Daha birçok örneği Twitter'da var, bakabilirsiniz. Eğer böyle bir şey gerçekten varsa insanların emeğine yazık gerçekten.

Daha birçok örneği Twitter'da var, bakabilirsiniz. Eğer böyle bir şey gerçekten varsa insanların emeğine yazık gerçekten.

Herkes küfretmeye başlamış ancak bu bana çok mantıklı gelmedi, ösym de iddialar asılsız dedi zaten. Öncelikle fetö döneminde sorular çalındığında soruları çalan kişilerin tamamı sınavda full çekmişti, kpss tarihinde sınavı fulleyen kimse olmamışken s@lak herifler tek seferde kaç kişi olduğunu hatırlamıyorum ama 100'den fazla kişi fullemişti sanırım. Bu nedenle yakalandılar zaten. Fetö soruların tamamını çalmıştı ki bu o kadar kolay değil. Yediiklim gibi bir yayınevinin bunu yapması için
1- nedeni yok, eğer çaldıysa çalıp kime verecek? Bu soruların aynısı herkesin ulaşımına açık olan denemelerde ve youtube daki videolarda çıkmış. İnsanlar bu şekilde soruların aynı olduğunu anlamış. Yani çalınıp belli kimselere verilmemiş.
2- altyapısı yok, en az fetö gibi bir altyapıya ihtiyaçları var. Bu da basit bir yayınevi için imkansızdır. Siyasi bir provokasyon denecek olsa bile ösym den soru çalmak çok zor, kitapcıkları basan adamlar 1 aya yakın bir süre fabrikada yatıp kalkıp bu işlerle uğraşıyorlar ve dışarıyla bağlantıları yok. Soruları hazırlayan ekip özel olarak seçiliyor zaten.
3- bazıları şıklar bile aynı diyor ancak bilinmesi lazım ki ösym ye soru gönderen yayınevleri var ve ösym bu soru havuzundan da soru alıyor. Dolayısıyla bu soruların çıkması doğaldır. Zaten bazı soruların şıkları bile aynı diyenler var. Bir tane sorunun şıkları "yalnız I, I ve II, ..." diye gidiyor. Standart soru şıkları bu şekilde olur zaten. Bu adamlar her yıl ösym nin sınavlarını düzenli olarak inceleyip neyi sorabileceklerini tahmin edip ona göre deneme hazırlıyorlar. Çıkabilecek olası soruları ve cevap şıklarını ona göre tahmin edip soru hazırlıyorlar.
4- kimisi 20, kimisi 10 soru aynı diyor ancak sorular çalınmış olsa hepsi çalınırdı.
Bu olayda muhtemelen soru hazırlayanların hatası var. Fetö' nün ikincisinin olma ihtimalini çok düşük buluyorum. Bana göre sadece bir hatadan kaynaklanan durumdan ibaret olabilir. Ancak dediğiniz gibi çalınma varsa bile bunun siyasi nedenlerden dolayı kontrollü olarak yapılmasından başka bir ihtimal görmüyorum. Bunu iktidara bağlamak da hiç mantıklı olmaz çünkü özellikle kârlı çıkan bir kesim yok ortada. İktidar bunu yapsa bile hiç bir şey kazanamaz. İktidara darbe vurmak için başkası yapmış olabilir en fazla ama yediiklim gibi basit bir yayınevinin elinin bu kadar uzun olması bana göre imkansız.
Sorular havuzdan alındı diyelim havuzdan alınan soruların hepsi mi yediiklimin sorusu olur. Bir veya iki soru olsa tesadüf denir ama aşağı yukarı 20 soru kesinlikle şaibeli bir durum var. Sınavı hazırlayanlar her kimse artık bir sürü gencin emeği net bir şekilde heba edilmiştir.
Evet gördüm haberleri
fetö zamanı da sızdırılıyordu, o zaman bahanesi fetöydü, şimdi ne? devamlı tarikatlar yerleşiyor devlete hala. cimere yazın itiraz edin de bir şey olacağını sanmıyorum.
İyide bunda ne var? Çalıp cirptilarsa laf yok haklısınız ama soru tutturmuslar ayrıca kaç tane soru çeşidi var ki dönüp dolaşıp aynısını soracaklar mecburen. çalışan yapardı bu anca calismayanin bahanesi. Sözüm size değil genel olarak soyledim. Yani yediiklimi çalışmayıp hayvan gibi çalışan biri de cozerdi bence
Ya tamam ben denk getirmiş olabilirler dedim ama bilerek aynısını niye soramasinlar bunda ne var ki kaliteli sorudur sormuştur yani sizce çalışan yapamaz mı e böyle dusunursek çalışanların hakkını yemis oluruz çalışan da vardır kopya torpille geçende bu zaten aşikar. demek istediğim farklı soru da olsa aynısı da kopya da torpilde olsa çalışan her türlü götürüyor
Benimde demek istedigim ÖSYM bizden o kadar para alıyor gözetmenlere koklatıyor büyük payını kendine ayırıyor kopyala yapıştır yapacaktı niye bizden o kadar para aldı ayrıca ölçme degerlendirme diye bir ders var ölçmenin geçerli ve güvenilir olması için kopyanın veya şans faktörünün en aza inmesi gerekir bu yüzden sınvda 4 şık var işte bu sınavda şans faktörü tavan yapmış durumda bilmeyen adam son gün bu yayının denemesini çözdü diyelim bir senesini vermiş adamdan yüksek alırsa ne olacak.
Ayrıca kaçtane soru var hepsi de mi denk gelir be hiç mi farklı olmaz tarih aynı mat aynı Türkçe aynı günceller aynı ne kadarı denk gelecek
Kanka sana böyle konuşman için yat mı verdiler? Burada herkesin hakkı yenmiş apaçık ortada neyin tatavasını yapıyorsun
Ne alaka bu nasıl üslup? Ben ne yazmışım siz ne diyorsunuz ya, herkes sizle aynı dusunmrk zorunda değil fikrimi beyan ettim düzgün bir üslupla ayrıca hakkı yenenler hakkını arasın benim savundugum şey bu değildi algı yaratmakta üstünüze yok
Sen böyle düşünmeye devam et iyi yoldasın
Cevap
37Cevap
bazı aptallar da kpss ile atanmak için üniversite tercihi yapar sonra da bu sınava gecesini gündüzünü katarak çalışır ve ardından da torpil bulamadığı için atanamaz ve ağlar.
Dünyanın en saçma sınavıdır ve hala buna umut bağlayan geriii zekalılar var.
Ne sanıyonuz la.
Bu yks birinci onuncuların gerçek olduğunu falan mı?
Bu ülkenin rezik eğitim sisteminde cidden hakiki birinciler üçüncüler oldugunu sanan g zekalılar var mı la?
Bu işler dark wep gibi
Bunlar tarikat
Her yerde kara Fatma gibiler
Kolini bunlar bunları ayıklayamazlar
Yks birincileri KPSS 14. cüleri vs vs cıktıkca
Bilin ki soru kitapçığını ezberleyen birileri var…
Açık net siyasi bir olay. FETÖnün devam eden projesi. Birileri oy devşirmek için her haltı yiyorlar. Olan ülkenin gençlerine oluyor. Kimisi kendi adamının derdinde kimisi oy. Hepsini Allaha havale ediyorum.
Bizim millet çok tuhaf, yeminle çok tuhaf. Sanki ilk kez oluyormuş ve sanki hiç olmamış gibi bakıyorlar.
Türkiye de işler böyle yürüyor. Yıllardır böyle yürüdü böyle de devam edecek.
İnanılmaz bir şey cidden. 30-40 tane soruyu noktası virgülüne kadar seçeneklerine kadar aynı yazabilmek. İlahi bir güç olmalı bu başka bir açıklaması olamaz. d
Olabilir. Yks sınavında da bu şekilde oluyor. Sen o hocaların soruları oturup yazdığını mı düşünüyorsun? Sağdan soldan filmden diziden romandan kpss denemesinden her taraftan aliyolar.
Benim çözdüğüm la bu
Yeter ya bu kaçıncı
Dershaneye giderim feto çıkar
Buna giderim ceto çıkar
Yeter laaaan
Yedi iklim zaten osym çıkmış sorularını yayınlıyor.
Muhtelemen daha önce osym tarafından sorulmuş sorulardan.
Sızdırma olduğunu sanmıyorum
Tamam olabilir.
Osym kendi arşivinden eski soruları sorabiliyor.
2022 kpss sorusu, 2014 yks sorusu ile aynı olabilir
İki soru sınava copy paste yapıldığı zaman illa iptal olması mı gerekiyor?
Çalışan biri zaten yapardı saçma bir iddia.
Önümüzdeki seçimlerde Tayyip'in başını yemek için her boku yiyorlar.
Dur bakalım nereye gidecek iş
Allah belalarını versin istedikleri kişilere veriyorlar soruları boşuna o kadar uğraşıyoruz bazıları rahat bir şekilde yerleşiyor
Geçen sene de benzer 20 soruyu tutturmuşlardı. Benzer soru soruyorlar ama aynı olması şans. Bir şey olmaz bu olaydan
Gerçekten öyleyse edilmeli soruları ele geçirip yayanlar da ceza almalı
İptal olsun diye kasıtlı planlı birşeydir. Maksat kendi adamını herhangi bir sınav vs de olmadan direkt oraya buraya yerleştirmek. Liyakat sistemi yok olalı çok oldu be
Ösym nin şeyinde değil, bunları ne yapmak lazım
Gene birileri için komple milletin geleceği ile oynadılar
evet kesinlikle iptal edilmesi lazım
çalışanlara yazık baya..
Fetö gitti yerine başka. tarilat geldi sonuç normal bu şekilde olması
cok yazik olmus... Sinav derhal iptal edilmelidir.
Dagitmislar o zaman soruları, geçmiş yıllarda da dagitmislarrdi deneme sonuçları 90 puan alıp atanmıştı, deneme birincisi de hayatında görmediği tarihten yıkılıp 78 civarı bir puan alıp atanamamisti.
Deneme sonucusu 90 puan almisti yazacaktım, soruları alıp atanmisti
Her gördüğünüz fotoya inanmayın. Millet resmi evrağın bile sahtesini yapıyor
Genel söyledim.
Kim bilir bu ÖSYM soru kitapçığını günler önce kimlerin önüne indirdi
Kimlerin eline kaldik! Zahmet edip bi soru kitapçığı bile hazırlatmamışlar, pes!
Ne doğru ki bu doğru olsun, her şeyin içine edildi ülkede. Haram zıkkım olsun.
Bu konuda resmi aciklama geldi yayin evinin oyle bir sorusu yokmus sorusturma baslatilmis bakalim altindan nasil bir dumen cikacak
Hangi akılsız çaldığı soruları kitabına basıp bütün ilgiyi üzerine çeker anlamıyorum çok aptalca bir hareket. Hırsız bile olsa aptalca
Zaten sorular sızdırılıyor, sınavdan 1 saat sonra sosyal medyadan insanlar indiriyor, bütün ösym sınavları böyle
%10 demiyorum illegal şekilde %100ünü paylaşıyorlar
Önceden belliymiş demek vay be iptal edilsin buna her yerde yay
Deveye sormuşlar neren egri o da demiş nerem doğru. Haram zıkkım olsun.
İlginç bir durum şaşırdım peki kaç tane soru aynıymış
Yıllar önce de kpss 400 kişi fullemişti, fetö yapılanmasından sebep oluyor bunlar. Hla bitmiş değiller, devletin her kademesinde bulunuyorlar. Bir yerden alınsalar da diğer yerden elemanı koyuyorlar.
Biryerden duyduguma gore yediklim yayinlarinin grubu varmis ve bu grubdakilere verilmis sorular derhal iptal edilmeli derhal
Yediiklimdi sanırım. Bende şok oldum ama türkiye şartlarında çok da şaşırmamak lazım her şey beklenir
Edilir herhalde eşek değillerse
Sınav iptal olmaz anlayın artık
Kopyala yapıştır yapmışlar işte ne güzel eğitim sisteminde olduğu gibi bu kadar basit
Çıkabilir ne var bunda
Edilip ücretsiz olarak yeniden yapılmalı.
Ooo doğru yapmışım bi deneyi laa
Su ülke de Bi sey de doğru olsun ya.
Ülkenin esprisi bu. Doğru olduğu gün yitirir özelliğini...
Ne alaka adamlar iyi tutturmuş demekki
Evet Allah belasını versin yapanların
iptal olacak galiba
Keşke Erdoğan'ın karanlık yönü ifsalansa
Edilecek zaten
İptal edilmeli
75 net gk gy 67 net eğitim yaptım ama ben şunu iyi biliyorum ben hakkımı alırım. Ya hiç çalış adan yapanlar ne yüzle atanacak. Yeniden yapılsın ama herkes kontrol edilsin. Haksızlık yapan men edilsin.
Edilmeli
Hangi yayinevi?
yediiklim
Olan oldu artuk
Bu bilgi kesin mi
kesin yani aynı olan sorular var, twitter'da böyle aynı olan soruları paylaşmışlar oradan bakabilirsin.
İptal ederler
Edilmelidir
Evet
Bence yalan
@Gelinciks ewet 😂😂haklı çıktın
yok artık ya
Hangi yayınevi o
Hiç şaşırmadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?