Üniversiteye geçince bir de açık öğretimden bir bölüm okumak istiyorum. Bunu yapmak mümkün müdür?

Üniversiteye geçince bir de açık öğretimden bir bölüm okumak istiyorum. Bunu yapmak mümkün müdür?

Merhaba,
Elbette, mümkün. Hem iki diploman oluyor hemde kendini daha çok geliştirmiş oluyorsun. Bende iki üniversite okuyorum. Bu durumda birkaç tavsiyem var. 2. üniversite okuma fikrin varsa son yıllara bırakmamaya çalış. Yani üçüncü ve dördüncü sınıfta ikinci üniversiteye başlama, daha erken karar vermelisin. Çünkü o zaman Kpss'ye çalışma ihtiyacı duyabilirsin belki yüksel lisans yapma fikrini benimsersin. Bunlar başta düşünülmese de sonradan kesin karara varılabiliyor.
Asıl bölümün çok zorsa açıktan okuyacağının bölümde çok zor olmasın. Bitirirsin ama zor olur. Bunun için seçeceğin bölümleri iyice inlecelemeni tavsiye ederim.
Birde ikinci üniversite için Eskişehir Üniversitesini tavsiye ediyorum. Zaten herkesin seçtiği üç tane temel açık öğretim okulları var. İstanbul, Eskişehir, Erzurum. İstanbul Üniversitesi sorularını YKS den daha zor soruyor yani belki tek üniversite olsa yapılır ama iki üniversite ile yürütmesi cidden zor. Dönem uzatmak zorunda kalırsanda ücret ödemelerin artıyor. Eskişehir Üniversitesi ise 20 soru soruyor ise tahmini 15'ini çıkmış sorulardan soruyor. Ezberleyip giriyorsun. Zor olduğunu düşünmüyorum. Erzurum üniversitesi de bu dediğim iki üniversitenin orta zorluk derecesinde. Tercih ederken bunlar aklında bulunsun diye söylemek istedim. Kendini her alanda geliştirmek isteyen insanlara bayılıyorum. Başarılar dilerim.💖
Merhaba, belli bir program dahilinde bu işi götürebilirseniz yani belli bir disipline sahip olabilirseniz neden olmasın yani okuyan arkadaşlarım vardı ikisini de aynı anda. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Rica ederim :)
Cevap
3Cevap
Bence mümkün
Mümkün ben ikisini de bitirdim. Hiç de zorlanmadım.
nasıl aynı anda hem normal hem açık öğretim fakültesini okuyabiliyor musun?
@EslemBarlas evet ikinci üniversite kapsamında okuyabilirsin. Benim geçen sene açık bitti bu sene normal.
hayır onu sormuyorum. aynı anda hem normal hem açık okuyamazsın diye biliyorum. Yani böyle bir sistem varsa acayip saçma olur
@EslemBarlas yavrum ben de onu diyorum bir araştır AÖF ikinci üniversite diye anlayacaksın.
neden saçma olsunki 🤣
@DreamGhosters yani neyse çocuk daha bir şey demiyorum gelip salça oluyor 😌
🤣👍🏻
kızım önce bir kendine gel tamam mı. bir şey sorduk boş boş konuşma. bir tarafların da kalkmasın. atamo parçalamadın canım canım konuşup benim canımı sıkma dandik
ne kadar saçma sapan insanlarsınız siz. salça oldu falan kafayı mı yedin sen kezban. yanlış bildiğim bir şeyi sana sordum ne var bunda? salça oldu falan. çocuk falan nereden tanıyorsun beni de nereden biliyorsun kim olduğumu sen önce zihniyetini bir tazele
ne kadar saçma diyorsun mesele orada, bilmediğini sormana laf eden yok olayı çarpıtmak karakter meselesidir
Yep teyzem yapıyo
Benim teyzem hemşire ve aynı zamanda üni okuyor
Evet
mümkün değil :)
Sen iste yeter ki
Evet bb
Mümkünnnnn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?