Patronum yemeğe davet etti beni, geçen şirkette olumsuz bi durum yaşandı benim yüzümden, patron zor durumda kaldı, şimdi yemeği ben ısmarlayayım desem beni af etmesi açısından sizce çok mu yersiz olur 😬 ?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen patronunu zor durumda bırakıyorsun, af için senin yemeğe çağırman gerek. Fakat yemeğe patronun çağırıyor. Bu da, şimdi günahına girmeyelim ama seni affedecek ancak yemekten sonra anlamına geliyor. Bu durum da da sen hesabı kim ödeyecek onu mu düşünüyorsun. O öder zaten çağıran o, senin ödemen yersiz olur. Ancak bu durumdan sıyrılmak istersen hesabı sen öde ve yemekte fazla samimi olma, sürekli o malum kötü olaydan dolayı üzgün olduğunu falan söyle başka konular açtırma, yemek tam bitmeden bitmek üzereyken de sana bir telefon gelsin hemen kalkıp gitmek zorunda kal. Ki bu şekilde patronun yemeğe gelişinin salt o olay ile ilgili olduğunu bilsin başka bir amaç taşıyorsa silsin kafasından. Diğer türlü seninle farklı şeyler düşünüyor ve elde etmeden de sana rahat yok gibi görünüyor, bilemdim yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılPatronun karşı cins mi? Ayrıca bu kadar yıl iş hayatım oldu hiç durduk yere bir şeyler ısmarlayanını görmedim. Nişanlı patronum da bana durmadan çay, çorba ısmarlamak isterdi. Hatta bi ara açık açık evine davet etmişti, yok nişanlımdan ayrılıcam, bana gel yemek yiyelim vs. Diye beni kandırmaya çok çalıştı ama tabi yüz vermedim. Adam nişanlıydı sonuçta. Sonra da evlendi. Eğer yüz verseydim günlük takıldığı biri olucaktım. Ama şu da var ki iş yerinde elbette aşk ilişkileri olabilir. Bütün gün o kişiyi görüyorsun elektrik hissetmen normal yani. Bi arkadaşım markette çalışıyodu mesela marketteki müdürüyle evlendi. Patronlar işçiye bakmaz gibi düşünceleri de saçma buluyorum bu yuzden ben. Çünkü örneklerine şahit oldum. İkiniz de bekarsanız gidip bi yemek yemenizde bir sakınca yok bence. Çünkü ikiniz de birbirinizden elektrik alıyor gibisiniz
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılsaçma olur . ayrıca işveren elemanını yemege ne dıye cagırsın ust duzey degılse , dıyelım oyle bır durum olustu para odemeye kalkma guldurme kendını. sol cepten aldıgını sag cepren sen vermıs olcan hos degıl.
üst duzey ya da pazarlamacısı degılse hıc bır patron ıs ıcınde olusmus bır durum sonucunda yemege elemanını cagırmaz. cagırıyorsa beklentısı faklı anlamda mevcuttur . anladıgım kadarı ıle o senın pek umrunda degıl sadece yemek parasınıa takılmıssın . cevabım işveren olarak. odenmez.
yıne cevabım işveren olarak tum calısanlar ıle yemek gıdılır ve şahsi, olarak pazarlkama ve ust duzey degılse bır elemanı karsılıklı yemege cagırmam , cagrılmaz. baska rotalarım yok ise.
10 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bence patronun nihayi amacı seni yemek olsa gerek. Sen de bunun farkındasındır umarım. Amaç bu değilse karşı cins çalışanı yemeğe davet etmek profesyonelliğe uygunsuz bir durumdur.
Sonuç olarak her durumda yemeğe davet eden patron, hesabı ödemeli.
516 Yorumla
Soran+1 yılÖfff bi bitmediniz bee 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılZihin anca kötü şeylere çalışıyor bu KS üyelerinde 😅
Soran+1 yılVercem tabi senin gibi abazalar da kenardan agzınızın suyunu akıtın zavallılar hadi byeeee şekerimmm🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılAyyy yaşinizi şimdi gördüm kusura bakmayin bi saygisizligim olduysa amcacım😊😊😊
- +1 yıl
- +1 yıl
Hmm anladım beyfendi
- +1 yıl
Aynen ya bu bazi KS üyeleri ya çok olumsuz negatif ya da kötü çalışıyor kafaları kafa yorucular
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 Bunu sanırım yanlış yere yazdınız. Görüşümün altına yazmışsınız
- +1 yıl
@İɴfᴇʀɴᴏ ya belki patronu kadın bilip bilmeden konusuyorsunuz diyorum negatif olumsuz cogu şey burada ya
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 biz erkekse diye yorum yapıyoz belirtmemis ki bebito
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
50Cevap
+1 yılAçıkçası yanımda çalışan alt elemanlarla yemek yemezdim. Yedirmem, konuşmam, gülmem, gülümsemelere karşılık vermezdim.
Orta alt kesime ufak bir kelime büyük bir beklentiye sebep olabildiği için , patronunuza da bunu tavsiye ederdim.
Herkes kendi kesimiyle olsun.
Ismarlama.14 Yorumla- +1 yıl
Mesafeyi ayarlarsanız hiç sorun olmaz.
- +1 yıl
Ahahahahahahahahhahaahhahahhaahahha😂😂😂😂😂
Gorgu kurallarina ve is ahlakina gore. Memur amire yemek ismarlamaz. Ama bir cogu bunu bilmez.
En durusu ise bas basa yemege cikilmaz is arkadaslari ile. Patronda dahil. Mutlaka en az 3 kisi olmali.
Bunlarin aksi durumunda. Her turlu yoruma aciktir ve izahi yoktur. Yonetici pozisyonundaki birisi olarak yaziyorum.
10 Yorumla
+1 yılMesafeyi koruduktan sonra ısmarlyabilirsin tabi abi kelimesini söyle sürekli ya da siz abim gibisiniz konusu az bi açılırsa hayatında kimseyi istemediğini belirt ilşki istemiyorum falan de tabi yeri gelince söylersen bunları anlar mesafeyi koru yani ozaman sıkıntı olmaz
00 Yorumla
+1 yılNasıl bir bağ var aranızda.
Genelde patron çalışan bağı rijittir. Bu tür beraber yemekler olmaz. Veya sıkıcı iş yemekleri oluyor.
Yanlış anlaşilmayacağiniza inaniyorsaniz, karşınızdaki insana göre, söyleyebilirsiniz.
Ben genel müdürün yüzüne söyledim. Akşam keyifli bir beylerbeyi rakısı ikram edelim size diye...🥳
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani eğer kabul ederse ztn 🤮🤮🤮🤮
Etmez ise ve uyarırsa seni o zaman iş ortamı disiplinine sahip kardeşim olmayan biri olur. İş ortamı vajina dolup taşsa bile bir patron özellikle patron kadınlara yürümemeli yüz vermemeli. Hatta tolerans bile göstermemeli etik olarak erkek ya da kadın. O zaman işine odaklanmış biri olabilir... Onun dışında şirket batar bir gün ztn.
İş farklı seks farklı olmalı bir patronun hayatında.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPatronunun niyeti belli senin de niyetin belli. O halde ne diye yalandan soruyorsun? Açık açık söyle o dünden razı zaten. Ayrıca ben patronuna yemek ısmarlayan hiç duymadım bu zamana kadar. Patronun ısmarladığı durumlar da profesyonelliğe uymadığına göre amaç belli. Bu arada patron sabit kalır ama senin gibi çalışanlar çok gelip gider. Onlardan biri olacaksın sadece. Acınası bir durum, seni böyle gördüğü için resti çekmen gereken yerde gülüp hayallere dalıyorsun.
05 Yorumla- +1 yıl
Komiksim
Cevap sahibi+1 yılBaşına gelenleri sana hatırlatdığım için mi komik oldum?
- +1 yıl
@dişişeytan544 Cidden meyak ettim apaçık olan gerçeği güzelce anlatmış neyi komik ki
- +1 yıl
Anca meyak edersin
+1 yılPatronunuzla iş dışında başka bir iletişiminizin olmamasını tavsiye ederim. Farklı algılanabilir. Özür dilemeniz gerekiyorsa diler geçersiniz.
40 YorumlaKesin yorumlarda p*rno konular gibi sanacaklar dedim ve haklı çıktım :)) normal iş yemeği olabilir bence neden hemen yanlış anlaşılıyor anlamadım
10 YorumlaBüyük bir hatamı
Patronun sana nasıl davrandı uyardı mı
Halı tavrı nasıl di yemeğe davet ederken
Seni uyaracak gibi mi yoksa
Yumuşak yüzlü müydü00 Yorumla😂 Yani yersizden ziyade o patron olarak ortami yumusatip. Isin işleyişini devam ettirmis. Onun yerine bi tatli alip buda benim sizi dusurdugum. Durum. Icin ozur dileme seklim diyebilirsin
00 YorumlaNerde çalışıyordun ne iş yapıyorsun mavi yaka misin beyaz yaka mi? Bunlar da önemli patronla yemeğe çıkmak etik değil profesyonelige göre demek ki sende gözü var 2+2:4
00 YorumlaBizim ofis şefi var istiyorum bir gün yemeğe davet etsin ben de en pahalı olanı seçeyim bir menü yapayım davet ettiğine pişman olsun nalet kibirli kadın
05 YorumlaAst, üste yemek ısmarlamaz. Nezaket dışı olur.
14 Yorumla
Soran+1 yılOnun da ısmarlamasını istemiyorum ama ne gerek var ki😅
Soran+1 yılSamimi değiliz işte patron ve çalışan ilişkisi sadece
+1 yılBenim iş arkadaşim patrona yemek ısmarlasa, o kişi benim gözumde patronun yularlı kölesidir demektir.
10 YorumlaYersiz olmaz senin yüzünden olumsuz bir durumu telafi etmiş olursun tabiki. Güzel bir fikir bence.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu teklifi yap kimine göre yersiz, kimine göre yerli. Bence yerli. Yerliyse de yersizse de yap ne olacaksa olsun.
00 Yorumla Patronunuzla çok samimi olmamanızı tavsiye ederim aksi takdirde hem siz hem patronunuz zor durumda kalırsınız. Olan yine size olur.
00 Yorumla
+1 yılYoo kibarca teklif edebilirsin problem olucağını sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılSenden hoslanıyor olabilir. Haberin olsun.. :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. hesabı davet eden öder sakın teklif dahi etmeyin bu kabalık olur
00 Yorumlapatronunun hem karnını hem de ruhunu doyur hadi canım bekletme patronunu :)
00 YorumlaAranızda ki ilişkiye bağlı ama ben olsam mesafeli olurum.
Ast, üst ilişkisi olayı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe farkeder ki !!! En nihayetinde amaç fingirdemek değil mi
00 Yorumla
+1 yılağanın eli öpülmez derler bırak yapması gerekeni yapsın adam patron
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpatronun kiz mi erkek mi olduguna gore degisir
00 YorumlaYemeği değil ama durumu izah ederek tatlıyı ısmarlamayı teklif edebilirsin bence daha ince bir davranış olur
10 YorumlaOlumsuz durumun karşılığı sadece bi yemek ile biteçeğine mi inanıyorsun yoksa sonunu bile bile mi davete katılıyorsun
00 Yorumla
+1 yılniyetler iyiyse hiç sorun olmaz, aşağıdaki yorumları gördükçe midem bulandı zira kişi kendinden bilir işi.
00 Yorumla
+1 yıl:D:D patrona bak sen ya :ÇD:D senın yuzunden işrkette tatsız bı olay yasanıyorsa şirket nerde :D:D bırak ödesın belliki aile şirketi bu :D:D
00 YorumlaKendini affettirmek için direkt versen daha iyi olmaz mı
10 Yorumla
+1 yılYok ısmarla yemek sonu söyle maaşa zam istemeyide unutma
00 YorumlaDavet etmemiş olsa belki ama davet eden patron olduğu için saçma olur bence:)
00 YorumlaGerek yok ya boş ver gitsin yüz verme işini yapmış hata yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılNe alaka bu durum belki sebişmek istiyordur seninle :D
00 YorumlaBuket sen misin?
Hani şu Tüpçüye veren Siyasetçiye veren
00 Yorumla
+1 yılBence çok güzel bir hareket tatlı tatlı söyle acikla durumu bunda ters bişey yok
02 Yorumla- +1 yıl
Bağnaz ve İRİTE edici olmak için cabalamaman takdir edilesi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kızlarin gözüde hep patronlara paara olsun yetior dedesi olsayda
20 Yorumlapatronlar beleş yemeği sever :D
08 Yorumla
Soran+1 yılDemi😬
Soran+1 yılÇok mu yedirdin yani patronları beleş🤣
Soran+1 yılSen mi🤣🤣
Soran+1 yılElemanların var yani senin ciddi ciddi🤣🤣🤣🤣
- Eğitim & Kariyer konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılyemeği o ısmarlasın sen bi ofis hediyesi al.
02 Yorumla
Soran+1 yılPatrona ne hediye alınır hiçbi fikrim yok ki
- +1 yıl
adası için bir biblo mesela
+1 yılBu çok saçma bir düşünce
07 Yorumla
Soran+1 yılNiye yaa
- +1 yıl
Bir çalışanın patronunu yemeğe götürmesi tabiki normal fakat karşı cins işin için de ise çok yanlış. Yani kuzum kaç yaşındasın benmi söylim yoksa laf olsun diyemi sordun bunu?
Soran+1 yılBen hesabı ödemek meselesini sordum kuzum başka şeyleri degil
- +1 yıl
ermek istemem.. İş etiği (kurumsal etik olarak da bilinir), bir iş ortamında ortaya çıkabilecek etik ilkeleri ve ahlaki veya etik sorunları inceleyen uygulamalı etik veya mesleki etik şeklidir. İş davranışının tüm yönleri için geçerlidir ve bireylerin ve tüm kuruluşların davranışlarıyla ilgilidir.. bence sen ilk İngilizceden çevrilmiştir-
The Richest Man in Babylon, George S. Clason'un, 4.000 yıl önce antik Babil'de geçen bir benzetme koleksiyonu aracılığıyla finansal tavsiyeler veren 1926 tarihli bir kitabıdır. Wikipedia (İngilizce)
Orijinal açıklamayı göster
İlk Yayınlanma Tarihi: 1926
Tür: Kişisel Gelişim
Bu kitabi oku sana cok faydasi olacak. tabiki okumak isteyen herkese tavsiye ederim. birde 3 var onuda oku
Soran+1 yılPatronum benim akrabam ge ayrıca babamın yakın arkadaşı, bilip bilmeden saçm sapan önyargılarda bulunma terbiyesiz
- +1 yıl
Yani sizi anlayamadim parladiniz ve terbiyesiz dediniz ahlaksiz bir kadinsiniz. sizi olgun ve mantikli düşünceye dabet edip fikir verdim. saygisiz ve gerçekten terbiyesiz bir insansin. sana kotu bir cumle kurmadim. ahlaksiz kadin zihniyetin bozuk
- +1 yıl
Bana terbiyesiz diyen kadina bakin lutfen sözünüzü geri alin
Olabilir yanlış bir ey görmüyorum
10 YorumlaGayette güzel olur iyi bi dusunce
00 YorumlaIyi olur sonra otele geçersiniz
00 YorumlaYemeğe evine davet et. Çok şık olur. 😎
00 Yorumla
+1 yılVermeye gönüllüyüm diyorsun yani
00 Yorumla
+1 yılDavet eden ısmarlar aksiyona gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPatron adam veya kadın deli parası vardır... O ısmarlasın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Patronun seni yemek niyetine yiycek geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılhoşlanıyor musun yoksa
00 Yorumla
+1 yılNiye fesatça algılıyorlar ki?
00 Yorumla
+1 yılNeden patron aşık mısın
04 Yorumla- +1 yıl
Patronun cinsiyetini belirmemiş sorana arkadaş.
- +1 yıl
Soru değil cevap
+1 yılIsmarla ne olucak ya da dilersen kahve ısmarla
00 Yorumla
+1 yılyok be ne alaka
00 Yorumlasakın öyle bir şey yapma
00 Yorumla
+1 yılBanada yemek ısmarla.
Bende Patronum00 Yorumla
+1 yılHer zaman patron öder sen yapma o hatayi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 455 cevap paylaştı. bu pahalılıkta kimseye bişey ısmarlamam.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVakit kaybi olarak gorecektir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYanlış anlaşılabilir bence
00 Yorumla
+1 yılOlabilir ama yanlış anlamaya da sebep olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi