Bilgili birileri yardım edebilir mi?

Arkadaşlar benim ailem zamanında okula vermeyip kuran kursuna vermiş ve ben Arapça mezunuyum küçük yaşta bağladığım için erken geldi artık dayatma sonucu bunu yaptığım için ters çıktım ve bıraktım açık okula geçtim Ben liseye kadar geldim ama hep online derslerden kısaca adam akıllı bir temelim yok ve nerden başlicam kimi dinlicem bilmiyorum daha temelim bile yokken yks hazırlanılır mı bilmiyorum ailem kursa dershaneye kütüphaneye vs izin vermiyor elini altında bilgisayar var ordan yap diyorlar kitap bile gözlerine batıyor durumumuz olduğu halde yani sırf okumamı istemedikleri için kocan okutsun diyip duruyorlar çalışmak istiyorum deyince ne ihtiyacın var diyip yolumu kesiyorlar annen evde hasta zor iş yapıyor gidemezsin diyorlar parada biriktiremiyorum çıldırmak üzereyim ben bilgisayar üzerinden nerden başlamam gerekiyor ne okursunuz yardım edin ya gerekirse fotokopi çektiririm oturur yazarım ama hiç bir ders üzerine temelim yokken ben nerden başlicam orta okul derslerinden mi ama o kadar vaktim yok yani yoksa şu an olduğum lise döneminin derslerinden mi öncekileri es geçerek birine sordum o orta okuldan başlayıp bitiremezsiniz diyordu git tyt çalış dedi ama en kolay şeyi bilmeden nasıl tyt yapim ezber mi gideyim lütfen bilgili insanlar yanıtlasın sadece dalga geçecekler uzak dursun🙏🏻

Bilgili birileri yardım edebilir mi?