Bir Umuttur Yaşamak Ama Savaşarak.. 🦋🌺
18 yaşındayım, bu sabah ilk defa çalışmaya başladım! Zaman çabuk geçer mi?
Bir Umuttur Yaşamak Ama Savaşarak.. 🦋🌺
Ben 18 yaşındayım, ekmek fırınında çalışmaya başladım. Bu benim ilk iş günüm. Daha öncede bir yerlerde çalışmadım. Adana'da yaşıyorum ben. Burada hava aşırı sıcak, fırının içi dahada sıcak. Sabah 8:30 iş başı, akşam 17:30 çıkış. Aylık 6.000 TL + Sigorta + yemek. Şartlar böyle arkadaşlar. Çabuk akşam olur mu ya :/ ?

Allah yardımcınız olsun Adananın sıcağında fırında çalışmak tabiki zordur ama alın teriyle hayatı öğretmek sizin ilerdeki hayatınızın temelini oluşturacak ve hayata daha sağlam adımlarla basmaya başlayacaksınız... öyle ufak tefek olaylar sizi etkilememeye başlayacak en başta... bazıları canı sıkıldıkça depresyona giriyor mesela...
Allah razı olsun abi
Kolay gelsin kardeşim..
Canım benim Allah yolunu açık etsin. Aferin sana şu sıcakda çalışıyorsun kendin için bir şeyler yapıyorsun. Allah sana güç kuvvet versin ablam. evet bir umuttur yaşamak ama savaşarak. bende bakü'de gıda muhendisiyim gıda sektöründe. Hep gidiyoruz anbarlara falan gıdalara bakıyoruz, onların iyi şartlar altındami kötümü saklandığı falanlar işdə. sabahin köründe uyan akşamlara kadar. Orasi buz gibi oluyor inaniyormusun dönüyorum resmen girib çıkıncaya kadar. Sonra bir gidiyorum ekmeklere bakıyoruz orasida o kadar sicak Oluyorki valla eriyoruz 😄Hayat o kadar zorki her işin kendi zorluğu varmış. Eve geliyorum bakiyorumki ayaklarım şişmiş yurumekden birde küçük kızımla ilgileniyorum. Hayat işdə çok yoruyor bizi ama biz güçlü kızlarız.😍❤️🙏🙏🙏
Valla helal olsun, şimdiki kızlar yapmaz bunu, çocukken baba ben fırıncı, bakkal olacağım derdim. Olmadı. Üniversite falan. Ama önemli olan içindeki çalışma arzusu. Ve hayatına katkın olabilecek bir başarı. Böyle başlar patronluğa kadar gider. Eşine dersin ki ben bu işin kitabını okudum. Çocuk oyuncağı gibi geliyor artık bana dersin belki. Kolay gelsin. Allah utandırmasın.
Bulduğun işe bak. Ulan hep de böyle rahat işleri kadınlara verirler. Erkeklere ise 12 saatlik saçma sapan işler verirler. Cinsiyet ayrımcılığı her yerde var.
Ne diyelim hayırlı olsun.
Cevap
112Cevap
Bu işin en büyük zorluğu sıcak. Bir zaman sonra alışırsın. Ilk işinde başarılar dilerim, daha sonra gönlüne göre başka işler çıkarsa değerlendirirsin.
Çok teşekkür ederim abicim
Adana'da zor bir iş gerçekten. Allah kolaylık versin
Allah razı olsun ☺️
Benim kuzenimde senin gibi. Fırında çalıştı 1 hafta kadar ama hiç otutturmuyorlar , ayaklarım çok ağırıyor diyip çıktı. Tempo yoğun olur , birde sıcak. ilk zamanlar zor olur. Herşeyin bir alışma süreci var ama. Sana kolaylıklar diliyorum , ellerine sağlık. 💜💜🌻🌻
Yok ben burada çay ve temizlik işi yapıyorum, kalan zamanda oturuyorum. Daha doğrusu kendileri oturabilirsin işin yokken dediler. Zaten işletme sahibi ve çalışanların çoğu akrabam 😂
Aaa çok güzel o zaman kuzenim satış yapıyordu. Senin adına sevindim. Hayırlı olsun 🌻🌻
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun😘🙏🏼
Bu yaşta o kadar olgun , o kadar güzel düşünüyorsun ki seni takdir ettim. Maşallah sana. her şey gönlünce olsun Inşallah 💜💜🌻🌻
Çok teşekkür ederim ablacım 🙏🏼☺️❤️
Kardeşim işinin şartları iyi duruyor sıcak dışında bırakmayi düşünme az biraz kendini dene zaman ver derim çünkü benim çalıştığım yer resturantti cafe tarzında bir yerdi ve inan hem feci yorucu hemde her iş yerinde hemen hemen mobbing var. Ben kaldiramadigim yerde biraktim.. Oradaki insanlarda iyiyse az sabret.. bende senin gibiyim ne zaman zaman geçecek geçer mi diye düşünüp dururdum.. Hakkında hayırlısı bol bereketli kazançlar diliyorum 😊
Çok teşekkür ederim ablacım
Çalışmak güzel bi duygu hele de maaşını alınca. Oyalandıkça zaman geçer zaten. Kolay gelsin hayırlı olsun 😊
Çok teşekkür ederim ablacım 😘🙏🏼
Saati cok iyi bence parasi idare eder bide türkiyede iş yerlerinin neredeyse hepsinin yemek vermesini çok begeniyorum ya keşke her yerde öyle olsa
☺️ Evet yemek dışarıdan geliyor. Bugün kebap yedik 😂
Hayirli olsun öncelikle yaz aylarinda gunler uzun aksam cok zor olur kısın gunler kısa cabuk aksam olur kolay gelsin Aksam olmasini beklemeyin ıse odakli olun yaptiginis iş bi meslek elde etmeye calisın kolay gelsin
Allah yolunu bahtını açık etsin Allah gönlüne göre versin inşaallah ama adana zor olur kardeşim ya sıcak falan fırın sana kolaylıklar diliyorum selamlar 👋
Allah kolaylik versin kuzum. Evet kisin iyi fakat yazin zor bir olsada is herzaman iyidir. yillar geçiyor ki 1 günün lafi olmaz. helal sana birikimini iyi yap...
bu dünyada zulüm çekenler, öbür dünyada aynı miktarda cehennem ateşinden muaf oluyorlarmış. sen cezanı peşin peşin çekion kardeş
😂😂
iyi iyi güldürebildiğime sevindim :D
hayırlı olsun işin. ilk günler biraz sıkıla bilirsin daha sonra alışırsın. sigortanın yatıp yatmadığını kontrol et e-devletten sigorta önemli. demek bir becerinde var bu konuda.
Öncelikle kolay gelsin.
İlk günler biraz yorucu olabilir ve sıkılabilirsin ama alışınca çabuk geçer.
Çok teşekkür ederim 🥰
İşini severek yapıyorsan eğer zaman su gibi geçer. Ama sevmediğin işi yapmak durumunda kaldıysan o zaman kaplumbağa bile zamandan hızlı olur. Kolaylıklar diliyorum
Bende gıda fabrikasinda çalıştım şu an çıktım ama zorlandım açıkçası aynı yastayiz bu arada ama şu da var zaman bende geçmiyordu 🙄
Bende geçti ya öğlen olmuş bile farketmedim😂🥰
Yani ülkenin zordur ama ortama alışınca nasil geçtiğini bilmiyorsun zamanın.
Şartlarda fena değil aslında güzel biraz sıcak onuda idare etmek zorundasın bir müddet.
masalah bravo sız allah kolaylık versın sızın gıbı degerlı hanımefendılerın el üstunde tutulması lazım vallahı supersınız
Allah razı olsun abi, çok teşekkür ederim
valla güzelmiş hayırlı olsun tabi ilk günler sıkılcan ama emin ol ay sonu maaşı alınca çok mutlu olucan
İlk defa kendi paramı kazanacağım, nasıl bir his bilmiyorum. İnşallah çabucak alışırım ☺️🙏🏼
Yok asla pes etmeyeceğim, çalışmak zorundayım. Her işin bir zorluğu var. Asgari ücretin üstünde bir iş buldum henüz bu yaşya, bırakmam ☺️
Adana'da bile bu fiyatı veriyorlarsa İstanbul batsın mk. İstanbul şartları, en kalifiyeli elemana 5500+ 12 saat it gibi çalışma
İyi ki dönüş yapmamışlar bak ben a101 de çalıştim tam 6 ay çok net olarak diyebilirim ki aç kal bu işe girme
Kolay gelsin. Umarım daha iyi is imkanların olur.. 😊
Amin, çok teşekkür ederim 🥰
Rica ederim 😊
Başlarda insan off zaman geçmiyor akşam nasıl olacak diyor :) alışma evren geçsin bu defa da zamanın su gibi akıp geçtiğini anlayacaksın
Ev geçindiren birisi değilsin sanırım. Gayet güzel yatırımlar yapabilirsin, ilk günler biraz zor ama zamanla alışırsın. Kolaylıklar diliyorum
Bence gayet iyi bir işin var. 8 saat calisma, sigorta ve maasin da iyi.
Kesinlikle ☺️
Azimli caliskan birine benziyorsun :)
Allah yardimcin olsun 😊🤗
Kolay gelsin, is hayati zordur
Allah kolaylik versin
Çok teşekkür ederim ☺️
Helal olsun abla Allah utandırmasın emekçi arkadaşları senin gibi
Çok teşekkür ederim ☺️
Rica ederim o mesleği çok yakınımdan biliyorum sjjsjs
Çalışmak alın teri insana hayatı öğretir en doğrusunu yapıyorsunuz hayata daha sıkı tutunmaya başlarsınız.
Hayırlı olsun olur olur zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın bile
Çok teşekkür ederim 🥰
Ortamına işverenine ve iş arkadaşlarına bağlı sohbet, espri varsa uyum varsa nasıl geçtiğini anlamazsın
Fırın ortamı eğlencelidir sıkılmazsın
Olur olur dert Edip düşünme sen kolaylıklar diliyorum hangi fırın onu söylede gelip alışveriş yapalım
Rabbim kolaylık versin kardeşim. Fırın işi zordur bi dene bakalım.
Çok teşekkür ederim allah razı olsun ☺️
Bir şeylerle meşgul olduğun sürece bir de muhabbet halinde olduğun sürece çabuk geçer. Ama sabırlı olmayı bilmelisin.
İnsan mecbur kalınca her işi yapıyor sonuç olarak. Kolay gelsin, sen iradeli şekilde çalış ileride başka işlerin daha kıymetli olur.
Okumazsan ( ve iyi bir bölüm okumazsan) ölene kadar asgari ücret alacaksın
Teşekkür ediyorum
Bu kara sana mı ait kardeşim.
Alışınca her şey daha güzel gelecek. Çok kolay iş olsa da ilk günler hep zor olur
İşe girmişsin daha ne istiyorsun. Ben üniversitede sürüneceğim.
Maşallah Allah calisma azmi kuvveti versin iç güzelliğin yüzüne vurmuş
Daha yeni başlayıp da zaman çabuk geçer mi diye sormak ne kadar saçma bir şey. Sen böyle şeyleri düşüneceğine işini düzgün yapmaya odaklan
Hayırlı olsun zaman anlayazsın bazn ucuyor bazde hiç gitmiyormus gibi
Hay maşallah
Poncige bak sen 😀😄
Yine sensin demi 😀😃😃
Maşallah sana, Allah yolunu açık etsin. baş tacı yapılası insanlardansın..
Seni çok tebrik ediyorum. İlk zamanlar zor geçer ama sonra ne çabuk akşam oldu diyeceksin
Saati unut zamanla alisacaksin. Isini sevmey3 bak o zaman guzel gecer zaman. Ogr3n isi
Hayırlısı olsun Allah utandırmasın işini severek yaparsan çok güzel gecer zaman
Fırın hayatımdan lüx duruyor🙂 hayırlı olsun zaman geçer çalışmakta yakışmış.
Calismak kolay degil. Kimi fiziksel yorur kimi mental. İs hayati bu alisirsin
Hadi hayırlı olsun. birkaç gün zor geçer zaman ama sonra alışırsın..
Hayırlı olsun, maaşında iyiymiş, birazda işini seversen vakit hoş geçer
Adana sıcağı fırının sıcaklığı. Allah kolaylık versin sana
İşini severek yaparsan zaman cabuk geçer ve kendini yetiştirmiş olursun
tabii ki, çalışınca zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun.
Oyle veya boyle calismak sabretmek zorundasin hayat zor. Umarom daha guzel islerin olur
Akşam olur olurda önemli olan kendine bu gün ne ne öğrenebilirim demen gerekli oraya odaklan ve kendi askerini gibi sahiplen daha huzurlu çalışırsın ,,,
ilk iş gününün heyecanı güzel olur. Allah utandırmasın. maşallah ne güzel, senin adına çok sevindim.
Kolay gelsin, sıcak bunaltabilir ama sürekli müşteriyle ilgilenince evet zaman çabucak geçer
İyi güzel çalışmak güzeldir rahat ol 28 yaşına kadar çalışmadım ordan biliyorum fkdkdmsnsjs
Aferim hayırlı olsun çabuk geçer rahat ol yeterki iş çalışmak olsun
bende fırında caliştım iyi ki grmişim parasi cok iyi hemde ılkgünler zordu aliştim şimdi baska iş begenmiyorum
Şartlar iyi emek vermeden yemek olmaz helalinden kazanıyorsun
Kesinlikle 🥰
Nasıl 6000 TL kazanabiliyorsun ki ben restoranda çalışıyordum 12 saat senin aldığın maaşın yarısını bile almıyordum
Valla bilmiyorum, maaşım 6.000 TL
Allah kolaylık versin. Bi yerden başlamak lazım mecburen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?