Seneye üniversiteye başlayacağım. İstediğim yer muhtemelen geliyor. Ama İngilizce muafiyet sınavını geçmem lazım. Günde 100 kelime ezberlesem 9000 kelime yeterli olur mu?
Ve gramer çalışabileceğim kitap, site önerisi olan var mı?
Seneye üniversiteye başlayacağım. İstediğim yer muhtemelen geliyor. Ama İngilizce muafiyet sınavını geçmem lazım. Günde 100 kelime ezberlesem 9000 kelime yeterli olur mu?
Ve gramer çalışabileceğim kitap, site önerisi olan var mı?
3 ayda belli bir seviyeye gelinebilir ama ne kelime ezberleyerek ne de gramer çalışarak hızlı öğrenemezsin.
Öte yandan, disiplinli ve akılcı bir planla, günde 3-4 saat verirsen istikrarlı şekilde 3 ay, muhtemelen muafiyet sınavını geçersin.
(Lisans eğitimim İngilizce Öğretmenliği, her seviyeden öğrenciyle çalıştım ömrüm boyunca)
9000 Türkçe kelime bile bilmiyoruzdur muhtemelen. En çok kullanılan 500 kelime iş görür. YDS konu anlatımlı test kitabı alıp her konunun yarısını çözseniz gayet rahat geçersiniz
Cevap
5Cevap
Cok zor muafiyet sınavı daha zor hazilik olsa eh derdim. fakat yapman gereken asla türkçe kullanmmaya bak evde dahi. yabanci sitelere chat gecisi yap yazim da iyi pratik olur senin icin..
3 ayda A1 i anca bitirirsin A2 den çok az gelişirsin, muafiyet sınavı basitse geçersin hiç girmedim
Muafiyet sınavı mi yoksa hazırlık mı ikisi farklı. Eğer muafiyet ise aşırı derecede iyi İngilizce bilmeme gerek yok benim üniversitemde A0A1 arası bir sınav yapıldı ama hazırlık muafiyeti için de üç ay iyi
İmkansız Akıcı bir şekilde konuşmayı üç yıl içinde öğrendim
Sıkı bir çalışmayla olur, ben 6 ayda C1 seviyesine geldim
3 ayda B2 seviyesine gelebilir miyim?
Sıkı bir çalışmayla
Azimli olursan öğrenebilirsin.
Halledemezsin o kadar kolay degil
Kendi hızına bağlı bilmem
Yaparsın
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?