hayır öyle değil. Normalde zaten ben çalışıyordum sınavı kazanınca staj yapmam istenildi işten istifa edip stajyer olmayacağıma göre kendi şirketimi gösterip stajımı burada yapacağım dedim ortada yanlış bir durum yok yani😁
İyi öyle diyorsan. Uff ya
Bişe sorabilir miyim? İşçinin anane dede gibi yakınlık derecesi olan birinin ölümünde ölüm izni kaç gündür
Özel sektördeyse 3 gün 657'ye tabi ise 7 gün izin verilir ama her yakını öldüğünde değil belli başlı kişiler öldüğünde verilir özel sektörde bu birinci derece yakın akrabalar ile sınırlandırılmıştır.
Özel sektörde anane dede giriyor mu
Anane dede birinci derece ye giriyor mu diye soruyorum
Girmez anne baba eş çocuk ve kardeş girer
Sağol
Rica ederim.
Sorabilirsin
E devlete baktığımda 7. Ayım gün sayısı 28 gözüküyor eksik g. N diye bi kısım var normalde orada rakam falan yazmıyordu şimdi 21 yazıyor sebebi ne?
Ücretsiz izin kullanmışsın
Kullanmadım ki
Ben napabilirim 😃😃
21 kodu ücretsiz izin demek
Kaç gün kullanmışım peki
Bana mı soruyon 😃
Kaç gün kullandığım gözükmüyor mu diye soruyorum ya da nerde gözüküyor ben bakim
30-28=?
Çok sağol
Ne oldu