Muhendis olup bankada calismak?
Muhendislik şartlarının ağır olduğunu düşünüp bankaci olmak istiyorum. Aynı düşünce de olanlar var mı, ya da muhendis bankacılar?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
hangi mesleği yaparsan yap edindiğin donanımlar önemlidir
donanımsız bir mühendissen memur olmayı dene
Donanimsizlikla alakası yok. Derece ile mezunum yüksek lisans mezunuyum. Kendimi yetersiz görmüyorum
yabancı dil?
erasmus?
dünyayı ne kadar tanıyosun?
mesleğinde ne kadar piyasa bilgisine sahipsin?
yüksek lisans tezinde hangi materyal-metod kullandın, zaten var olan bişeyimi inceledin yeni bir ürün veya düşüncemi ortaya koydun?
önce kendin sonra ailen sonra devletin bu mesleği edinmen için çok yatırım yaptı sana eğitimini aldığın mesleği yapmanı tavsiye ederim
Dediğim gibi mesleki açıdan eksik değilim düşündüğün gibi içi boş bir mühendis değilim yani. Sektörün zor olması ve maddi açıdan da beklentimi karsilamamasi asıl sebebi.
yo tanımıyorum sonuçta niyetim yargılamak değil
bende muhendisim ilk yıllarda beklentiyi karşılamıyor gibi olabilir ama şöyle düşün
kariyer olanakları olarak hangisi daha iyi
mesleğinde deneyim kazanıp firmada yükseldikçe gelir skalası şu an düşündüğün mesleği geçebiliyor
mesleğimde 12inci yılım ve gayet memnunum ama ilk işe başladığım tarihlerde baya düşüktü gelir durumu
bankada memur olursun yıllarca aynı maaşı alırsın bu gün için değilde 10 yıl sonrası için nasıl bir kariyer istiyorsun onu sormalısın kendine
Hep öyle deniyor. Deneyim kazandıkça maaş artıyor diye söyleniyor. 1 senelik tecrübem var hala asgari ücret teklif ediyorlar. Benim yasimdakilar araba aldı memur oldu ya da ofis açtı ben hala bu meslek için çırpınıyorum. Gıda sektörün de ki şirketler %80 küçük ölçekli o yüzden de maaş konusunda sıkıntılar. 3 farklı şirketten de benzer ücret teklifi aldım. İş tanımı da çok ağır surekli mesai fazlaca sorumluluk ne zaman ücret düzelir diyorum 5 sene beklentin olmasın diyorlar. İnanın artık enerjim tükendi 27 yaşıma geldim harcandığımi düşünmeye başladım. Bana iş teklifi yapan banka şu an 7000 veriyor yan ücretlerle maaş 9500 10000 civarı. Ofistesin bide. İnsanlar bu yaşlarda hayatlarını yaşıyor ben fazla mesai sanayi ortamı bide asgari ücret. Birde mesleğini seven bir insandım severek okudum. Sonu buraya kadar geldi.
evet haklısın benimkide bencilce oldu biraz 10 yıl önce bi nebze daha iyidide şimdi çok daha zor mesleki tatmin
Siz hangi sektöre çalışıyorsunuz
inşaat muhendisiyim
Türkiye de bitmeyen meslek her yer beton oldukça işsiz kalmayız sdavsadvds
Anladım. Belki inşaat sektörü daha iyi durumdadır bilmiyorum. Ekonomik krizden sektörler çok etkilendi. Üniversitelerin çok fazla mezun vermesi isgucunu ucuzlattigini düşünüyorum. Bende 8 sene önce bu bölümü tercih ettim. O zamanlar muhendislikler çok tutulan bölümlerdi
Bende gıda temel ihtiyaç bitmez tükenmez diyordum 😆
aynen kesinlikle katılıyorum bizdede yeni mezun olan sayısı çok fazla piyasa doygunluğa ulaştı
krizinde etkileri var tabikide bizi bu hale getirenler utansın
anlatacak dertleşecek çok şey var gerçektende
Turkiye de muhendis olmak hiç kolay değil
ne kolayki pırıl pırıl gençler alakasız mesleklerde ya heba oluyor ya da yurt dışına kaçıyor
Gerçekten öyle. Günün birinde bankaci mi olsam diye düşüneceğim aklıma gelmezdi benimde. Yurt dışına gidebilsem bende giderim
haklısınız bu günlere geleceğimiz aklımdan geçmezdi dertleşmek isterseniz dm den yazabilirsiniz
Ben 5 yıl çalıştım harita mühendisi fizik öğretmeni arkeolog vize vardı 😀
Banka da mı çalıştınız
muhendisler bankacidan daha rahat yatarak para kzaniyolar
turkiye sartlarinda cok da normal olan bi durum
Evet ülkede herkes daha iyi şartlarda iş kaygısı olmadan çalışmak istiyor. Bankacılık teklifi aldım düşünüyorum bende
Ne mühendisliği mezunusun?
Gıda mühendisliği
Gıda mühendisliği daha iyi bence. bankada yönetici baskısı çok fazla.
Bizde de patron baskısı oluyor. İş bankasi için iş teklifi aldım çok fazla baskı yok diyorlar bilmiyorum valla
Pozisyon ne? Maaşı nedir?
İş bankasi memuriyet. Maaş tazminatı ile birlikte 7000. Yan gelirlerle beraber 9500 10 bin arası şu an getirisi.
İş bankası özel bir kuruluştur hanımefendi. Memuriyet ne demek? Maaşı tamamen sizi bağlayan bir konu. Ayrıca çoğu bankada yan haklar da oluyor. Örneğin Yapı Kredi'de çalışanlar KOÇ grubu şirketlerden (fiat, arçelik vs.) ucuza alışveriş yapabiliyor.
Pozisyonu sordunuz memurluk diye geçiyor. Isbankasi pozisyonlar sayfasina goz gezdire bilirsiniz. Yan hak değil de yan ücret benim bahsettigim parapuan yüklemesi var her ay ama maaştan sayılmıyor. Promosyon gibi düşüne bilirsiniz. Yılda bir kere de çift maaş var. Onlarla beraber 10bini buluyor. Bunun yanında basisen sendikası ayrıcalıkları var. Emekli olunca cift ikramiye ve çift maaş alıyorsun. Birde ozel sağlık sigortasi ve yemek kartı veriyorlar. Eksiksiz saydım size.
Bence çok güzel. Umarım çok başarılı ve mutlu olursunuz yeni işinizde.
Teşekkürler. Kendi memleketimde ki şubeyi teklif ettiler. Kendimi bir süre deneyip memnun kalırsam devam etmeyi düşündüm. Şartlari beni de tatmin etti
Eğer küçük bir ilçe veya şubeyse hem rahat olur hem de harcamalarınız düşük olur.
Karaman merkezde şube
İkisi de hesap kitap işi yani olabilir.
hangi mühendislikten mezunsun
Gıda mühendisliği
Olabilirsin
Olabilirsin tabi
o nasıl bi şey ya