Arkadaşlar sorum zor. Matematik ve excel gibi durumlardan anlayanlar yardımcı olursa mutlu olurum. En son bir profesör bulacağım sanırım.
Şimdi elimizde 3 silgi var. Sarı, kırmızı ve mavi. Atıyoruz torbaya. 12 kere çekiyoruz. (Her seferinde geri atarak tabi) Sarıyı çekme ihtimalimiz olan 10 tane hane var. (örneğin 7. ve 12. de sarı çekemiyorum) Ama bu 10 hanenin de en fazla 7si sarı olabiliyor. 10un 7li kombinasyonu gibi düşünelim.120 altenatif. Aynı durum kırmızı için 8 alternatif hanenin en fazla 5i. Mavi içinde 9 alternatifin de en fazla 6sı olabiliyor. 7+5+6=18 yapıyor yani birçok kombinasyonda birçok kesisme olacaktır. Bana bir excel programı ya da bambaşka bir site adı bir şey önerebilecek olan var mı? burada sayılar değişebilir. 11 olur 13 olur. 9un 3lü kombinasyonu gerekebilir. 11in 8lisi gerekebilir. Yani sayılara takılmamak lazım.
Sorumu bile net aktarabildim mi bilmiyorum. Ama bana kaç farklı kombinasyon ortaya çıkıyor değilde, o kombinasyonun neler olduğunu bir programın otomatik önüme dökmesi lazım. Aramızda bir matematik öğretmeni, bilgisayar öğretmeni ya da belki bir profesör vardır da bana yardımcı olursa mutlu olurum. 3 aydır kağıt kalem ile hepsini yazmayı bile denedim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer