İşletme mezunuyum, iş bulamadım. Karton, kağıt, Pet şişe topluyorum çöplerden. En azından faturamı yatırıyorum, sigaramı vesaire alıyorum. Tanıdık görür diye utandığım için maskeyle geziyorum. Sizce yaptığım iş ayıp mı?

İşletme mezunuyum, iş bulamadım. Karton, kağıt, Pet şişe topluyorum çöplerden. En azından faturamı yatırıyorum, sigaramı vesaire alıyorum. Tanıdık görür diye utandığım için maskeyle geziyorum. Sizce yaptığım iş ayıp mı?
Sonra ne yapıyorsun bu topladıklarını? Ben anlamadım. Satıyor musun?
Herkesin fikirlerine saygım var, seni ne mutlu ediyorsa öyle yap ama gerçekçi yorum yapmam gerekirse; bu işi ne zamana kadar sürdürebilirsin ki? Sigorta yok , bir şey yok. Sanırım biraz çekingen bir kişiliksin, bu yüzden emir altına gireceğin işleri sevmiyorsun ve bu yaptığın işte kimsenin emri altına girmediğin için daha rahat hissediyorsun. Ama yarın öbür gün evlenmeye kalksan adam akıllı maaşın, sigortan olmaz böyle. Hele bi de çocuğun olsa hiç ev geçindiremezsin yani bu şekilde. En basitinden bi markete girip kasiyerlik yapsan en azından sabit maaşın ve sigortan olur. Tabi bu benim yorumum, dediğim gibi herkese saygı duyarım.
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın ama sandığın gibi değil durumlar. Emir altına girmek istemiyorsun, çekingen bir kişiliksin vs demişsin ama tam tersi. İş bulamadım, iş bulana kadar o bekleme süresini bunları toplayarak geçirdim. Bu şekilde zaten evlenemem. Günlük 30 tl kazanıyorum, nasıl evlenebilirim mantıken. 😄
Hahaha ben de ömür boyu bu işten para kazanmak istiyosun sandım o yüzden dedim bu şekilde zor kazanılır diye😂 iş bulmak zor haklısın, anca marketlerde çalışılıyor ama daha iyi yere girmek istersen ya tanıdık olucak ya da şansa alıcaklar. Yoksa gerçekten çok zor bulunuyor iş
Bu arada iş bulana kadar böyle bir şey yapman mantıklı olmuş o zaman. Boş durmaktansa 3-5 kuruş bir şey kazanıyosun hiç yoktansa. Soruda yazdığın gibi tanıdıkları falan da dert etme. Sen değil onlar utansın
Bence ayıp değil hırsızlık yapmıyorsun. Fuhuş yapmıyorsun. Yani bu d ahir ekmek parası kazanmaya yöntemi. Bende dün kitaplarımı satmayangmtğrdğm mesela 2 3 arkadaş ama utanmadık sadece sen bunu gezerek yapıyorsun. Bence utanma. Namusuyla para kazanan az kaldı zaten.
Nasıl rahat edeceksen oyle davran. Utanma gurur duy. Ben atıkları ayristiriyorum toplayan arkadaşlara kolaylık olsun diye yıkarım da. Sağlam iş vazgeçme. Bi bakmışsın atık tesisi kurmuşsun.
Hayır neden ayıp olsun, başkalarından para dilenmek yerine çalışıyorsun.
Ama şunu da bir kez daha gördük ki diplomalarımız hep hava cıva bu memlekette..
Cevap
11Cevap
Alnının teriyle, elinin emeğiyle ekmek paranı kazanıyorsun, kimsenin malına göz koymuyorsun neden ayıp olsun? Utanması gereken o kadar çok insan var ki.
Ama işte gönül isterdiki alanının işini yap, hakkınızda hayırlısı olsun.
Yaptigin iş asla ayip utanılacak bir is degil. Bu hayata sürukleyen duzen ve kisiler utansin o ayri da şu an turizm sezonu turizm yerlerini calismak icin tercih edebilirsin sezonluk biraz ugrasmak mi gerekiyor acaba
Bileğinin hakkı ile ekmek paranı kazanıyorsun. Çalmıyorsun, çırpmıyorsun. Helal olsun sana sen değil seni bizi bu duruma düşürenler utansın yüce gönüllü adamsın, kafan hep dik olsun!
helal yolla kazanılan her para iyidir ne iş yaptığının bir önemi yok kimseden utanmana da gerek yok insanları bu hale düşürenler utansın
Haklısın kardeşim
Ayıp diyen hor gören senin eline kurban olsun kardeşim gayrimeşru koşturmuyorsun dilenmiyorsun bizi bu hale düşüren utansın
Ayip degil ama utaniyorsan baska bi is de bulabilirdin illa mesleginle alakali olmak zorunda degil
Bilmeyen o durumda olmayan anlamaz boş konuşur yok iş var yok devlet yardım eder gibi gibi gibi boş insanların boş sesleri takmaaa
Emekçi kardeşim anlının teriyle para kazanıyorsun bundan daha güzel ne olabilir. Insanlara muhtaç olmuyorsun Allah yardimcin olsun kolay gelsin.
Ayıp değil ortağım seni bu hala getiren şerefsizler utansın birde müslüman geçinip atıp tutunurlar erkek çocuklarına tecavüz ederler bunlarında sonu gelicek sen merak etme.
Hakkımı helal etmiyorum ben bunlara.
neden ayıp olsun çalmıyorsun çırpmıyorsun namusunla alın terinle para kazanıyorsun helal sana
Teşekkür ederim 😊🙏🏼
Hayır ayıp değil bir sürü de iş var ama yinede Allah yardımcın olsun.
Senlik bir durum yok... Lanet olsun bu düzene 😠
Ayıp değil. Emeğinle, hakkınla çalışıp kazanıyorsun. 🤗
Ayıp değil. Kazancın helal, niye ayıp olsun. Kolaylıklar diliyorum
Ne ayıbı estağfurullah biz de yapardık küçükken. Güzel bir iş bul ya böyle olur mu patron, kendi işinin patronusun ama sana yazık değil mi. Eldiven al bari, sigara içme.
Eldiven alıcam abi bide çuval bağlamak için araba alıcam böyle kollarım yoruluyor
26 yaşındasın ne abisi, bizde solcuyuz amacın ne bilmiyorum ama alsan iyi olur, bir işe başvur bari.
Kişilik önemli senin için, dikkat et.
Bence, ayıp olan şey alışmak değil, yetimin hakkını çalmaktır
Benim hakkımı ve geleceğimi çalanların allah belasını versin.
İnşallah asarlar o kardeşim. Larını
Kesinlikle hayır. Sen alın teriyle ekmek paranı kazanıyorsun. Hiçbir zaman utanma utanilacak bir şey yapmıyorsun, böyle düşünme
hayır değil. seni bu işe iten kapitalistlere ayıp asıl
Yazsam çok şey yazarımda.. 😊🙏🏼
ben de çok şey yazarım sosyalistim SSCB'ciyim :)
Benim kadın versiyonum ☺️
keşke o dönemler tekrar gelse ama nerdee
Bimde falan kasiyerlik yapsaydınız keşke. hayır ayıp değil elbette.
Hepsine başvuru yaptım, geri dönüş yapmadılar 😊
Anladım ama iş aramaktan vazgeçmeyin bence
Kilosunu kaçtan satıyorsun, yaptığın iş ayıp değil tabi ki helalinden
Namusunuzla yaptığınız hic bir iş ayiplanmaz
Ben de topluyrum evimden çıkan ları topluyrum yolda görünce yerden aliyrum besledigim canlar icin mama ya katkı olsun diye
Heryer iş kaynıyor birine başvur.
Ben günde 3.000 kazanıyorum.
Günde 3.000₺ nasıl iş emlak sektörü falanmı?
@Darbeli_Hilti
Emlak da bu paraya iş olur mu. 😂
Ben emlak ile uğraşıp 3.000 TL kazansam mesleği bırakırım. 😂
İzmirin en iyi Emlakçısı arkadaşım.
Müzik sektöründe kriz olduğu için ancak bu kadar ile idare ediyoruz.
Müzisyenmisin? Tam anlayamadım
@Darbeli_Hilti
Oğlum müzisyen.
Ben ev elektroniği işi yapıyorum.
Devletimiz, reisimiz her türlü yardımı yapıyor sana karton toplamanı kim söyledi Önce o ellerini yıka sonra resim çek Her hastalık vardır sende kusura bakma
Bende hastalık yok abla. Merak etmeyin.
Evet devletin her türlü yardım yapıyor diye millet karantinadaysan yaşlıların bile bazılarına yemek gelirken Suriyelilerin hepsine yemek geldi. Biz faturayı ödemeye çalışırken onlara tomar tomar para geldi. Hadi ablacım git işine. Beynini çabuk yemişsin. Kullanmaya bir şey kalmamış.
@lolli34 sen yazsan da anlamaz boş ver
Kesinlikle değil!
Mafya veya tarikatlara bulaşmış olmaktan 10 kat daha iyi.
Hangi üniversitede okudun? Utanılacak bir durum yok ortada niye utanasın.
Alnının terinlen iş yapıyorsun utanılavak bir durum yapmıyorsun kolay gelsin arkadaşım
Başka işlere başvur garsonluk kasiyerlik falan ya da avmdeki yemek yerlerinde çalış karton toplamak nedir ya?
Bence sen bu çocuğa laf edeceğine b0klu g0tünü temizle. İş yok demekkki yaşadığı yerde. Bu sıcak havalarda kim ister çöplerden karton toplamayı. Ne kadar malsınız ya. Ananız sıçmış sizi
@Salladünyayıı of kes söylediğin lafları aynı sana iletiyorum senin gibi mal asosyal andavallarla ugrasamam
Ayıp değil, neden olsun?
Bilmem, baksana yorumlarda bile nasıl konuşuyorlar
Her kes ister evi, arabası, belirli bir geliri olsun. Bazen geçim zorluğu yaşıyor insan. İnşallah geçer bu günleriniz daha rahat edeceğiniz bir iş bulursunuz.
Neden ayıp olsun ya kolay gelsin, düşünme öyle
Ekmegının pesınde olan insan guzeldır.
Hayır niye ayıp olsun
Fabrikalara basvur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?