Üniversite sınavına da girdim ama yurt ücretleri falan kendini aştı artık, okurken ailem de bana destek olmayacak bu eknomide kendi başıma okumam çok zor. Uzun zamandır iş arıyordum bir tane çağrı merkezi müşteri hizmetleri işi buldum, görüşmeye gidicem yakında. Kendini tanıt derlerse cv isterlerse ne söyleyebilirim ki. Lise mezunuyum sadece bu kadar. Eğer işe alınırsam da üniversiteye gitmeyip çalışmayı düşünüyorum. İngilizce öğretmenliği okuyacaktım son yapılan 450 kişi atamayı görünce vazgeçtim soğudum
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54Yarı zamanlı işlerde çalışabilirsin fakat okulu bırakmayı düşünme.3.5 ortalama üstüne VGM dönemlik 35 bin okul ise 20 bin ile 70 arası gibi bir burs veriyor. Akademik başarı bursu deniyor. Bunları yapamiyor olsan dahi burs için vakıf ve holdinglere başvuru yapabilirsin. Hatta memleketin derneklerinden de özel burslar alabilirsin. Kız öğrencilere imkanlar daha fazla. 4 bin neredeyse yalnızca burstan alsan 3 bin de yarı zamanlı çalışsan 7 bin seni idare edebilecek bir para okurken.
O dediğin bursu hiç duymadım alabileceğimi de düşünmüyorum. Vakıflar da ailenin maddi durumuna vs bakıyor ailemin durumu gayet iyi üçüncü evlerini alacaklar ama bana destek olmuyorlar oralardan da umudum yok ama eğer okuyacak olursam her yere başvururum. Teşekkür ederim yaşım 21 okusam zaten yine aynı döngüye giricem o zaman yaşım daha da ilerlemiş olacak şimdiden çalışmak en iyisi gibi
Açıktan okumayı düşünür müsün?
Evet, uzaktan eğitim lisans bölümleri de var onlara da bakıcam, şu an tek önceliğim az da olsa para kazanıp ailemden uzaklaşabilmek, sonra kendimi toplarsam okumaya da devam ederim inşallah
Makale çevirileri yapabilirsin ya da şiir yarışmalarına katılabilirsin ek gelir olaraj
Evet edebiyat yarışmalarını yakından takip ediyorum katılıp para kazandığım da oldu. Çok teşekkürler ☺️☺️🙏
Ben teşekkür ederim, karışmak haddim değil fakat emin ol aynı anda okuyup çalışma imkanın yoksa bike iyi kötü az buz bir bursla okulu bitirmeye bak. En dandik diplomanın bile getireceği parayı normal bir insan bir çok işte kazanamıyor.
Estağfurullah, tekrar teşekkür ederim okumak için çabalayacağım ☺️
bence hiç sıkma canını ben şuanda beşinci yılımı devirdiğim şirketime üniversite okurken girdim ve sonra kendimi geliştirdim eğer görüşmeye çağırdılarsa ve cvni gördülerse zaten o konuda bir şeyi sorun etmezler diğer kriterler uyuyorsa.
Yok sadece ben konumu sordum gidebilmek için gel görüşelim dediler daha görmediler ama rahatım olmazsa başka yerlere bakarım
İş başvurularinda özguveni olan kendinden emin işin altından kalkabilecek personel alirlar ve güler yüz onemli faktör görüşmelerde olumlu bi izlenir birakabilmek için önce kendine güven sonra işini allaha birak hayırlıysa olur.
Sakin ol. Kendinden emin ol ve kısa cümlelerle sadece soruları cevapla.
İng öğretmenliği güzel bölüm atanmayı düşünme
İş için yapabilirim öğrenirim kendime güveniyorum vs ayakları yeterli. Çok birşeye gerek yok
Relax ol yeter
Dürüst davran, hiç bir şey kaybetmezsin
Rahat ol
Kendin olman yeterli.