Sadece Tyt ye gireceğim ve gerçekten hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum. Hangi derslerden başlamalıyım sıralaması nasıl olmalı?
Türkçe, Fen, Sosyal
Türkçe, Fen, Sosyal
Hangi derste zayıfsan o dersle başlamalısın. Türkçeyi asla boşlamamalısın. Nasıl her gün yemek yiyorsan, her gün yemek yer gibi Türkçe çözmelisin. Matematiğe de erkenden başla. Bunun dışında sözelci misin sayısalcı misin bilmiyorum ama sözelde tarih bol soru çözümüyle halledilir. Ona erken başlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Coğrafyayı daha eleyici ve ondan önce başlanması gereken bir alan diye görüyorum. Fende ise yine senin zayıflığına bağlı değişir nereden baslayacağın. Aslında alanın burada sana yol gösterici olur.
Matematik temelin kötüyse ilk olarak matematikle başla. Türkçe için dil bilgisini son aylara bırakabilirsin ama şimdiden her gün en az 20 soru paragraf çözmeye başla. Sosyal kısmı genelde yorum oluyor onu da sonlara bırakabilirsin. Fene yaz tatili bittikten sonra başlayabilirsin. TYT matematiği 1 buçuk ayda rahatça bitirirsin.
Teşekkür ederim. Dediğin gibi ilk matematikle başlayacağım çünkü temelim hiç yok diğerlerine de bir şekilde bakarım beni korkutan matematik ve fen sadece. Onları da YouTube dan falan bir şekilde anlayarak, soru çözerek hallederim inşallah
Merhaba, ben sırayla gitmiştim hepsinde yani önce Türkçe sonra Tarih sonra Coğrafya.. bu şekilde gidiyordum ve gayet verim alabiliyordum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
1Cevap
Matematikten başla derim
Sözeller unutuluyor onları daha sonra çalışsan da olur
Evet matematikten başlayacağım sözelleri bir şekilde hallederim o basit ama matematik ve fen korkutuyor biraz..
Temelin yoksa antrenman 1 ve 2 yi bitir çok güzel temel attırıyor
Fen hiç çalışmadım fikrim yok
Teşekkür ederim temel için ona da bakacağım
Mat türkçe fen sosyal
önce kendini en rahat hissettiğin dersten başla ki motive olasın
Fazla beklentiye girme stres yaparsın kattan başla
Mat
Türkçe
Sosyal
Fen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?