Benim son tarihlerden haberim yoktu. Bana bir bilgilendirmede yapılmadı. Sınıf grubuna atılmış fakat ben o gruptan çıkmıştım. Onaylama yapmadım ama yinede obp puanım eklenir mi?
Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler
Benim son tarihlerden haberim yoktu. Bana bir bilgilendirmede yapılmadı. Sınıf grubuna atılmış fakat ben o gruptan çıkmıştım. Onaylama yapmadım ama yinede obp puanım eklenir mi?
Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Üniversite Sınav Sonucuna OBP Eklenir Mi?
OBP, lise başarı durumunu gösteren bir puan ve ÖSYM tarafından YKS puanına ekleniyor. Bu şekilde, üniversiteye yerleştirme puanın hesaplanıyor.
Şöyle ki, lisede aldığın diploma notu 100 üzerinden bir puan ve bu puan 0.6 ile çarpılarak OBP'ye dönüştürülüyor. Mesela, diploma notun 80 ise, OBP'n 48 oluyor (80 x 0.6 = 48). Bu OBP, YKS ham puanlarına ekleniyor. Bu ekleme, yerleştirme puanını etkiliyor ve üniversiteye yerleşme şansını artırıyor. Ama unutma ki bu OBP eklenme durumu, hem TYT (Temel Yeterlilik Testi) hem de AYT (Alan Yeterlilik Testi) için geçerli. Yani, her iki sınav puanına da OBP ekleniyor.
ÖSYM Diploma Notu Onaylama Yapılmazsa Ne Olur?
ÖSYM'ye diploma notunu onaylatmazsan, birkaç sıkıntı çıkabilir. İlk olarak, yerleştirme işlemlerinde problem yaşayabilirsin. Diploma notun, ÖSYM'nin yerleştirme puanını hesaplamasında önemli bir etken. Eğer onaylanmazsa, puan hesaplaman eksik olur ve bu da tercihlerin sırasında sorun yaratır. Sistemde gözüken diploma notun doğru değilse ve gereken süre içerisinde onaylamadıysan itiraz hakkın yoktur.
İkinci olarak, yerleşmiş olsan bile, üniversite kayıt döneminde problem yaşayabilirsin. Diploma notu olmadan, üniversiteler kayıt işlemlerini tamamlamayabilir veya ek belgeler isteyebilir.
Eklenir ama orada yazan not doğru değilse itiraz edemezsiniz.
Nasıl yani? Benim diploma notu 70 giriş belgemde de öyle yazıyor. Yani daha azı yazarsa itiraz edemem
Giriş belgenizde de öyle yazıyorsa daha azı yazamaz zaten. Bazen ÖSYM'de diploma notu olması gerekenden farklı yazıyor, o sürede düzeltilmesini istemek gerekiyor. Sizin zaten doğru yazıyormuş bir sıkıntı yok yani :)
sorun olmuyor, rahat olabilirseniz
olabilirsiniz
Umarım yaa. Sınıftan kimsede yazmadı. Hiç kimseylede problemim yoktu halbuki. Aralarında oturup kahve içmiş olduklarım bile vardı.
bne yaptım ama yapamayanlar için sıkıntı olmaz diye okumuştum emin olabilrisniz
insanlar böyledir çok bişey beklememek lazım
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!