Arkadaşlar Dil eğitimi ve Yüksek Lisans için İngiltere mi yoksa İrlanda mı önerirsiniz? Nedeniyle açıklar mısınız? Tavsiyeniz nedr?
İngiltere
İrlanda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşlar Dil eğitimi ve Yüksek Lisans için İngiltere mi yoksa İrlanda mı önerirsiniz? Nedeniyle açıklar mısınız? Tavsiyeniz nedr?
İngiltere
Hocam mesela Neden İngiltere? Kime baksam, kimi görsem herkes İrlanda Dublin'e gidiyor? Sizce neden İngiltere?
Asıl yeri İngiltere ama vize konusunda sıkıntı çıkardıkları içi herkes İrlandaya kayıyor
Hocam mesela, Ben ingiltere de yüksek lisans yapacağım. İngiltere de yüksek lisans süresi 1 yıl. Vize de sıkıntı çıkarmaması için ne yapmak gerek?
Hocam bir de mesela, İngilterenin İrlandaya göre avantajları nelerdir bildiğiniz?
İngiltere asıl yeri dil öğrenmek için vize içinde oradan sana davet gelirse garanti olur gitmen için vermezlerse İrlandaya gidersin
Ben yüksek lisans için gitmek istiyorum. Yine mi ingiltereyi önerirsin? Bir de İnglterenin, İrlandaya göre sence ne avantajları nedir?
Yüksek lisans için gitmek istiyorsan İngiltereyi öneririm İngilterenin İrlandaya göre avantajı daha iyi bir eğitim veriyor ama dediğim gibi vize de çok problem yaratabiliyorlar doğru evraklar vs hazırlasan bile bir şey çıkarıyorlar İrlanda da öyle değil ama çok zorluk yok gidebiliyorsan İngiltereyi dene olmuyorsa İrlanda yapacağın okuldan sana davet gelirse garanti gidersin.
Hocam mesela 1 yıllık yüksek lisans sonunda vatandaşlık şansı da doğar mı?
doğmaz orada çalışman lazım 5-10 yıl kadar zaten vizeyi de o yüzden vermiyorlar gideceksin orada kalacaksın geri dönmeyeceksin diye vermiyorlar oranın devletine yük olmayacaksın o yüzden çalışman lazım orada kaçak yaşamalısın hadi çalışman diyelim birisiyle evlenmelisin orada ancak öyle kalırsın
Ben zaten hem kendimi geliştirmek hem de sırf ingiltere de vatandaşlık almak için yüksek lisans yapmak istiyorum.
bu vatandaşlık nasıl olur reis. Bu plan ile gitmek istiyorum. 1 Yıl yüksek lisans sonunda İngiltere +2 Yıl daha bize çalışma izni veriyormuş. Toplam yüksek lisans yılı ile 3 yıl Şans doğar mı vatandaşlık için?
vatandaşlık olayı çok başka ama çok zor gerçekten ya orada birisiyle evleneceksin 3 yıl kadar evli kalman lazım onu da araştırıyorlar ya da orada bir yerde uzun süre çalışacaksın 5 yıl 10 yıl kadar ondan sonra vatandaşlığa başvuracaksın İngiltere Amerika Almanya Fransa bu gibi ülkeler kolay kolay vatandaşlık vermiyor.
Mesela reis kendilerinin vermiş olduğu +2 yıllık çalışma izni bittiği zaman, mesela o sırada da çalışmaya devam ediyorum ama çalışma izinlerin yani +2 yıllık izin bitti, mecbur iznim bittiği için işten mi çıkmam lazım? Ben yüksek lisans +2 yıllıkta çalışma izniniz bir avantaj sağlıyor olduğunu düşünmüştüm vatandaşlık için :(
Hayır yanlış biliyorsun senin çalışma vizen süren bittikten sonra da sen orada kaçak olarak çalışmaya devam edeceksin 5-10 yıl kadar uzun süre çalışacaksın kaçak yaşayacaksın orada patronla anlaşman lazım sonra 10 yıl sonra sen orada biriyle tanışıp evlenip vatandaşlığa başvurursan o zaman kalma hakkın var öbür türlü yok vize bittiğinde döneceksin.
hocam ne kadar zormuş ya gerçekten çok karmaşık ve çok katı bir kural :D Siz ingiltere de mi yaşıyorsunuz? Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim çok sağ olun:)
İngiltere öyle vizeyi bile vermiyor adamlar çok zor veriyorlar oranın devletine sen yük olmayacaksın kendi işin olacak düzenli gelirin olacak adamlar ona bakıyor bedavadan para vermiyorlar yani zaten dediğim gibi vize kontrolün de seni Türkiye de bağlayacak bir şey var mı yok mu diye bakıyorlar seni buraya bağlayacak bir şey yoksa adam diyor ki bu oraya gidecek orada kalacak geri dönmeyecek diye vize vermiyor o yüzden evrakları doğru bir şekilde ver alabiliyorsan oradan davet al öyle daha kolay olur ben orada yaşamıyorum yaşayan akrabalarım var onlarda 30 yıl kadar ömürlerini orada harcadılar ancak öyle kaldılar yani 10 yıl kadar kaçak yaşadılar 10 yıl sonra ancak alabildiler
Çok sıkıntı bir durum. Mesela kaçak nasıl kalınır ki çok acaip sıkıntı yaşar insan bence. Nerede kalacaksın? ne yapacaksın ne edeceksin öyle değil mi? Sokağa çıktığında hiç mi polis, zabıta kontrol etmeyecek çok sıkıntı bir durum... Hocam bir de, yüksek lisans yapmak için gelmeyi düşünüyorum. bir de +2 yılda çalışma izni veriyormuşlar ingiltere devleti, bu toplam 3 yıl bana ne gibi avantajlar getirir?
Oraya kendini sevdirirsen patrona falan seni vize bittikten sonra da o iş yerinde tutar herkese tam maaş verirken sana yarım verir evet çok sıkıntı bir durum senin gıdım gıdım yaşayacaksın ev kirası ve yemekle yaşayacaksın örnek veriyorum herkes 1000 sterlin alıyorken sen 500 alacaksın 250 kiraya verirsin 250 de yemek falan yersin böyle böyle yaşayacaksın orada da birisiyle tanışırsan evlenirsin kalman daha garanti olur
Düşüncesi kötü ama işin içindeyken öyle olmuyor
hocam hiç mi bir katkısı olmaz? Hani şunu hiç mi demezler acaba, ya bu adam gelmiş burada 1 yıl yüksek lisans yapmış birde +2 yılda çalışma izni ile toplam 3 yıl kalmış deyip, avantaj sağlamazlar mı?
Hayır dedim ya vizeyi bile adamlar vermiyor orada kalacaksın diye Ankara anlaşması falan yapman lazım
Hocam son olarak son sorum, +2 yıl çalışma izninde ne gibi yerlerde çalışabiliyorum mesela? Kafe, Market, Fırın... Birde, en önemlisi, Kendi mesleğim ile alakalı bir kurum kuruluşlarda çalışabiliyor muyum yoksa zor mu?
Her yerde çalışabilirsin saatlik ücret alıyorsun orada
anladım hocam çok çok sağ olun verdiğiniz bilgiler için. çok mutlu oldum çok teşekkür ederim. her şey gönlünüzce olsun inşallah :)
Sağol
Hocam, 1 yıl yüksek lisans ve +2 yılda çalışma izni ile birlikte toplam 3 yıl ingilterede ikamet ediyoruz ya , bu toplam 3 yılın üstüne kaç yıl daha ingilterede kalırsak, bulunursak, vatandaşlık başvurusu yapabiliriz? Ben minimum 5 yıl İngiltere de bulunmak diye duymuştum. Yanılıyor muyum?
Minumum 5 yıl ingiltere de bulunman lazım doğru o süreç de çalışman lazım kaçak olarak yakalanırsan 10 yıl kadar o ülkeye girme yasağı veriyorlar o süreçte evlenirsen 3 yıl kadar evli kalırsan kalman daha garanti olur
Hocam evlilik kalmak için neden önem sağlıyor? Bir de hangi vize ile İngiltereye geldiğimizin bir önemi var mı? Mesela ben Yüksek Lisans Vizesi ile gelmeyi düşünüyorum. Başka vizeler de varmış araştırdığım kadarıyle, Skilled Worker vizesi gibi, Scale Up vizesi gibi HPI Vizesi gibi falan bir çok vize varmış...
Çalışma izni hangisi veriyorsa onunla gel evliliğin önemi şu yönde oranın vatandaşıyla evlenirsen orada kalmak hükümlülüğü var çünkü oranın vatandaşıyla evlenmişsin orada kalmalısın o yüzden devlet vatandaşlık veriyor
Anladım hocam çok sağ olun tekrardan çok teşekkür ederim. :) Kafama takılan sorular olursa yazarım ben size :)
özelden de sorabilirsin
Hocam bin İngiltere ile alakalı sorular sormuştum ya geçtiğimiz haftalarda, Aklıma bir soru takıldı, Ben Ben İngiltere ye Yüksek Lisans için gideceğimi söylemiştim size, Ben Türkiye de okudum. İnşaat Mühendisliği Diplomam orada geçerli olur mu? Orada İnşaat Mühendisi olarak şirketlerde falan vs. çalışabiliyor muyum? Bir kaç kişiye sordum da Denklik falan yok diyorlar kafam karıştı bir size danışayım dedim. İyi günler dilerim.
İş teklifi alırsan inşaat mühendisliğ için diplomanı getirmeni isteyeceklerdir oraya giderken iş teklifi almaya bak sen
Ben ilk etapta şimdi Yüksek Lisans için gideceğim. 1 yıl yüksek lisans süresi var sonra, +2 yılda üstüne devlet çalışma izni, kalma izni veriyor bunu söylemiştim size zaten. İngiltere de, zormu mühendis olarak çalışmak? Benim en çok merak ettiğim, bir diğer nokta da, diplomam geçerli olmazsa ne olacak? Denklik falan diyorlar da ondan sordum size?
Notlarına bakacaklar ona göre seçim yapıyorlar bir sürü kişi aynı yere başvurduğu için.
Anladım hocam çok çok sağ olun. Siz mantıklı buluyor musunuz? İngiltereye gitmeyi? Yoksa mantık dışımı? Ben ülkemizin bu şartlarını da göz önünde bulundurarak bu kararı aldım. Bir de her zaman hayalimdi İngiltere'de yaşamak? Ne düşünüyorsunuz?
Ben mantıksız buluyorum bizim sülalede de var oraya gidip yerleşen kalan falan ama hepsi boş işler hepsi geri dönüyorlar şimdi ilk başta heveslensen bile aklın nerede kalıyorsa oradasındır her zaman
Evet alışma süreci falan illa ki olacaktır, belki de hiç alışamayacağım bilmiyorum:) Neden geri dönüyorlar? Türkiye den kötü mü orada yaşamak? Neden size mantık dışı geliyor?
Emekli oldular yaşlandılar artık anne babada bir o kadar yaşlanmış oldular gençlikte her şey heyecan verir insana para kazanacağım bunu yapacağım şunu yapacağım diye çabalarsın ama ailenden de uzak yaşarsın bir o kadar ailende yaşlanır ailenden de uzak kalınca insanın içi buruk oluyor sürekli onları düşünüyorsun geçen zamanda bir o kadar anlamsız oluyor o yüzden elindeki imkanları değerlendirmek iyi güzeldir ama ailenden uzak yaşamakta bir o kadar hüzün vericidir o yüzden mantıksız buluyorum oraya gitsek en az 30 yılımızı harcarız kendi ülkenin değeri her zaman daha önemlidir ve bilinçlidir ekonomi düzelir bir şekilde ama orada tek gidersen yardımcı olmazsa birileri 2nci sınıf vatandaşı olarak görülürsün bir de birilerinin arkalarını toplayacaksın yıllar boyu yıllar sonra ancak rahata erişeceksin orada biriyle evlenirsen tabi ama hayat kısa yani o yüzden her daim kendi memlekettin iyidir.
Evet çok mantıklı söylediniz. Çok çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum. Mesela orada ev sahibi olmak zor mu Türkiye ye göre? Yoksa, kolay mı? Mesela bildiğiniz kadarıyla akrabalarınızdan?
Ev sahibi olmak kolay sen paradan haber et sadece paran varsa evi rahat alırsın ama orada çalışıp biriktirmen lazım parayı o da baya zaman alır ama alırsın yani ev oranın yaşam şartlarına göre de tabi zorluklar var ama vatandaşlık alırsan oranın devleti bakar sana hatta ek maaş bile verir o yüzden rahat alırsın sadece oranın devletine yük olmamalısın
Anladım hocam. Hocam hani Ülkemizin durumunu biliyorsunuzdur, malum Enflasyon zirvede, Döviz uçmuş durumda her şey çok pahalı, Araba almak lükstü daha da lüks hale geldi, Ev almak desek çok çok zor bir hale geldi... Tabi ki illaki ev alınır İngiltere de... Benim en çok merak ettiğim Türkiye de ki gibi ev almak çok mu zor? Mesela, Türkiye de normal gelirli bir insanın ev alabilmesi için yıllarca çalışma gerekiyor, Şu an için de zaten Türkiye de ev almak tamimiyle zorlaştı zaten...
İngiltere de de normal gelirli bir insanın ev alabilmesi için yıllarca, aynı Türkiye de olduğu gibi yıllarca çalışması mı gerekiyor?
Türkiye de ev kredisi çekiyorsun mesela, yıllarca o ev kredisini bitireyim, ödeyeyim diye, çilekeş bir hayatın oluyor. Uykularını sapıtıyorsun falan filan:)
demek istediğim İngiltere de de, bu denli zor mu?
İngiltere de öyle bir şey yok devlet sana para veriyor git ev al diye hatta parayı kendi halkına dağıtıyor orada para biriktirme diye bir şey yok her aldığını harcayacaksın
nasıl yani? Para veriyor derken? Mesela İngiltere de ki herhangi bir bankadan kredi aldığınızda, geri ödeme kolaylığı mı sağlıyorlar? İngiltere de Para biriktiremiyor muyuz hiç?
Para biriktire bilirsin ama onların paralarında ve ülkelerinde enflasyon olmadığı için devlet kendi halkına para dağıtıyor sadece oranın devletine sen yük olmayacaksın kendi işin ve gelirin olması lazım yoksa hiç bir şekilde para ödemez sana devlet biriktirme ve ya biriktirmemek sana kalmış ama oranın halkı aldığını yiyen bir halk her sene tatile giden bir halk o yüzden para biriktirme gibi bir dertleri yok bizim burada öyle değil enflasyon olduğu için her şeye zam geliyor orada enflasyon %1 olsun millet ayağa kalkıyor
Anladım hocam. Çok teşekkür ederim ilginiz, alakanız ve güzel görüşleriniz için. Ben kafama takılan sorular olursa size tekrardan yazarım. :)
Rica ederim bekliyorum sorularınızı
Hocam birde, demiştiniz ya, İngiltereye gidersen, 2. sınıf Vatandaş muamelisi yersin diye. İngiltere de 2. sınıf Vatandaş sıfatı yememek için, nasıl yaşamak gerekiyor? Neler yapmak gerekiyor? Nasıl ayak uydurmamız gerekiyor 2. sınıf Vatandaş olmamak için? Diplomam var en azından diye düşünüyorum. Diplomamın oluşu da bir şey ifade etmiyor mu?
2nci sınıf vatandaşlığı şöyle oluyor sen vize süren bittikten sonra orada kalmaya devam edersen kaçak olarak orada yaşarsan o zaman 2nci sınıf vatandaşı olarak görünürsün vize süresi boyunca sana tanınan haklar tanınmamaya başlanır ödenilen maaş ödenmemeye başlanır mesela herkes 1000 sterlin maaş alıyorken sen 500 sterlin maaş alırsın ortalıkta çok gezinemezsin o yüzden 2 nci sınıf vatandaş olursun vize süresi boyunca oranın halkından birisi olursun herkese tanınan hak sana da tanınmaya başlar.
Sesini çıkaramazsın ne verirlerse onu yersin hakaret edilirse bir şey diyemezsin çünkü kaçaksın atılma şansın çook yüksek
Anladım hocam. Ben bir de araştırdığım kadarıyla, 1 yıl yüksek lisanstan sonra verilen +2 yıllık çalışma ve kalma iznini de tamamladıktan sonra, eğer her hangi bir yerde çalışmaya devam edersem. Otomatikman vize sürem uzatılıyormuş herhangibir yerde çalıştığım için. Bu doğrumu?
Onu bilmiyorum kurallar çok değişti güncel bilgileri öğrenmek gerekiyor
anladım hocam çok çok teşekkürler tekrardan çok incesiniz:)
Rica ederim sizin yaş kaç
Ben bu siteyi hiç bilmiyorum. Sırf İngiltere ile alakalı soru sormak için açtım. Yaşım 27 Hocam
Anladım bende zamanında gitmeye çok uğraşmıştım oradan biliyorum bakalım her şey gönlünce olsun bir şey olursa yine bana yazabilirsiniz.
Sağ olun çok teşekkür ederim. Hocam zaten şu an için gitme gibi bir düşüncem yok. Meslekte kendimi geliştirmek istiyorum. İnşallah nasip ne zamansa
Tamamdır
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar