bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz 2022 tayffa
ne çıkarsa yazıp yatay geçiş ile
1 sene daha kalacağım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz 2022 tayffa
Yatay geçiş için pek çok şart var ve bunları araştırmadan böyle bir hedef koymayın kendinize.
O zaman kolay gelsin. Netler nasıl?
Cevap
2Cevap
Yatay geçiş öyle denildiği gibi olmuyor bir defa ortalama 3 olması lazım uninin kendi şartları var. Bu durumu iyi araştır.
*3 üstü
Sorularına biraz baktım şu an aklında hep bu var sanırım bence puanlar bir aciklansin o zaman daha sağlıklı düşünürsun.
İnşallah beklediğinden daha yüksek alırsın. O zaman hakkında en hayırlısı olsun 🤗
O kadar haklısın ki mezuna kalmak çok zor bir süreç. Çevremdeki insanların çoğu kaldı. Gerçekten ailenin ve etrafın ki bunlar bence önemli değil önemli olan senin kaldirabilip kaldiramayacağin düşünebiliyorsan kal derim. Ama kitap ama defter derken para kalmıyor. Bir de mezuna kalan kişiler hakkıyla çalışıyorsa o emeğin karşılığını alıyor ama işte o bir sene gidiyor her şeyden vazgeçiyor insan.
Sen iyiyi düşün iyi olsun.
iş var mı yok mu çalışabilecek miyim aile baskısı akraba çevre vb ne bileyim kafam kazan gibi oldu denemedeki netlerim sınavda istediğimi yansıtamadım ama o psikoloji kaldırabilirim bide geçen sene mat çalışmadım çünkü yapamıyordum zamanda kısıtlıydı akshalmıştı sınava aile baskısı sıkıntı ailem izin verirse kalacağım ama bu sefer bol deneme bol soru çözüm bu benim 2. ci senemdi kız kardeşim 4. cü senesi o kazanırsa ben kazanamazsam belki kalabbilirim bizimkiler şey diyordu kız kardeşin kazanırsa sen neyse dediler ne mana getirdiler bilemedim
İçini çok rahat tut senin durum baya karışık desene. Umarım mezuna kalmana gerek bile kalmaz. Ama diyelim ki kaldın elinden gelenin en iyisini yaparsın. İnan bana ben de senin gibiydim. Şimdi üniversiteye gidiyorum ama aslında üni bir aracı yani her şey senin elinde öyle lise gibi değil sen koparıp alacaksın her şey ama her şey sende bitiyor üniversitede
İyi bir ortalama şart
Dil bilmek şart hatta diller
Sosyal olmak şart
Staj yapmak lazım
Bilgisayara çok hakim olmak lazım.
O zaman inan bana okuduğun bolumun de bir anlamı olmuyor. Çünkü en önemli şey kendini geliştirmek.
üniversiteye başladığında bana hak vereceksin. 🤗
Çok doğru bir yorum. Cidden bak bugün hangi bölümü okursan oku sağlığı dışında tutarak söylüyorum. Kendini gelistirmediğin sürece hiçbir şey olmuyor. Bak ben staj yapmış deneyimlemis bir insanım. Çalıştığım yerde Marmara mezunu ege mezunu lise mezuna da vardı. Ama lise mezunu olan hanım Marmara mezunu olan beyefendiden fazla maaş alıyordu. Tek bir gerekçesi var onun heybesi daha dolu.
Ama öyle bir zamanda yaşıyoruz ki üni okumak şart oldu.
Yarın öbür kurumsal bir yere işe girdiğinde soracakları ilk soru eğitim durumun olacak 10 kişilik bir kişi düşün üni mezunu kaç kişi var dediğini varsay adamın 7 kişi bir adım öne geçer sonra dil bilen kaç kişi var diycek 5 kişi nir adım daha atcak sonra adam dil değil diller önemli dediğinde 2 kişi adım atcak yani me kadar bilgi ne kadar gelişim varsa o kadar iyisin. Yani bence bunlar iyi olsun:
*Ortalama
*Yabancı dil
*Staj
*Dijital beceriler (word, excel, power point, dijital okur yazarlik)
*Erasmus
*Hobi
Yarın öbür gün*
yeterki şu üni kazanayim şu ailemden yakınlarımdan kurtulayım ben her şey yapacağım üniversitede bile yks hazırlanacağım ya da yatay geçiş ile hazırlanacağım belli değil yeterki üni gelsin her şey yapacağım böyle kendini geliştiren kişilerden de yardım alarak kendim başıma her şey yapacağm yeterki ailemden yakınlarımdan kurtulmak istiyorum kafa dinleyip kendim başıma birşeyler yapmak istiyorum yeni deneyimler kazanmak istiyorum
Sen de bu inanç bu bakış açısı olduğu sürece her şey yaparsın.💪
Buradaki insanların ne nitelikte mesaj yazdıklarını bildiğim için mesaj kısmına genelde bakimiyorum. Ama elbette istediğin soruyu mesaj yoluyla sorabilirsin çok incesin. Yardımcı olabileceğim konularda yardım etmek isterim.
Yok ben seni çok iyi anladım elbette her zaman sorabilirsiniz 🤗🤗
Sınav pek iyi geçmedi mezuna kalıcam büyük ihtimal
12. sınıf staj yorucuydu baya yoğun yks ye de çok çalışamadım mezuna kalınca hem part time çalışıp hemde yks ye çalışmayı düşünüyorum
Kafana göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?