Din yüzünden bölümümü değiştirmeli miyim?

Öncelikle ben Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Gemi makineleri işletme mühendisliği okuyorum. Bölümünden kısaca bahsetmek gerekirse büyük yük, tanker, ve yolcu gemilerinde çalışan ve gemi makinelerinin sorunsuz çalışmasından sorumlu mühendisleri yetiştiren bölüm. Benim bölümümde çalışma şekli genelde 6 ay aralıksız çalışma ve sonrasında 1 ay tatil şeklindedir.

Ben aşırı olmasa da dindar bir insanım ve altı ay denizde çalışacağım için cuma namazlarına gitmem pek mümkün (gemi cuma günü limanda değilse) değil. Ben bu bölümü seçerken aklıma hiç bu sorun gelmedi. Ve cuma namazlarına gidemeyecek oluşum beni çok rahatsız ediyor.

İnternette araştırdığıma göre bir kişi kendisini aşan nedenlerden dolayı cuma namazına gidemezse bu kişiye bir günah kazandırmaz. Ancak her ne kadar meslek hayatım boyunca cuma namazına gidemeyecek oluşumun sebebi ben olmasam da bu bölümü seçmek benim suçum.

Ben ne yapmalıyım? Tekrardan sınava girip tekrardan iyi bir üniversite kazanabileceğimi hiç sanmıyorum. Ben bu bölüme devam edersem günaha mı gireceğim?
Güncellemeler
+1 yıl
Herşeyin farkındayım ancak her ne kadar birincil öncelik yaratılış amacını gerçekleştirmek olsa da insanın para kazanması da lazım. Sağlık dahi parayla. Keşke bu bölümü seçmeseydim diye kendime çok kızıyorum ama artık iş işten geçti. Gençliğin verdiği canım yaptığım yanlış tercihden dolayı ahiretimi de yakmak istemiyorum ancak vasıfsız işçi durumuna düşüp geleceğimi de mahfetmek istemiyorum. Dediğim gibi çok arada kaldım ve moralim her geçen gün bozuluyor. Ne yapsam hiç bilmiyorum.
Din yüzünden bölümümü değiştirmeli miyim?