Merhaba, ben ilk defa alım yapacak bir bölüm yazmak istiyorum, aynı şehirdeki bir başka devlet üniversitesi 80 binle kapatmış. İkinci sıraya bu üni bölümünü yazmak hata olmaz değil mi?
İkinci sorum; daha önce lisans mezunu olup ikinci üniversitede yüzde yüz burslu vakıf kazanan arkadaşlar varsa, sizin bursunuzu kestiler mi zannediyorum öyle bir kanuni imkanları var? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Aynı şehirdeki diğer üniversiteye yakın sıralarda kapatır büyük ihtimalle ve bursunuzu kesemezler.
Öncelikle teşekkür ederim, ancak kılavuzda yayımlanan 64 numaralı koşula göre bir yükseköğretim programından mezun olan adayların YKS sonucuna göre burslu yerleşmeleri halinde üni kendi mevzuatına göre sadece indirimli veya ücretli programa kayıt yaptırmalarına izin verebilir deniyor. Bu nedenle emin olamadım.
Siz diyince ben de baktım gerçekten öyle yazıyor ama hiç bu şekilde ben burslu kazandım ama bana burs vermediler gibi bir şikayet duymadım, hiçbir üniversitenin yönetmeliğinde de böyle bir şey okumadım siz yazacağınız yerleri arasanız daha sağlıklı olacak gibi görünüyor.
Ya zahmet verdim size de kusura bakmayın. Şöyle bir durum var Ostim teknik üniversitesini aradım, görüştüğüm hanımefendi güldü hatta şaşırdı bu sizi mağdur etmek olur yapmıyoruz öyle bir şey dedi. Ancak direkt Google a atılım üniversitesi burs yazarsanız karşınıza çıkan ilk sayfada alt kısımda bursu keseceklerini yazmışlar. Tercih listeme alacağım tüm ünileri arayacağım kesinlikle. Tekrardan çok teşekkür ederim.
Öğrenci işlerinin bazı konularda bilgisi olmayabiliyor, ne yapsak bilemedim ben de ilk defa sizden duydum.
İşte bu durum da can sıkıcı. Asıl sorun bulunduğum şehirden farklı bir şehirde tercih yapma imkanımın olmayışı. Devlet olarak yıldırım Beyazıt var, gazi bu sene açılıyor, hacı bayram veli de aynı şekilde. Vakıfların yönetmeliklerine bakıyorum, böyle bir içerik yok diyorum ama bursumu kesseler gideceğim yol dava, onunla uğraşmak da sıkıntı. Zannediyorum bir iki vakıf üniversitesine bizzat gidip görüşeceğim olumlu cevap alırsam onları alt sıralara yazarım.
Bu üniversiteler yaşadığınızda şehirdeyse yüz yüze görüşseniz verdikleri cevapları daha iyi değerlendirirler, hem de ses kaydı almak istediğinizi söylerseniz ileride sıkıntı çıkarsa dava edebilirsiniz bu da bir hizmet sonuçta sizi para almayacağız diye yanıltıp sonra para istemeleri kabul edilemez.
Atılım üniversitesine şikayet vardan baktım az önce biri bu şekilde bursunun kesildiğini söylemiş.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım. İyi ki varsınız, tekrardan çok teşekkürler.
Diğer yerlere de şikayet vardan bakın bu şekilde burs kesiyorlarsa mutlaka yazan olur.
Rica ederim ne demek her gün yeni şeyler öğreniyoruz.
Kesinlikle öyle, ben devletin aslında eğitim hakkının önüne geçecek böyle bir uygulamanın önünü hukuki olarak açmasına şaşırmadım da şaşırdım diyeyim. Bir kişi eğitimini yarıda bırakmak isteyebilir, tekrar okumak isteyebilir. Bu burs YKS bursu, sıralaması yeterse kazanır. Üniversitenin bahşettiği bir durum yok ortada. Sermayeyi korumak gerçekten bu değil.
Ben bu zamana kadar sınıfta kalma ve suç işleme dışında üniversite sınavı ile kazanılan burs dokunulmaz sanıyordum böyle bir şeyin varlığına şaşırdım ama devletin özel üniversiteler için yaptıklarına bakınca pek de şaşırmamak gerek, bu sene barajı da onlar için kaldırdılar zaten.
Sıralaman 80 bine yakınsa yerleşme olasılığın çok yüksek olur.
İkiside evet
Teşekkür ederim, Atılım üniversitesine baktım net bir şekilde kesiyorlarmış bursu.
Tabikide
Aşağı yukarı ayni olur
Yaz geç
Yazın geçin
Olmaz