Yorumlarda mühendis yazan çıkmamış, çıkamaz da, kazanması okuması iş hayatı zor. Kendi gördüklerimden bahsedeyim, yan komşumlar futbolcu, evde partiler karılar eksik olmuyor. Sonra benle tek gece yaşayıp terk eden kız Pdr mezunu, kendisi çabucak işe başladı işi çocuklarla ilgilenmek şirinlik yapmak. Sonra benim kız kuzenim diyetisyen kendine şehir merkezinde büro açmış, gelen gidene diyet yazıyor işi online da taşımış meslekler rahat görünüyor. Ben ise hazırlıkla 5 sene olan Makine mühendisliğini 7 senede uzatarak bitirdim.8 aydır işsizim. Staj yaparken fabrika ortamını gördüm, tehlikeli gürültülü stresli ortamlar. İşe giren arkadaşlarımın hallerini de biliyorum, içler acısı daha gelişip level atlıyacaklar.
Sosyal medya fenomenleri, milletvekilleri, hakimler, savcılar, avukatlar, oto tamircilerinin %80 i, medya ve haber kuruluşları (özellikle taraflı olanlar), Vergi dairesi, SSK, Danıştay, Tüik, ve bir çok devlet dairesi çalışanları, Survivor yarışmacıları, Valiler, Kaymakamlar ve birçok Belediye başkanları, Zabıta ve Bekçiler. Şimdilik aklıma gelen bunlar ama daha uzar gider.
Bu bir meslekse çalışıyorsa hak ediyordur herkes aynı işi yapacak diye birsey yok. bir influcuer bir YouTuber olmakta kolay değil. asgari ücretle bimde markette mi çalışsın herkes 12 saat. Ne tatile gidebilir ne de istediğini alabilirsin. yani insanlar istediği için bunları yapmıyor mecbur kalıyorlar
Siyasiler ( vasifsizca koltuk işgali) fenomen Youtuberlar ( saklabanlik) torpille bir yere gelenler ( mesleki yetersizlik) deynekciler ( zorbalık) emlakçılar ( alım gücünü gereksiz artıran aç k. p. kler) mutahitler ( paralı öküzler) bence bunlar yeterli
Türkiyede sandalyede oturana ve sürekli tatil yapan meslek gruplarına çok para veriliyor fabrikada 6/12+2.5 çalışan nitelikli adama asgari ücret.. bu durumun tam tersi olması gerekirken maalesef durumum böyle işte
siyasetçiler, torpilliler, 5 li çete bir de footballcular. birsürü sporcuuz çeştli branşlarda dünya başarısı kazanıyor maddi sıkıntı çekiyorlar. Topçularımız bir başarıları olmadan milyonları götürüyor
5 yıldır film/dizi izlemiyorum. Hatta 5 yıldır evimizde televizyon yok. Nereden çıkardın izlediğimi? İzlediğim sonucuna nereden vardın da bunu söylüyorsun? Sen izleyip destek olduğun için zoruna gitmiş yorumum.
Neden izleyeceğimi söyler misin? Agresif değilim. Sadece aptallığa ve lakaytlığa tahammülsüzüm. Regl de değilim. Regl döneminde sinirli olunur diye bir şey yok ayrıca.
Hayır, 5 yıldır bir kez olsun sıkıntıdan izlemedim. Canım sıkıldığında gereksiz şeylerle ve bana sıkıcı gelen şeylerle ilgilenmek yerine beni mutlu eden şeylerle ilgileniyorum.
Kameralar kapanınca kapanan bir dünya için ekran karşısına geçip gerçekmiş gibi kendini kaptırıp oraya odaklanmak, beynin çalışmasını durdurmak zaman israfı ve saçma.
asddsa knk işine gelen iyi oldu işine gelmeyne tü kaka asddsa ee filmlerde de beynini çalıştırman gerekiyor bazı filmleri anlamak için kafanı kullanman lazım
kanks sanatın bi amacı da stresi azaltmak ugras bulmak insanlar da o zamanlar sanatla falan ugrasıyodu zamanını oyle geciriyodu simdi daha genis bir yelpaze var
Film beyni çalıştırmaz bunu herkes bilir çünkü ekrana öylece bakar ve hazır olanı öyle boş boş izlersin. Beyninin çalışması dur çünkü bir şey yapmaz. Beynine kareler atıp dolduruyorlar 1 saniye 100 kareden oluşuyor.
Hiçbir film beynini çalıştırmaz. Kafa karıştırıcı filmin sonunu merakla beklersin beynin çalışmaz. Çalışsa bile kitap okuduğunda ve müzik dinlediğinde çalıştığı kadar çalışmaz. İzlemesem konuşmam.
kitap neyse ama müzik bi boka yaramıyo beynini uyuşturuyo film tü kaka ise müzikte tü kaka olmalı çünkü şarkı beynine takılıp kalıyo istemsizce tekrar ediyosun
film izleyince de hayal kurulmuyor mu ne alaka asdsda bilim kurgu izleyince de oradaki figürler aklına yerşeliyor hayal gücünü geliştiriyp işte mk çocuklar niye çizgi film izliyo o zaman?
Film izleyince hayal kuramazsın çünkü filmi izlersin. İzleyince hayal kurulmaz. Aklına yerleşmesi hayal kurduğun anlamına gelmez. Filmde gördüğün aklına yerleşir ve aklına bir faydası olmaz. Sadece düşünürsün ama kitapta okuduğun şeyi sen kendi kafanda hayal edersin bu yüzden beynin gelişir. Çocuklara çizgi film izlemeleri tavsiye edilmez çünkü beynin çalışmasını ve gelişmesini engeller bu yüzden kitap okumaları tavsiye edilir.
Film müzik kadar keyif aldırmaz, eğlendirmez. Hele ki hiç hayal kurdurmaz. Müzik asla film kadar psikoloji bozamaz çünkü filmde psikoloji bozan şeyler beynine işleniyor ve onları görüyor, izliyorsun. Gördüğün için psikolojin bozulur.
@morgokyuzundeyim ikisi de aynı mk ne zorluysoun? ikisine de beyin uyuşturucu sinyaller şifreler koyuluyo isterlerse müziklede seni mallaştırırlar ki yapıyolar zaten depresyon niye arttı sanıyosun? dinlediğin müziklerin ruh haline etkisi büyük acıklı şarkı dinle bir de dinleme bak bakalım ruh halin aynı mı kalıyo? müzik insanı trans hale getiriyo kendinden geçiriyo müzikte uyuşturucudur filmlerde
Yazıyı okudum. Yazı hakkındaki yorumum şöyle; beynimizdeki yer tutan şarkıların süresi 4 dk filmlerin süresi ise 1-2 saat saat. Bu durumda hafızamız daha çok filmle dolduğundan dolayı film çok daha zararlı. Kötü niyetli kişiler bizi kendilerine müzikle değil, filmle daha kolay itaat ettirirler çünkü filmle beyine sübliminal mesaj daha kolay ve daha detaylı verilir.
İkisi aynı değil. Müzik de zararlı olabilir ama film daha zararlı. Depresyon müzik yüzünden artmadı. Günlük hayatta yaşanan sorunlar ve sıkıntılar yüzünden arttı. Neden olumsuz düşünüyorsun? “Neşeli şarkı dinle de bak bakalım ruh hâlin aynı mı kalıyor?” diyemiyorsun. Acıklı şarkı dinleyen hoşuna gitmese dinlemez. Evet, müzik de uyuşturur ama hepsi değil. Acıklı müzikler her türlü film gibi uyuşturur.
Her karesini hatırlanamaz çünkü milyonlarca kare var ve müzikten daha uzun sürüyor. Müzik daha çok keyif verdiği için bağımlı yapıyor ama film öyle değil. Bir filmi birkaç kez izleyince sıkılırsın ama bir şarkıyı 50 kere dinleyebilirsin
müzik yüzünden artmadı demek isityom ki ruh halini kötü etkiliyo müzik bi müslüm dinle bak bakayım psikologun bozuluyor mu bozulmuyo mu? sen aşk acısı aldatılma yaşarken barış manço mu dinlersin kanka yoksa arabesk damar mı?
Benim bozulmuyor müslüm dinleyince ama bozulan çok var. Acı çekmekten zevk aldıkları için dinliyorlar. Acı çektiğimde eğlenceli şarkılar dinleyerek ruh halimi düzeltmeye çalışırım. Herkes bir değil. Müziğin de zararı var ama film kadar zararlı değil.
@morgokyuzundeyim tabii ki de veriyo mk Kvp Çukur izleyip mal mal işler yapanlar da var. Ben diyom ki bunların hepsi kitle kontrol aracı halkları istedikleri gibi uyutabiliyolar bunların bir farkı yok. Sen hiç fado fide futebol diye bişey duymadın mı? Portekizli diktatör Salazar halkını bu üç şeyle uyutuyordu fado müzik fide eğlence futebol de futbol www.haberler.com/.../
Sen filmin de zarar verdiğini ettin ben de müziğin de zarar verdiğini kabul ettim. Bu durumda uzlaştık. Bir sorun yok. İkimizde inatçı değiliz bu duruma bakınca.
Mesleklerin parasına göre ayrılmasını saçma buluyorum bu yüzden meslek özelinde cevap vermektense mesleğinin gerekliliklerini yerine getirmeyen hiç kimse kazandığı parayı hak etmiyordur. Vesselam.
Bende öyle düşünüyordum ama emlakcılar sana evi gezdiriyor dolaştırıyor tanıtıyor sonra satışta gerekli işlemleri emlakçılar yapıyor sen sadece imza atıyorsun adamlar yine hak ediyor
Bir başkasının malını alıp bir başkasına verek böyle bir kazanç sağlayıp hiç bir vergi ödemeyen meslek gurubu.
Ben emlakcıların çiğerini bilirim... Bin TL daha fazla kiraya vermek için ölürler.. o sadece bir kere o parayı alır ama sen bir ömür o kirayı ödersin fazla.
Bana dünyyada bu mesleği meşru gösterecek bir done yok. Gıcık oluyorum alayına.
Her daim söylerim... Allah bir emlakcının insafına bırakmasın bir insanı.