Teşekkürler @livaneli 🍀♥️🍀
Çalışma hayatına atılmak için kendimi nasıl cesaretlendirebilirim?
Teşekkürler @livaneli 🍀♥️🍀
Selam😃
Bu sefer gerçekten bir soruyla geldim.
Artık yavaş yavaş çalışmaya başlamam gerekiyor be çalışma düşüncesi sanırım beni biraz korkutuyor bu konuda yeterince cesaretim yok kendinizi çalışmaya nasıl motive ediyorsunuz?

#reda
Aynı yazar üzerinden hayatıma renk de anlam katan 4 kitaptan ikisini size önereceğim.
Dale Carnegie -İşten ve yaşamdan zevk alma yolları
Bir diğeri ise - Söz söyleme ve iş başarma sanatı
Aslında diğerlerinde okuyabilirsiniz ama iş hayatı için özellikle önerebileceğim bu ikisi.
Özellikle çalışma hayatına yeni atılıyorsanız eski bir işveren olarak size başımıza gelebilecek kötülüklere karşı nasıl davranmanız gerektiğinden bahsedeceğim. Hangi alanda işe gireceksiniz bilmiyorum ama gireceğiniz hangi alana olursa olsun bulunduğunuz departmanda birtakım kominleşmeler gruplaşmalar olabilir. İnsan kaynakları tarafından ya da patron tarafından işe konulmuş olabilseniz bile sizin orada çaylak gibi hissetmenize sebep olabilirler. Bunu genellikle her iş yerinde her büyük şirkette ve her departmanda görebilmeniz mümkün. Bunun için ne yapmak gerek. Ezgin durmaya özen gösterin. Ezgin durmak derken ezik durmayı kastetmiyorum. Belki biraz komik duracak ama sizi sevimli gösterecektir her şeye yetişmeye çalışın. Yani herkesin yaptığı işe yardım etmeye çalışın. Size karşı tavırlı olduğuna inandığınız kişiden yardım isteyin bu onun size karşı olan gardını düşürecektir. Size laf oyunları yaptıklarında akıllı ve hızlı cevaplar vermeye çalışın susmayı tercih etmeyin. Mümkün olduğu kadar departman içindeki astlarla muhatap olmaya çalışın üstlerden destek istemeyin. İlk gülüşünüze kıyafet tercihinizde çok iddialı olmaya çalışmayın. Yüzünüzdeki gülümsemeyi eksik etmeyin. Zor bir duruma düştüğünüzde dahi gülümsemeyi ihmal etmeyin bu sizin herkes tarafından sevilmenizi sahiplenilmenizi sağlayacaktır.
Çok çok başarılar diliyorum. Gerçek hayata hoş geldiniz :)
Sen kafana koyduğun herseyi yaparsın 🤣
Onu biliyorum jxjsj
Herkes, başlarda acemi oluyor ve hataları oluyor. Böyle düşünürsen belki biraz korkunu yenersin. Bir işe girdiğinde en iyisi bile emin ol hata yapmıştır. Hatasız insan olmaz. Kimse, hiçbir konuda mükemmel değil. En iyisinin bile bir yerde bir hatası olabilir.
Yani çok güzel İngilizce konuşan bir hocamız vardı lisede. Annesi İngilizce öğretmeni idi. 8. sınıftan üniversiteye kadar yurt dışında yaşamış biri. Yaşadığı ülke Amerika. Haliyle gerçek manada iyi konuşuyordu İngilizceyi ama doğru düzgün anlatamıyordu. Şimdi emekli oldu. Bizi Ankara 'daki sınıfla kıyas yapıp duruyordu. Herkesin seviyesi bir olmayabilir ve herkes, onun gibi yurt dışında da yaşamıyor hayatının bir kısmında. Dil bence kesinlikle konuşulan ülkede gelişir. Liseden beri dille ilgiliyim. Lisede dilciydim. Üniversitede yine dille ilgili bir bölüm okudum. Orta Asya Lehçeleri ve Rusça gördüm. Yılların verdiği tecrübe ile de bu sonuca vardım. Misal ağabeyim Japonya'ya sıfır Japonca ile gitti ama yengemle anlaşıyor. Çünkü 2013'ten beri orada yaşıyor. Ben, 4 sene Rusça görmeme rağmen kendime çok da bir güvenim yok. Tezi de Rusçadan almıştım ama konuşmaya biri lazım. O biri de çevremde yok. Vaktinde İngilizce için de yoktu. Bunun için diyorum. Dil, en iyi o dili konuşulan ülkede öğrenilir.. Onun için dedim en iyisinin bile kusuru oluyor diye. Şu an ben de öğretmenim. Stajda eminim ki benim de hatam olmuştur. Ki gözetmen hoca varken heyecan yapıyordum. Üniversiteden formasyonda hoca geliyor bizi gözlem yapmaya. Haliyle hatam olmuştur heyecandan birinin gözü üstümdeyken. Hoca, yokken öyle de çok heyecan yapmıyordum. Daha sakindim.
Yaparsın sen 💪 ilk maaşınla ulaşmak istediğin bir hedef koy kendine, onun için çabalarken :D alışırsın. Ben öyle yapmıştım sanırım. Odam olsun istiyordum, durumumuz yoktu, bağlarda üzüm kesmeye gittim.
Ya çok tatlıı🤨♥️🥹
♥️🥰 teşekkür ederim tatlımsuu
Rica ederim kıymetlii miiiss😝😂
Cevap
31Cevap
İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş Redacan 😃 Öncelikle yapacağın işi sevmen en önemli motivasyon kaynağı olur. Eğer istemeden bir işte çalışıyorsan da mutlaka o işin ya madde ya da manevi anlamda sana katkıları olduğu için yapıyorsundur. Bu durumda motive olmak için o işin sana kattıklarını düşünebilirsin. Başarısız olmaktan çekiyorsan da çekinme her tecrübe mutlaka seni bir adım ileriye götürecektir. Şimdiden başarılar 🙂
Selam gadası 🙃
Bu konuda kendine hep şunu demelisin. İçimdeki güçlü kişiliği ortaya çıkarmamın en kolay yolu iş hayatına atılmaktır.
Yetenekli olduğun veya sevdiğin bir alan bulmalısın. ve bunu zorunluluk gibi değil günlük rutin gibi düşün
- Suya balıklama atlayarak: Bunun için doğru bir an yok - Vahiy de inmeyecek. Yüzme için böyle olmayabilse de yaşamda suya atlamadan yüzmeyi öğrenemeyeceğin durumlar var, bu da onlardan biri; çünkü aslında engel, su ya da bilgisizlik değil, sensin.
- Ertelemeyerek: Yük ağır olduğunda çoğu insan yükü taşımayı erteleyerek yükten kaçar. Ancak; yükten kaçtığında, onunla ilgili kaygılardan kaçabilmiş olmuyorsun. Ben kaygılarımla yorulacağıma o yükle yorulmayı seçtim ve erteleyerek uyuşmaktan, hiç başlayamamaktan korktuğum için de o yükün altına beklemeden girmek istedim. İyi de oldu. Yük arada bir ezse de kendimi kandırmamış olmanın güveniyle düşe kalka taşıyabiliyorum.
bi kadın olarak kendi ayakların üstünde durmak zorundasın birilerinden para istemek o kadar zor gelir ki ama kendin çalışınca kendine bi özgüven gelir kimseye hesap vermek zorunda kalmazsın çok harcadın diye evet iş hayatı zor emir altında çalışmak ama sen kendine güvenmeli bu işi başaracağına inanırsan iş hayatı eziyet olmaz daha çok kendini geliştirmeye yükselmek için çaba harcarsın sana şimdiden iş hayatında başarılar dilerim bi kadının daha kendi ayaklarının üstünde durması gururlandırıyor beni.
Mecbur kalmak gerekiyor, bir yaştan sonra aile kendi başının çaresine bak diyor ilgilenmiyor, sonra en beğenmediğin ve yapmam dediğin işlere beni alsınlar diye can atıyorsun. Maalesef ülkemizde çalışma saatleri çok yüksek, hafta sonu tatili bile çoğu ver vermiyor, ve asgari ücret alıyorsun. Bu da senin cesaretini örseleyip gözünü korkutuyor olabilir ama birkaç hafta dayanırsan başarırsın alışırsın. ve arkanda duracak bir ailen olmayınca da her şeye katlanıyorsun mecbur.
İşe başladığın ilk zamanlar ortama ve çalışanlara alışana kadar bir süre tedirginlik yaşarsın ama kısa sürede yani ortama alıştıkça bu duygulardan arinirsin. Tıpkı okulda olduğu gibi nasıl ilk zamanlar tedirgin oluyorduk da alışınca siradanlaşıyordu aynisi işte.
Yapabilir miyim? diye düşünmeye gerek yok onların yapabildiğini sende yapabilirsin elbette, yeter ki kendi bilgi alanını kapsayan bir tercih yapmış ol
23 yaşındayım birçok iş yaptım fabrika, elektrik, garsonluk bulaşıkçılık, sekreterlik büro yardımcılığı vs zor deneyimlerimde oldu hatta çoğu yerde it gibi davrandılar hayvana bile davranmayacakları kadar. Eğer bir işi seversen mobbing yaşamazsan isteye isteye gidersin eminim. Ama şunu anladım ben asla işyerinde kimseyle gereğinden fazla muhatap olmayacaksın kendini ezdirmeyeceksin hatta iyilik de yapma bu günümüz şartlarında eziklik olarak görülüyor ciddi sert ve acımasız ol
Aslında bir insanın çalışma hayatına adapte olabilmesi için küçük yaşlarda çalışmaya başlaması, iş ortamını öğrenmesi lazım ki yabancılık çekmesin diye. Çalışacaksan parası için çalışacaksın odağını bu yöne ver. Sonrasında çalışabileceğini düşündüğün uygun bir meslek/işyeri belirle kendine. İnan bana gerisi gelişiyor zaten çok ekstra bir şeyler yapmana gerek yok, her şey kendiliğinden gelişiveriyor.
Markete gitmen yeterli kuzum fiyatları görünce insanın ister istemez çalışma hevesi geliyor. 3-4 parça şey 600 TL olmuş. 😂😂
Türkiyede değilim ki djjdj Ama orada her şey çok pahalı diyorlar galiba gerçekten öyle
İki günde olsa çalış o zaman kuzu en azından bi bak bakalım hangi duygularda olcaksin
Yapmam lazım zaten🥹🙈🙁
bizler ege İzmir'de rumca siga siga derler bir durum ıle karsılastıgında ya da iş basa düştügünde.
sende yavastan siga , siga baslamalısın . velev ki bunun türkce anlamı bılıyorsundur :)
Bazı sığırlar geliyor ve rezil olduğunu hissetmiyor. Gelen düzgün insanlar da öyle hissetmene neden olmaz. Rahat ol yani. Sınav stresi gibi ya iş stresi. Son ana kadar stres oluyor ama ilk gününde hemen stresi atıyosun.
Öncelikle sevdiğin bir işi yapacaksın ki her sabahın köründe uyanabilisen. Onun dışında her maaş günü neden çalışman gerektiğini bir kez daha anlıyorsun sjsjsj
Bende seninle aynı durumdayım bir geriliyorum bir sıkıntı basıyor ama başla korkma başlafıktan sonra en fazla 3 gün daha aynı şeyleri hissediyorsun sonra geçiyor
Güven kendine akışına bırak. ben çalışmıyorum mesela ama benim öyle bir korkum yok, senin gibi herkes çalışacak alışırsın
Zor birçok şeyle karsilasiyorsun ama ilkinden pes etmezsen ipin sonrası sende bu sefer alışıyorsun.
Eğer çalışmak istediğin yer türkiye ise korkmalısın çünkü çalıştığının karşılığını hiçbir zaman alamazsın burdada ikincisi çalışma şartları çok kötü.
Aynı korku bende de var. Hem de kaç yaşındayım biliyo musun? 26...
Yani şanslısın gençsin yaparsın korkma...
Büyüdükçe o "yapamam" korkusu da büyüyor..
Bir sürü işe yaramaz insan var is yapıyor gibi görünen onları düşün
Kendi emeğinle kazandığın paranı harcamanın zevkini sana bu dünyada verebilecek hiç bir şey yok
Çalışmak ikna ile olacak iş değil zorundalık lazım biraz🤷♀️
Yapmak istediğin işi eğlence amaçlı yap üste para al
Sende alışacaksın, öğreneceksin, utanman, sıkılman, çekinmen sonucu değiştirmeyecek.
Sevdiğin işi yapmalısın yoksa sabahları küfür ederek uyanırsın
Bu ülkede çalışmaktan başka çare yok diyip kendimizi çalışmaya motive ediyoruzz 😅😅
Paraya ihtiyacım olduğu için hiç zorlanmadım açıkçası
Buna benim de ihtiyacım var. Fakat sanırım evlilik bu cesarete sebep oluyor. Evlenin
Sen okuldan kaçan kız değil miydin kesin işten de kaçarsın.
ekonominin kotu oldugunu hatirlayip cesaretlenebilirsin kolay sekilde hahahh
Pek cesarete gerek yok zaten yanındakiler sana işi öğretiyor gerisi geliyor
20 yaşına kadar çalışmadan yapabildiysen bence bundan sonrada kendi işini yapmalisin yani imkanın varsa.
açıkcası kredi kartımdan alışveriş yapabilmeye devam etmem için çalışmam gerekiyor bu motivasyon bile bana yeterli
Kendine belli hedefler koy maaş yatınca onları gerçekleştirdiğini hayal et ve çalışmaktan çekinilmeyeceği için çalışabilirsin. İş hayatı demek yeni insanlar yeni fırsatlar demek. Guzel bir yer bence başlamalısın..
Sosyal medyada çok aktif olmayıp daha çok reel hayata zaman ayırsan bi zaman sonra sıkılıp kendin calısmak istersin zaten
Güçlü insanlar, hayatını çalışarak kazanan insanlardır. Bunu kesinlikle kendine hep hatırlatmalı insan.
İnsan hep çalışır birşeyler için ama kaçtı tanesi istedikleri için mücadele ediyor?
Çalışmak Zorunlu bir şey Yani Geçinmek İçin Hayatın Bir Şartı
Maaş gününe odaklan bebek😂
Ben bu işi yapacağım de korkma
Kimler kimler yapti, sen mi yapamican ayol.🤭🤭🤣
Özgüvenin olmalı
Tarkan atıl kurt izle sister
Ne mallar başarıyor , ben mi yapamayacam.
Artık çalış bir zahmet beleşci
Paraya ihtiyacin varsa cesarete gerekmi var mı
Kendine güven yeterli
Ben de aynı durumdayım
Paraya ihtiyacın olduğunu fark ederek sdbdj
Sadece bir adım. Gerisi geliyor
herkes yapıyor ben niye yapmayayım mantığı..
boş ver yaa yat işte
Çalışmazsam evlenmek zorunda kalırım de
Seninle aynı haldeyim yanlız değilsin.
Ne tarz işler düşünüyorsun peki?
Ne iş yapacaksın?
Nerde çalışacaksın
Bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?