+1 yılOkumak istiyorsanız yani amaç meslek edinmekten öte bilgi edinmekse kendiniz de yapabilirsiniz emin olun. Ben şu an ki üniversitelerin yetersiz ve içi boş binalar olduğunu düşünüyorum. 4, 5 yıl bomboş yasanmaz. Hele ki mezun olunca 20 lerin ortası olunca işsiz kalma ve psikolojinizin bozulması da var. Yani demem o ki, çok istiyorsanız okuyun ama kesinlikle boş durmayın elinizde ek bir mesleginiz, para kazanacağınız bir uğraşınız olsun.
Yani insan bilgiye açsa üniversiteye gitmesi sart değil. Herturlü bilgi ulaşılır mesafede.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversite okumak da okumamak da kişiye bağlı bir durum. Ben okuyacağım çünkü bununla ilgili hayallerim ve planlarım var. Okuyan kişi sadece okula gidip gelecekse kendine ait hiçbir şey katmayacaksa ve kendini geliştirmek için çabalamayacaksa ~ ki şu an okuyan neredeyse her öğrenci bunu yapmıyor ~ okumasının hiçbir anlamı yok. Çünkü mezun olduğunda okumuş cahilden farkı kalmıyor. Kimse kusura bakmasın doğruları konuşmak zorundayım.
Okumayacağım ama bir yerde çalışıp çırak olarak başlayacağım. Sonrasında yükselip ustamdan işi öğreneceğim, kendi mekanımı açacağım da diyebilirsin. Ve ya okuma imkanı olmadığı için online kurslara katılıp bir sürü sertifika alan ve bu alanda kendini kanıtlamak isteyen girişimci ruhlar da olabilir. Ama iki seçenekte de kişinin hayatına bir şeyler katmak istemesi ve kendini geliştirmesi gerekiyor. Yoksa neyi seçerseniz seçin hayatınız aynı kalır ☯
10 Yorumla
Ben şu an iki işte çalışıyorum aynı zamanda Üni öğrencisiyim. Yaptığım mesleğimin hiçbirini üniversite sayesinde elde etmedim. Bu devirde bir meslek edinmek daha mantıklı bence. Benim bir arkadaşım 15 yaşından açşılığa adadı kendini şu an çok iyi bir maaşa çalışıyor, terzilik yapan ve 18 yaşında birçok yetişkinden iyi kazanan arkadaşım da var.. Kısaca devir üniversite devri değil
41 Yorumla
+1 yılZenginsen ve okumazsan, kültürsüz cahil derler, başka bir kaybın olmaz, hatta babanın yanında işi öğrenirsin.
Orta sınıftaysan ve okumazsan, yine de bir şansın olabilir ticaret vs. Hatta okumadan ticarete atılmak aileden bir sermaye varsa daha faydalı olabilir.
orta-alt veya alt sınıftaysan okumazsan amele olursun, okursan da aynı parayı daha rahat bir iş yaparak kazanırsın.
30 senelik hayat tecrübemde gördüklerim bunlar. He ekleyeyim, zenginsen zaten hobi olarak okursun. Detay isteyene.
https://www.youtube.com/embed/RiJGyv9XScE10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
+1 yıl4 yıllık da okusan en iyi bölümü de okusan mezun olduğunda bir performans bekleniyor senden. Ömür çürütmeni, boyun eğmeni bekliyor sistem. O yüzden 2 yıllık bir bölüm okuyup da 2 yıl iş tecrübesine sahip olanlar daha hızlı ilerliyor mesela bari gerçek hayata atılmış olursun.
10 YorumlaDiploma şart ama okumak şart değil. Açık öğretim en mantıklısı. Yani açıktan üniversite okucan sadece sınavlara gireceksin. Sınav tarihi dışındaki zamanlarda bi işte çalışıp tecrübe kazanacaksın. Ya da dil kursuna git bi dil öğren. 4 yıl boyunca kira ya da yurt parası cart curt, açlık ve borç içinde okuyup işsiz kalkmaktansa hem 4 yıllık tecrüben olur, hem paran olur hem de diploman olur.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. hep soylerim bakin gelismis ulkelere. Egitim sart degildir. Toplumda her kesim insana ihtiyac oldugu icin egitim zorunlulugu yoktur bir insanin cahil olup olmamasinin egitimle kismen fakat tamaen kendisini yetistirmesiyle alakasi vardir. Aksini iddia edenlerle sabaha kadar tartisabilirim. Egitim zorunlu degildir.
15 Yorumla- +1 yıl
Üniversitede verilen eğitim değil, öğretimdir.
- +1 yıl
Bunu hiçbir üniversite hocası kabul etmez. Kişiliği oturmuş olarak kabul eder.
- +1 yıl
Ayrıca sırf öğretmenleri suçlamak da çok saçma. Ailesinin eğitemediği birini biz nasıl eğitelim? Boşuna değil o atasözü :Ağaç yaşken eğilir. Ekliyorum. Eğitim ailede başlar. Temeli bozuk olan birini ne kadar eğitirsen eğit cinsine tükürdüğüm cinsine çekiyor.
- +1 yıl
@Perikızı__ evet haklisiniz ama bizde aile faktoru cocugu yetistirmekten ziyade temel yasam ihtiyaclarini karsilamakla ugrasiyor. Dogrusu cocugu kesfedip her alanda bilgi ve ilgi sahibi olmasini saglamak. Egitimcilerde bu altyapinin ustune kendi toplum tecrubelerini katarak o eksigi doldurmak. Temelde yanlis yetisen cocuk biraz daha yuklenince zivanadan cikip ahlaki bilinci bozuk bireylere donusebiliyor. Isiniz gercekten cok zor.
İş bulabileceğine inanan okusun, inanmayan okumasın. Yani ne kendisi üzülsün ne de başkaları üzülsün...
Birgün Prof dr. Ali Demirsoy hocamı dinliyorum. Birisi sormuştu kendisine "hocam ülkemde biyoloji okuyum mu?" diye. Hocam da "anan-baban zenginse oku, değilse okuma. Bunları söylerken benim içim ama bir de ülkenin gerçekleri bu." demişti.
10 YorumlaBölümün garanti ise asla boş dehil ama ben üniversite hayatı yaşayayım elbet allah bir yol gösterir vs düşüncesiyle atanamayacagin veya iş imkanı olmayan bölüm okumak hem kendine hem de ailene kötülüktür. Maalesef ülkemiz buna izin vermiyor genç olarak hayatını yaşamıyorsun becerin varsa onun üstünden gitmen daha iyi olur. Benim bir arkadaşım pastacilık kursuna gitti maşallah baya da öğrendi yetenekli önce küçük bir pastaneye girdi sonra güzel bir restaurant ta iş başvurusu yaptı alındı şu an altında mini Cooper var muglada güzel bir ilçede yaşıyor ben de kpss calisiyorum dhdhdhd demem o ki diploma vs artık bir iş etmiyor aklını kullanan bu hayatta ilerliyor
10 Yorumla
+1 yılBoş. Okumadım, iş hayatına atıldım çok mutluyum
216 Yorumla- +1 yıl
Ne is peki?
- +1 yıl
Tercümanlık (Rusca, Almanca, Türkçe)
- +1 yıl
Bende istiyordum ama , ingilizce. Ayrıca az da olsa tecrübem ve ilgim var tamamen dil kursuna gidip öğrenip sonda iş bulmak gerekiyor değilmi
- +1 yıl
Evet, tamamen öğrenip daha sonra iş aramaya başla
Tabi eğer otel, restoran gibi sadece günlük kelimelerin kullanıldığı yerlerde çalışacaksan tamamen öğrenmene gerek yok ama hava limanı, konsolosluklarda çalışman için çok iyi bilmen lazım🌺 - +1 yıl
Bilmiyorum çok istiyorum hep hayalimdi zaten ya ingilizce öğretmenliği ya da tercümanlik bazı sebeplerden öğrenemedim , okuyamadim o bölümü üni ye gittiğimde ek olarak yapabilir miyim acaba
- +1 yıl
Ne okuyorsun? Hem okuyup hem calismak zor degil. Ben calismaya basladigimda universitede okuyordum (uluslararasi iliskiler bolumunde ) 1 ay oyle calistim hicbir zorlugunu gormedim hem okulu hem dersleri birlikte yurutebiliyordum. Sonra da okulu biraktim. Sana zor gelen kismi dili ogrenmekse hic gozunde buyutme bence dil ogrenmek dunyanin en kolay şeylerinden biri
- +1 yıl
şu an bir şey okumuyorum uniye gidecegim bu yıl. ama korkuyorum işte hangi bölümü seçmeliyim nereye gitmeliyim dilin önü açık ve çok ilgim var seviyorum da bu yüzden hem üni okuyup hemde dili nasıl öğreneceğim
- +1 yıl
bir mesleği seçerken önce ilgin olup olmadığına daha sonra maaşına bakmalısın derler. ilgin varsa dil seç. 2. 3. dil öğrenirsen mesela ingilizce ve yanında çince/arapça öğrenirsen çok iyi yerlere gelebilirsin. arapça çok tutuyor bu aralar
- +1 yıl
Yani uniye gidip ek olarak dilmi öğrensen yoksa bu yıl tekrar çalışıp dil sınavına mi girsem. bilemiyorum?
- +1 yıl
Bu sene elle tutulur bir bolum geliyorsa universiteye git, dili de kurslarla halledersin
- +1 yıl
Çok teşekkür ederimmm😊♥️
- +1 yıl
💙💙🥰
- +1 yıl
Istemedigin, ilgini cekmeyen ve onu kapali bir bolume gitmek yerine bir sene daha dile hazirlan derim bu arada
- +1 yıl
Ama çok zorlanıyorum kendi başımq
- +1 yıl
Ayrıca 3 . Yılım olur
- +1 yıl
O zaman devam et bu sene. Dili kurslarla da halledersin
+1 yılBölümünün atanma puanı düşükse ve alımı yüksekse boşuna değil. Atanma puanı yüksekse ve tek Kpss türünden sınava girmen gerekmiyorsa, birçok türünden girmen gerekiyorsa boşuna demiyorum ama boşuna gibi (bence.)
10 Yorumla
+1 yılTurkiyede adım başı üniversite var. Eğitimi resmen döner sermaye olarak kullanıyorlar. Atama yapmıyorlar üniversite okuyan insanlar torpili yoksa işsiz kalıyor!
10 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten önü açık bir bölümse okunabilir ama açıktan diploma alıp hayata atılmak daha doğru sanki doktor olsan ölüyorsun bu ülkede daha ne yapılır hiç bilmiyorm
10 YorumlaOkumak Tabiiki Önemli Olan Fakat İmkanın Ve Yabancı Dilin Varsa Yurt Dışında Okumanı Ve Mesleğini orada Devam Etmeni Öneririm
10 YorumlaArtık iş yerleri üni mezunu olanları almaya başladı o yüzden bari bir şey olamıyor isen diploman olsun garanti elinde
10 Yorumla
+1 yılokumayıp ne yapacaksınız markette sanayide çalışmak dışında harika fikirleriniz varsa torpiliniz varsa okumayın
10 Yorumla
+1 yılÜniversite sadece bir okul değil farklı bir yaşam o hayat yaşanmalı
20 Yorumla
+1 yılHer geçen gün yeni icaatlar çıkıyor teknoloji ilerliyor bu da şu an günümüzde olmayan mesleklerin gelecekte olacağını gösteriyor bu yüzden de okumak en azından üniversite mezunu olup bilgisayar kullanabilmek çat pat ingilizce öğrenmekte fayda var
30 Yorumla
+1 yılBence okumak daha iyidir çünkü neredeyse tüm iş gereksinimler yüksek öğrenim istiyor
10 YorumlaOkunmalı, böşüm seçimi önemli tabi, sırf ünv. olsun diye yazılmamalı
10 Yorumla
+1 yılTabii ki iyi bir üniversitede oku ve kendini geliştir
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılKaliteli bir egitim alip kendini gelistiren herkese iş var. Boş olacak bir durum değil.
10 Yorumla Okurken kendini geliştiren ve bununla yetinmeyen biriysen eğer okumak elbet güzel
10 Yorumla
+1 yılMeslek edinilecekse meslek edinmeye yönelik okunmalı. Yoksa boş.
10 Yorumla
+1 yılEvet bi mimarlık öğrencisi olarak mimarlık öğrencisinin resmini bu soruya koyman gelecek kaygısı yaşarken saol 😔
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürkiyede tuik:Üniversite işşizlik oranı %20 yani eğer meslek edinilecekse ve emek veriyorsan o meslek için boş değil ama onun haricinde boş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayatin en bos seyi. bu ulke icin. o kadar mezun var. onlar bir is bulsun da bi 20 yil falan uni okumak sacma.
10 YorumlaOkumak icin okunmamali, gercekten ilgilendigin bi alan varsa okunmali iki yillik ya da dort yillik farketmiyor
00 Yorumlabence okumak önemli ama daha önemli olan kendini okurken geliştirmek. mezun olduktan sonra okuduğun bölümün işini yapmasan bile diploman kenarda duran bir altın bilezik olur en azından
10 Yorumla
+1 yılOkumak lazim sonunda bi meslek bi iş yoksa okumaya gerek yok
00 Yorumla
+1 yılHerşeye rağmen oku bişey kaybetmezsin ayrıca bu devirde çaycı bile üniversite mezunu okumazsan hangi mesleği yapacaksın ki
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. ben artık okumanın bi işe yaramıcaa kanaatindeyim ziraa mevcut sistemdeki eğitim hiç bir işe yaramıyo.
00 YorumlaKesinlikle okunmalı hayatındaki çoğu arkadaşı hatta kardeşlerini bulacağın yer ilk sene hazırlık okuyorsan ordaki arkadaşların fazla kalmaz ama sonra kendi kafandaki arkadaşlarını bulup onlarla güzel bi ortam bulunca dünyanın en zevkli yeri
00 YorumlaBoşa okuyan da var bir yerlere gelende. Çoğunlukla boş.
10 YorumlaÜniversiteler vasıfsız okunmak gereksiz zaman ve para kaybı maalesef :(
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyi üniversite okumak gerekiyor
20 Yorumla Her şeye rağmen okuyacağım ben
20 Yorumla
+1 yılBoş ama okunmalı bence
10 YorumlaZaten bu kadar üniversite okunması saçma djssndn
10 Yorumla
+1 yılÜç beş üni belli meslekler harici boş
10 Yorumla
+1 yılNe okunduguna göre değişir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkunmalı eğer ilerde iyi bir yerlere gelincekse kesinlikle okunmalı
10 YorumlaÜniversite okumak boş
10 YorumlaYani pek bir artısı yok bana göre.
10 YorumlaOkunmalı her şeye rağmen.
10 YorumlaOkursun ama tek umudun bu olmamalı
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye’de üniversite okuyan da aynı okumayan da
10 Yorumla Fotografta kendimi gordum😅
10 YorumlaAkli an üniversite okumaz bu devirde
10 Yorumlaİçi boşaltıldı bi anlamı kalmadı
13 Yorumla
+1 yılHerşeye rağmen okunmalı😃
10 Yorumla
+1 yılherşeye rağmen okumalı..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet boş eskortluk yap
10 Yorumla
+1 yılOkuduğun bölüme bağlı ve dayıya
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede bir iki üniversite hariç boş
10 Yorumla
+1 yılOkuyacaksiniz sevgili pesinde olmayacaksiniz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBoş...
20 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılOkunmalı. Özellikle kızlar
00 Yorumla
+1 yılÜniversite ve bölüme bağlı
00 YorumlaBölüm önemli.
10 Yorumla
+1 yılBomboşş
10 YorumlaBoş yani
10 YorumlaVosmzamannkaybı
00 YorumlaBomboş bir iş
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!