1.5 yıllık ameliyathane hemşiresiyim. Çalıştığım hastanede bu alanda çalışan eksiği baya var ve bende çoğu cerrahın sevdiği ve özellikle ameliyatına çağırdığı biriyim. Bu hastanede 3. Ayım ama bazı ameliyatlara hastanede sadece ben girebiliyorum. Asgari ücret zammından sonra bende zam istemeye karar verdim üç ay önce aylık 5 bin liraya anlaşmıştım ama bu ücret yaptığım işe göre çok düşük. Sizce ne kadar istemeliyim? Hastanenin bu alanda personel sıkıntısı baya ciddi ve bende bazı alanlarda bilen tek kişiyim
Nasıl 5kya ameliyathanede hemşire olarak çalışıyorsunuz? Benim lise mezunu hemşire arkadaşlarım 7den aşağı çalışmıyordu zamdan önce. Tecrübeli bi ameliyathane hemşiresi özelde en az 10 bin alır, en kötü yerde o da. 5 bin ne ya?
1
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ye i başlayan herkese asgari veriyorlar cidden trajik bir durum. Ne yapacağımı da bilmiyorum
Yani yaşınız doğru ise en az 13-14 almanız lazım. Riskli birim zaten servisle aynı nasıl oluyor garip. Asgari de vermeleri saçma, nöbet parası alıyor musunuz peki?
Bırakın derim alternatif varsa. 5kya o stres de cerrah egosu da çekilmez.
Yaşım doğru değil sizden az büyüğüm. Doktor egosu pek yok hatta hemşire sayısı az diye baya saygılı davranıyorlar çünkü ameliyatları iptal oluyor. Nöbet parası alıyorum. Bıraksam daha iyi bir yer bulurum ama önceki hastanemde de çok az çalıştım o yüzden sık değiştirmek istemiyorum bu ay zam isteyeceğim artık bakalım ne olacak
5bine çalışmak size hakarettir. Bakırköy’de staj yaptım, kvcde pandemiden önce bi hemşire abim 12 aldığını söyledi. Covit vakasının ilk çıktığı dönem... sizin en az bugün 12 almanız lazım.
O rakamlar devlette hep öyle zaten. Bende bu hastanede kvc ameliyatlatını bilen tek hemşireyim kvc uzmanı bana seni geliştirip özelime alıcam diyor o zaman bende çok rahat o rakamları kazanırım ama bakalım bu ay zam konusunu nasıl konuşacağım
Kvc ise 5 bin size çok büyük hakaret... perfüzyonistiniz ne kadar alıyor biliyor musunuz? Doktor sizi alırsa zaten doktorla beraber gezersiniz. İyi bir ekininiz olur. Hayırlsıı olsun
Kurumun, mevcut bir ucret politikasi yok anlasilan yoksa su sartlarda pekcok kurum ekstra zamlarla kendi yetistirdikleri elamanlarini tutma gayretindeler. Nitelikli insanlar haklarini almalilar. Muadil hastanelerde sizin standartlarinizda bir hemsire ne kadar para aliyorsa onu istemeniz hakkiniz.