Açık öğretime ek tercihlerle giremez miyiz yani? Anlayamadım ben ya..

Açık öğretime ek tercihlerle giremez miyiz yani? Anlayamadım ben ya..
Klavuz açıklanınca belli olacak ancak benim sana tavsiyem ek tercih de açık öğretim yazma, açıklanan klavuz da puanına en yakın ve senin puanın biraz altında hangi bölüm varsa onları tercih et tutması mümkün olabilecek, sonuç açıklanır ve bir yere yerleştirildiysen kazandığın yere hiç gitmeden e devlet de üniversite elektronik kayıt ol, örgün bir üniversite de kaydımız olunca acık öğretim de 2. Üniversite hakkımız oluyor istediğin bölüm açık öğretim de varsa sınavsız şartsız bu şekilde okuyabilirsin
Anladım. Bana puana göre değil de sıralamaya göre tercihini yap demişlerdi? Siz ne düşünüyorsunuz? benim nedense puanla sıralama arasında büyük farklar var. Birbirlerine uymuyor.
Cevap
0Cevap
Kazanıp kayıt yapmayanlar olursa oralara da yerleştirme yapılır ama normal tercih ile yerleşen son kişinin puanınından daha yüksek alma şartı var.
Yani yerleşmem pek mümkün değil gibi duruyor. Çünkü Sıralamam 1 milyon 300 küsürlerde...
ÖSYM bu sene yerleşenlerin taban puanlarını paylaştı. Oradan taban puanlara bakıp sizin puanınızdan daha düşük kapatan yerleri inceleyin. Onlara kazanıp gitmeyen olursa yerleşebilirsiniz.
Anladım. Bana puana göre değil de sıralamaya göre tercihini yap demişlerdi? Siz ne düşünüyorsunuz? benim nedense puanla sıralama arasında büyük farklar var. Birbirlerine uymuyor.
Şöyle ki bizim normalde tercih yaparken baktığımız şey geçen yılın taban puanları ve sıralaması oluyor, biz ona bakıp bu sene nasıl olabilir diye düşünüp ona göre tercih yapıyoruz. Sınav farklı sınav olduğu için haliyle bir puana denk gelen sıralama da farklı oluyor ve tercih yaparken sıralama daha doğru bir referans olacağı için ona bakıyoruz. Ek tercihte ise durum farklı onlar zaten bu sene oluşmuş taban puanlar olduğu için ek tercih kılavuzuna göre tercih yapan bir kişinin sıralaması tutuyorsa puanı da tutmak zorunda.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?