Yarın sosyal bilgiler öğretmenliği için görüşmeye çağırdılar. Çok tanınmış bir okul değil. Mutlaka her görüşmede ders anlattırıyorlar mı ve kaç kişi dinliyor, bana konuyu söyleyip süre veriyolar mı yoksa pat diye hemen anlat mı derler? Az çok tecrübesi olan biriyim ama çocukların karşısında ders anlatmakla müdür karşısında anlatmak bir değil. Bu yüzden heyecan yapıyorum. Ayrıca maaşlar hakkında bilginiz var mı?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
branşımız aynı, görüşmeden sonra detayları ögrenmek istiyorum mümkünse.
benim de hiç özel okul tecrübem olmadı.. arkadaslardan bildiğim kadarıyla maaşlar asgari ücretin 300-500 lira fazlası :(
Benim branşım aslında tarih. Ama çoğunlukla sınıf öğretmenliği yaptım ilkokulda, ve kısa süre tarih öğretmenliği yapmıştım. Benim için asgari ücret bile iyidir inan 3 yıldır ücretli öğretmenlikte sürünüyorum. Sosyal bilgileri nasıl anlatıyorsun tavsiyen var mı
aslında konular çok basit. genelde öğrencileri konuşturuyorum sorular soruyorum, amacım biraz daha bilinç geliştirmek oluyor. tarih konuları pek yer almıyor alsa da çok yüzeysel. kitap üzerinden ileriliyordum yıllık plana göre.
bu arada 3 yıl iyi dayanmışsın :D ama sırada daha kötü günler olabilir haberin olsun. özel okullarda müdür ve veli baskısı yüksek oluyor. hatta cocuklar bile farkındalar öğretmenden üstün (!) olduklarının
En son çalıştığım okul devlet okuluydu ama özelden farkı yoktu her anlamda söylediğin şeyleri yaşadım. Veli baskısı desen vardı idare baskısı vardı. Öğrenci derste ses yapıyor diye elindeki boş su şişesini çöpe attırdım diye arkadaşına gidip ben bu öğretmeni anneme ve müdüre şikayet edicem demişti. Daha sekiz yaşında. Yani dibine kadar yaşadım alışkınım. Bakalım hayırlısı olsun. Ücretli öğretmenlikten kurtulmak istiyorum sigorta bile yarım yatıyor artık 26 yaşındayım en azından asgari ücret almak istiyorum.
3 yıl özelde calısmıs olsaydın maaşın biraz daha artardı. tecrübeyi baz alıyorlar genelde. dayanabilirsen devam et derim ben. kpss çok zor çünkü çare özel sektor.
orada da velilerle aranı iyi tutarsan kimse sana çıt çıkaramaz, müşteri portföyünü oluşturmaya bak. bu sayede hem maaşın artar hem kafan rahat olur.
ders anlattırıyorlar mı bilmiyorum ama zaten 3 yıllık tecrüben var bunu çok dert etme. müdürün karşısında teklesen takılsan bile bunu mazur görür. O paraya çalıaşacak ögretmen bulmuslar çok da bişey aramıyolar aslında. Gelen hemen kaçıyor çünkü sözleşmesi yoksa
Aynen öyle oturup 1 yıl kpss çalışacak sabrım yok maalesef. Hem para da lazım. Ben asgari ücret ve bi tık üstü alsam razı olurum zaten gözüm yüksekte değil ama ücretli öğretmenlik gerçekten çok aşağılayıcı bir iş. Bakalım yarın nasıl geçecek. Yakında evleneceğim sırf maddi durumlardan dolayı nişanlımın memleketine bile gitmeye razı oldum doğuya. İstanbul gibi bir yerde tek onun maaşıyla geçinemeyiz, ben ücretli yapsam asgari ücret bile değil zaten hep kesiliyor maaş. Bakalım hayırlısı olsun inşallah. Rabbim emeklerimizin karşılığını versin. Teşekkür ederim moral verdin bana :)
insallah senin için hayırlısı olur. güzel haberlerini bekliyorum
Merhaba bugün görüşmeye gittim heyecanlıydım bunu da farkettiler ama normal geçti. Ders anlatımı için şimdi anlatır mısın yoksa sonra mı dedi. Ben sonra olursa daha iyi olur dedim çarşamba günü gidip ders anlatcam iki konu verdi 5er dakika anlat dedi öyle uzun istemiyoruz dedi
Güzelmiş sen begendin mi okulu şartları?
Kararsızım ya haftaiçi 2 buçuk 3 saat çalışıyosun ama akşam saati. Haftasonu full nerdeyse sabah 10dan akşam 8e kadar. Bunun dışında kayıt işlemleri falanda alıyormuşum ders saati dolmazsa. Asgari ücret veya bir tık üstü dediler. Bilmiyorum yani aslında güzel ama keşke sabah olsaydı kurs yeriymiş burası
fena değil bence. özel sektörden daha ne beklersin ki
Yani bakalım hayırlısı olsun
Bu iş yeri kandırmış beni. Haftada 6 gün sabah 10.30dan akşam 20.00a kadarmış. Bi de ders anlatımımı çok beğendiler ama başkasına da söz verdik onu da dinleyelim dediler. Ben zaten isteksiz durdum saatleri öğrenince. Kabul etmicem yani arasalarda
Evet saatleri fazlaysa bence de kabul etme. İnsanlari zorda bırakıyorlar ya güzel bi okul yok resmen
Aynen bi de aptal yerine koyuyolar insanı ya
Kendin ol elbet iş bulursun ayrıca sana trilyonlar vermezler asgarinin biraz üzerinde maaş için ezik durma dik dur ve olduğun gibi davran korkma
Öyleyim zaten ama heyecan yapıyorum işte ders anlattırırsalar diye korkuyorum. Çok da güzel anlatırız normalde ama insanların karşısında çekinebilirim. Ne sorarlar ne yaparlar sence
Relax ol hocam
Normalde devlet okullarıyla çok görüştüm ama hiç ders anlattırma gibi şeyler olmadı. O yüzden rahatsızım biraz. Bildiğimi bile unutuyorum çünkü heyecandan.