Sevgilimle aynı yerleri yazdık, puanlarımız da yakındı ama farklı gelmiş. Mezuna mı kalsak yoksa sonradan yatay geçiş mi yapsak? Farklı yerlerde okusak ayrılma ihtimalimiz artar mı ya?

Sevgilimle aynı yerleri yazdık, puanlarımız da yakındı ama farklı gelmiş. Mezuna mı kalsak yoksa sonradan yatay geçiş mi yapsak? Farklı yerlerde okusak ayrılma ihtimalimiz artar mı ya?
Selamm✨
İkinizinde memnun olduğu bir bölümde sırf bu yüzden sınava tekrar hazırlanmak mantıksız çünkü sizin geleceğiniz çok daha önemli.
İlerleyen zamanda belki bir tartışma yaşanır ve ayrılık ile sonuçlanır sen yaptığın ile kalabilirsin keşke bunu onun için yapmasaydım pişmanlığı hüküm sürer.
Seven insan mesafeleri düşünmez onu uzaktada olsa sever. En yakın arkadaşım ve sevgilisi 4 yıllık bir bölüm kazandı ikiside ayrı düştü ama bu sevgilerine engel olmadı sürekli telefon ile görüştüler tatillerde buluştular o açık kapandı yani bunu sorun dahi etmediler. (şu an evliler) Bu yüzden bunlara takılma kariyerine odaklan😊
Kesinlikle katılıyorum
Geleceğinizi etkileyecek şeyler konusunda böyle kararlar almanız çok riskli. Ayrılacaksanız zaten illa ki ayrılırsınız, ki üniversite ortamı çok farklı zamanla düşünceleriniz değişebilir. Sevginiz gerçekse böyle saçma sapan bir şey yüzünden ayrılmazsınız zaten. Ayrıca sınav sistemi de rezalet her sene bir şey değişiyor, seneye ne olacağı belli değil bence hiçbir durum için böyle bir risk alma derim.
Ikinizinde önceliği Okul olmali, kazandığınız yerler sizi tatmin ediyorsa okuyun. Zaman geri gelmez, birdahakine daha kötü biyer kazanma ya da mezuna kalıp o süreçte ayrilma ihtimalini göz öne alarak. Zaten birbiriniz için doğru Kişi olup emek verir, yolu aşarsaniz mümkün oldukca ve güven temeliniz varsa o Mesafe sonuçta gecici o Okul bitecek yinede yolunuz bir olur.
Hayır sevgili için böyle fedakarlıklar yapmaya değmez bence. İlerde ayrılma ihtimaliniz artar da ayrılırsanız aynı yerde birbirinizin suratını gördüğünüzü düşün göz göze gelmeler falan o zaman hepten sıkıntı yaşarsın bırak farklı kalsın yerleriniz mezuna da kalma oku okulunu
Cevap
70Cevap
Amma zır romantik varmış. Yok aşk varsa uzakta da olsa olurmuş da, yok gerçekten birlikteymişsiniz de falan filan.
İkinizin de etrafında çılgınlar gibi eğlenen arkadaşlarınız, kaçamaktan kaçamağa koşan kankalarınız varken kesin siz whatsapp'da birbirinize şirin mesajlar yazarsınız değil mi =)
İnsan iradesi 3 temel ihtiyaç için zayıftır: canını koruma, karnını doyurma, seks (aslında üreme ama context açısından anlaşılsın). Birbirinizden uzakken bu 3 ihtiyacı yine de karşılamanız gerekecek. Ona göre seçim sizin.
OF harbi aşk için niye geleceğimi yakıyım
Aynen saçmalık 1 kişiye göre hareket etmei
Aşk bu değil
Şimdi siz her şeyi biliyorsunuzdur, yok mok dersiniz ama gidip gelen biri olarak gördüklerime, tecrübeme göre zaten ayrılacaksınız, o yüzden istediğin bölümse okula başla, başlarsan da en fazla 1,5 uzaktan gider, aynı yerde olsanız da 2 sene falan.. He çok yakın yerlerdesinizdir çok yakınsınızdır, eve çıkar yakınlaşma falan derken okulu bitirirsiniz ama sonrasında erkeğin askere gitmesi gelmesi, istediği şehirde iyi bir iş bulabilmesi, para biriktirmesi ve bu arada da tabi sizin başka insanlardan etkilenmeme ihtimaliniz olması gerekiyor.. Yani sen okuluna git bi başla bence :)
Şimdi gerçek sevgi yok. Eğer gerçekten bir-birinizi çok sevseydiniz bu soruyu sormazdınız. Sizin için en iyi olanı bilirdiniz. Bence kendi hayatlarınıza bakın zaten üniversiteden sonra yüzde 98% ihtimal ayrılırsınız. Hayatınızda başarılar dilerim
Sakın !! Böyle canım yapayım deme? Eğitimin her zaman öncelikli olmalı. Eğer sana değer veren seni seven bir insan bu konuları konuşmamalı bile başaracağınız eğitim hakkında konuşarak destek olmalısınız birbirinize, çünkü eğitim ve seçtiğiniz bölüm veya okul siz hayatınızda bir mesleğiniz ve artık işiniz olacak. İşin , eğitimin , mesleğin olmazsa hayatını devam ettiremezsin. “OKULUNA VE EĞİTİMİNE ODAKLA “ lise aşkı biter , Asıl sevgi Üniversite bulduğun kişi hayat arkadaşı olma ihtimali daha yüksek.
Kazandığınız yerleri okumaya devam edin. Kaderde ayrılık varsa her türlü ayrılırsınız. Ayrılık yoksa her türlü beraber olursunuz.
Bu durum bana çok saçma geliyor ben üniversitedeyken sınıfımda bir arkadaşım vardı sevgilisiyle aynı şehri tercih edip uzak bi şehirden gelmişlerdi okulda hep beraber takılıyolardı herkes hayranlıkla bakıyordu ne güzel aynı üniversiteye gelmiş taa ne çok seviyorlar birbirlerini diye planlarıda mezun olduktan sonra evlenmekti mezun oldular sonra ayrıldılar kız şu an başka biriyle evli yani boş o kadar dipdibe gezdiler tozdular bişeye yaramadı o yüzden saçma bence
Asla ve asla geleceğini bitip bitmeyeceğini bilemeyeceğin bir ilişki için riske atma. İlerde ayrıldın nolcak eşin kardeşin falan olsa tamamda. Kimin nesi belli olmuyan biri için gelecek riske edilmez
Sevgili için şehir değiştirme
Hele yaşın küçükken
30 yaşında olup evlenicez onun olduğu şehre taşındayım desen anlarım
Ama garantiniz yok şu an
Kendi hayallerinin peşinden git
Onunkilerin değil
Boşverin hayatınızı yaşayın. Seviyorsanız gerçekten ayrılmazsınız. Ama varsa kaderde ayrılık yan yana da olsanız ayrılırsınız. 1 sene daha boşuna beklemeyin. Yatay geçiş de yapabilirsiniz ama tavsiye etmem. Yeni düzen kurmak zor oluyor.
Bunları düşünme derslerine çalış, kendini derslerine ver. Sevgililerin %65'i ayrılıyor bu oran aynı üniversitede okusan da, farklı üniversitelerde okusanızda kapaıyor. Sadece ayrı olunca ihtimal artar.
Bence
Farklı yerlerde okursanız ayrılma olasılığınız artar. Çünkü uzak mesafeli ilişkiler çok zordur.
ama dersen ben yaz tatiline kadar sabredebilirim o sorun olmaz. O zaman okuyun.
Yani artik birakin bu kafalari birbirinizi zorlamayin bence hayat daha da zorken. illa ayni sehirde olmak zorunda degilsiniz. gorusebilirsiniz vakit ayirip. o 4 sene zaten hizlica akip geciyor. mezuna kalmaya degmez.
Hayır gidin zaten aynı üni bile olsa ayrılirsiniz orada taş gibi kızları görüp 300 500 300 500 gezerken senle devam edeceğini mi zannettin
Aynı yerleri yazsanız da ayrılma ihtimaliniz var. Hatta evlenseniz bile boşanma ihtimaliniz var. Her ilişkide bitme ihtimali siz ne yaparsanız yapın var. Bunun için 1 yılınızı katletmeye değmez.
hiçbir insan için böyle önemli yol ayrımlarından geri dönülmez
Hayır tabi ki. Evet uzak mesafe kolay değil fakat ilişkiyi ayakta tutmak sizin elinizde tamamen, o yüzden okumaya devam, 1 sene kalmayın mezuna.
İlerde ayrılmasanız bile böyle bir şey yapmayın ne alakası var hangi üni iyiyse neye yettiyse gidin aranıza gerektiğinde mesafe giricek ayrı kalmayı bilşn yoksa çok sıkıntı çekersinix
Hayalindeki yerse gitmelisin diye düşünüyorum. Bu gün hayatında olabilir ama sonraki hayatında olup olmayacağı belli değil o yüzden ileriki hayatını da mahvetmemen gerekli. Hem sevecek olan her türlü sever bırakmaz da farklı yerlerde okuyup okumamanızla ilgisi de olmaz
Ne yani güvenmiyormusunuz birbirinize seven insan ister fizan da olsun belli eder zaten aynı yerde olsanız bile ayrılık olmaz mı yani tuhaf bir soru bana göre istediğim bölümü kazandıktan sonra istediğim yere giderim başkasından bane ne öncelik kendi hayatıma odaklanırım belki ayrılacam pişman olucam bunun için mi mezuna kaldım diye
Kaderde ayrılık varsa aynı üniversitede olsanızda ayrılırsınız, ayrılık yoksa da isterseniz farklı ülkelerde okuyun gene beraberliğiniz devam eder. Beraber vakit geçirmek istiyorsunuz anlıyorum ama bence en doğrusu yatay geçiş yaomak zaman kaynı olmadan
Birbirinizi gerçekten seviyosanız ve güveniyosanız ayrılmazsınız. Bence mezuna kalmayın seneye de aynısının olmayacağını bilemezsiniz. Yatay geçiş daha mantıklı
okulun daha önemli seneye yeni gelmediğini varsay o zaman ne olcak bi sene kaybın olcak seneni heba etme derim birbirinize güveniniz varsa ilişkini yürütürsünüz
Bu hayat senin oldugu icin yalnizca kendini dusunerek hareket etmelisin. Bu yuzden git kazandigin universiteye o bolumu oku. Eger gercekten birlikte olacaksaniz zaten bu bir ayrilik olmaz. Bunu da yalnizca zaman gosterir. Liseden bircok arkadasim farkli illerde okusa da sonunda evlenip coluk cocuga karistilar ama bazilari da ayrildi ve baskalariyla evlendiler. Biz buna hayat diyoruz.
Elbette mezuna kalma konusunu düşünmeyin bile. 😉 hem mezuna kalırsanız bir daha ki sınavda yerleştiğiniz için okul puanınız yarıya düşer. Bu da sıralamalarınızı etkiler. O yüzden size tavsiyem okul puanınızı yüksek tutarak ya sevgilin senin okuduğun üniversiteye geçiş yapar ya da sen sevgilinin yanına geçiş yapabilirsin ve birlikteliği korumuş olursunuz. 😊
Ya direk ayrılın. Kariyerlerinizden daha önemli değil ya?
hayuirrr sakin. sevgili icin gelecegini tehlikeye atmak dunyanin s@lakca seyi. bunu yapip da pisman olmayan gormedim
Bence Eğer ilişkiniz sağlamsa, seviyorsanız böyle devam edin uzaktan olur. Eğitimizi riske etmeye değmez
Mezuna kalirsan obp yariya dusecek. Manyakmisiniz abi ya. Sevgili dedigin nedirki bugun var yarin yok
Bölümden ve kazandığınız okuldan memnunsanız bence hiç maceraya girmeyin… nasipse her türlü birlikte olursunuz… hayırlısı olsun hakkınızda…
Garantin var mı onla o yolda ayrilmicaginin. Bence yapma devam ediyosa oylede eder uzaktan
Aynı yere okusanız bile ayrılmanız çok ama çok büyük bir ihtimal. Üniversiteye gelip de ayrılmayan insan o kadar az ki.
Senin için hangi okul hangi şehir iyiyse onu seç bırak sevgilini önce kendi geleceğini öne almalısın.
İkinizde derslerinize iyi çalışın üniversitede iyi bir gno yapıp yatay geçiş deneyin kim kimin yanına gelirse gidip kayıt yaptırır
Kesinlikle kalmayin ulkede ne zaman ne olacagi belli olmuyo. Bide ayrilirsaniz cok vurursunuz kafanizi.
Niye sevgilinle birbirinize ayak uydurmaya çalışıyorsunuz ki ayrılma ihtimaliniz de var unutmayın
Zeka küplerine gel ahahah sakın böyle bir canım yapma sakın sakın elli bin kere söylerim bunu ne olur yapma ya
Bu ilişki %90 bitecek ve mezuna kaldığınız için çok pişman olcaksınız
Yok be devam edin okulunuza nede olsa ayrılacaksınız
Saçma sapan şeyler yapmayın. Hislerim 10/10 dur. Ayrılacaksınız mezuna kalırsanız pişman olursunuz ikinizde. Ayrıca diğer sene tercih yaparken puanınız kesilecek. Değer mi? Sanmam. Biraz uzak kalın hem.
Selam bi yazar mısın
Amaan kazandiginiz yerlere gidin cok seviyosaniz birbirinizi beklersiniz ztn.
ay hayır saçmala mezuna kalın tabiki bir şey olmaz ikinizin ayrı yerde olması
Okula gittiginizde en en en fazla 3 ay sonra olayiniz biter. Ama zaten oyle de olmasi gerekiyor. Ayni yere gitseniz de ayrilacaksiniz zaten sadece daha sancili olacak
Ak, bu soruları soranlarda hep kızlar, canım mısınız siz aşlskdşlasdf
Bence mezuna bırakmayın, yatay geçiş hakkını kullanırsınız
okulu bırakın beraver aynı sanayide iş arayın
sevgilin için mezuna kalmana gerek yok git nereye kazandıysan
Bu ne kadar absürt bir düşünce. Önceliğin ilişkin mi yoksa geleceğin mi?
Git oku okulunu yeni sevgilin olur orada 3 ay içinde merak etme
Abi daçmalamayın biz o kadar yer yazdık açıkta kaldık. Saçmalamayın kalabalık yapmayın gidin 😂
Ayrı kalın ilişkiniz daha güzel ilerler emin ol aynı yerde olsanız tat alamazsınız
Gidin okulunuzu erkenden bitirin evlenin mezuna kalinmaz bu sistemde
Gidin kaçırmayın sevgiliye göre hesap yapılmaz
Gidin hala çok istiyor olursanız yatay geçiş yaparsınız
Bir sene bir senedir, ne kadar erken aldın diplomayı o kadar iyidir. Geçen seneler geri gelmiyor mk
Bence mezuna kalmayın ikiniz de gayat ne getirir bilemezsiniz
Vaktiyle bizde öyle yapmıştık ama ben gittim, o gelemedi çünkü gelirken trafik kazası geçirdi ve kaybettik.
Bence yatay geçişe bırak bu konuyu, hiç bir yılını kaybetme, yazık etme
Zaten bir süre sonra bitecek bence gidin okuyun
Yatay geçiş yapın
1 sene daha sınava mı hazirlancan
1 sene daha hazırlanmak artık zulüm
@cadiikizz_ para yetişmez kitaplara
Ben aldırmak istedim bu sene
Tonla laf yedim
Hem para yetişmiyor hem kafa kalmıyor psikoloji bitiyor..
Kimse, kimse için mezuna kalmasın. Kimse, kimse için ertelemesin hayatını
allahtan sizler icin akil ve fikir diliyorum mezuna kalin kanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?