Kyk borcum vergi dairesine aktarıldı. Son taksidin de zamanı bu ay doldu. Kyk borcuna haciz geliyor mu?
Ne zaman gelir?
Eve tebligat mı gelir?
Direkt icraya mı gelirler?
Banka hesabıma mı el konur?
Bu durumu yaşayan var mı?
Ne zaman gelir?
Eve tebligat mı gelir?
Direkt icraya mı gelirler?
Banka hesabıma mı el konur?
Bu durumu yaşayan var mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Devlet kurumları banka ve maaş hesaplarına direkt olarak e-haciz getirebiliyor, 3 ay içinde bloke getirilir.
Hangi 3 ay? Son taksit ödenmedikten sonra 3 ay mı?
Evet, ödenmemiş son taksitin vadesinden sonraki 90. günden itibaren e-haciz getirilir.
Vergi dairesine gidip durumunu anlat, belki kolaylık gösterirler.
Sorun yok o halde. Insallah bu hafta bir işe başlıyorum
Evet, hayırlı olsun işin de. Borcunu gelecek aydan itibaren tekrar rahatlıkla ödemeye başlarsin.
Ayyy insallah ya iş bulursam hayırlısı olacak
İnşallah o zaman, ne kadar borcun kalmisti?
10bin
Kapatirsin en kısa zamanda, Allah kazancını eksik etmesin
Insallah hepimizin
12 senedir ödemedim. Ödemeyeceğim de. E haciz koyuluyor banka hesabına çok komik bir miktar. Onun dışında bir yaptırımı olmadı şimdiye kadar. Rahat olabilirsin.
Aayy vallahi eve icra memurları gelecek diye gece gece uykum kaçtı. Yarın tekstile çalışmaya gitmeyi düşündüm yani. E 12 senedir af gelmedi mi ya
Peki bu boykotun sebebi nedir öğrenebilir miyim
Yok hiç kasma kendini. Öyle icra memurunun geleceği bir durum söz konusu değil. Onu yapamazlar da, millet ayağa kalkar. Af geldi ama faizi için falan geldi. Açıkçası ödemek istemedim. Ama önümüzdeki yıllarda yine gelirse o zaman tek seferde kapatabilirim.
Boykotun sebebi şu, biz güya sosyal bir devletiz. Eğitim hakkım benim anayasal hakkim ve devletin buna destek olması gerekiyor. Ki verdikleri paralar kendi ceplerinden değil yine benim verdiğim vergilerden çıkıyor. Aldığım paranın üzerine %250 faiz koyup istemek nedir? şu an kazandığım maaşın yarısıyla bile tek seferde kapatırım faizli halini. Ama neden yapayım? Bilsem faydalı bir yere gidecek, tamam eyvallah. Ama yine birilerinin cebini dolduracak. Aldığımız nefesin bile vergisini veriyoruz zaten. Daha fazlasına lüzum görmedim.
Iyi bakalm teşekkür ederim 😄
O konuda hak veriyorum. Hollandadan bir akrabamın eşi, adam üni öğrencisi, evli ve çocuğu vardı. Devlet okuduğu için ona maaş bağlamıştı. Ev gecindiriyordu o parayla.
Biz cebimizden çıkanları borç olarak alıyoruz.
Kimin parasını kime borç olarak verip, neyin faizini istiyorlar? 5'li çetenin şirketlerinin milyar liraları bulan vergi borcunu tek kalemde silenler, öğrencilerin üç kuruşuna göz dikiyor. Yazık..
Bu arada ne okuduğunu sorsam?
Odyometri mezunuyum ben. Tecrübem de var ama buna rağmen iş bulamıyorum. Başka sektörlerde iş arıyorum artık.
Sakin ol kanka ya. Var ya sinirlen sinirlen sinir küpü olduk bu ülkede. Bıktık köle sisteminden.
Neredeyse meslektaş sayılırız 😅 İGS firmalarinda falan yok mu ya iş?
Yaaa. Senin mesleğin nedir?
İş var da onlar ehliyet istiyor. Bilmiyorlarki bende panik atak var 😂
Ahahah 😅 Ben radyoloji teknikeriyim. Zor da olsa atandım falan. Darısı başına diyeceğim ama size çok fazla kadro acmiyorlar diye biliyorum.
Uff maalesef. Bizim bölüme 2 yılda 112 kişi mi ne atandı. Bakmayı da bıraktım artık. Valla kanka iyisin sen ya. Masallah.
Lisansa tamamlamayı düşünüyorum da hepsi gündüz. Ben gündüz çalışır akşam okurum diye düşünmüştüm. Açıktan bir lisans bölümüne tamamlayayım diyorum. O da ne olsa karar veremedim.
Lisanstan mezun olunca önlisans KPSS giremiyorsun yalnız. Bunu bil de sonra sıkıntı olmasın. 😅 Bir de lisansta tamamlayabilecegin doğru düzgün bir bölüm de yok. Eğer İstanbul'da yaşıyorsan, bizim bölümü tavsiye edebilirim.
Evet İstanbul'da yaşıyorum.
Bu arada kpss hiç düşünmedim. Düşünemedim.
Aynen doğru düzgün bir bölüm yokkk. E senin bölüm için sil baştan okumam gerek. Bir yaştan sonra insanın kafası almıyormuş onu anladım.
25 yasimda okudum ben bu bölümü. Mühendisliği son senede bıraktım 😅 İkinci öğretimi var ve meslek olarak rahatım. Biraz sayisalin varsa özel üniversitelerde tam burslu ikinci öğretim olarak okuyabilirsin. Dersleri kasmıyorlar hiç. Meslek olarakta rahatım ve memnunum. Aklının ucunda bulunsun bence :)
Haklısın. Teşekkür ederim. Ben işe bir başlayayım. Önümüzdeki sene için neden olmasın.
Ne demek? Rica ederim. İş konusunda tekstil falan demişsin. Bahçelievler'de mı oturuyorsun yoksa 😅
Hayır. Yani en basit hemen başlayabileceğim iş anlamında demistim. Sen bahcelievlerde misin yoksa
Evet Bahçelievler'deyim.
Direkt sorunca ordan anladım. Hayırlısı bakalm biraz çalışayım da okucam insallah
Umarım gönlünce olur her şey:)
Insallah senin de
Hiç mi ödeyecek durumun yok
Çalışmıyorumki deli gibi iş arıyorum 😑
Ama yok. Anca tekstilde çalışmam lazım. Bu hafta bir iş ayarlamış ve başlamış olmayı umut ediyorum.
Dışarıda bir çok cafe var nerde yaşıyorsun iskur falan basvursana
Odemen lazım yoksa banka kredi falan vermez sürekli faiz isler
Ya gitmedigim yer kalmadı. Bu hafta kesin ayarlıcam bir yer. Kendi meslegimde olsun istemiştim ama olmadı
Eve tebligat gelmesi benim için sıkıntı olur
Sivilde harbiden iş yokmuş bir kez daha anladım. Allah yardımcınız olsun 😊
Bir an önce ödemeye bak
Kesinlikleee. Üni mezunu olsan da insanlar ne kadar amelelik yapabileceğine bakıyor
Yani iş yerinde onların getir götürünü yapmanı istiyorlar kendi işini yapmışsın yapmamışsın kimsenin şeyinde değil
Doğru söylüyorsun valla
Kimsenin köleliğini yapmadım Allah nasip etmesin. Şimdiki iş verenler köle arıyor
Kesinlikle. Şartlar ne olursa olsun bir işe gireyim en azından borcumu öderim diyorum ama adamlar asgari ücret haftada 6 gün 12 saat mesai diyor.
En iyisi kendi işini kurmak ama cesaret gerektiriyor işte. Yoksa onlar ne derse onu yapman lazım ekmek parası için
Evet insallah onu da yapıcam. Maddi olarak birazcık kendime güvenmem gerek. Önce şu borcu kapatayım da.
Kapatırsın onda sıkıntı yok. Kendini güvenceye almaya çalış. Umarım hayat istediğin yönde devam eder.🙏
Kesinlikle öyle. Sağlam bir işe başlayıp uzun süre çalışmak istiyorum.