İç Mimarlık öğrencisiyim ve birçok bölümde olduğu gibi benim bölümümde de çoğu zaman iş imkanı 'Ya Nasip' kısmına döndü. Ülkemizde zaten ilerlememiş olan bir mesleği nasıl daha iyi yürütebilirim sizce? Çok havalı vs bunu kabul ediyorum sjsjs ama öğrenciyken bile maddi açıdan bu kadar zorlanırken ileride neler yapacağım diye düşünmüyor değilim.
fesat insanı tanımak kolaydır; ancak insanın kendindeki fesatlığı keşfetmesi, yüzleşmesi ve anlayışla karşılaması, kökleri birbirine geçmiş sarmaşığı tek tek çözmesi gibi.
benim fesatlık hikayem şöyle. ne zaman ilişkimde istediğim istikamette yolunda gitmeyen bir şeyler olsa içten içe homurdandığımı fark ettim. farkındalıkla üzerine gitmeye başladım. bayağı bayagı fesatım ben. karşımdaki sanki dünyanın en kötü insanı ve bana sırf kötülük yaşatmak için karşıma çıkmış. hakkında pis düşünmekle birlikte artık enerji düzeyinde bu düşüncelerimin karşı tarafa iletildiğinden eminim. niye böyleyim diye düşündüm? çekirdek ailemden başlayarak hayatımı gözden geçirdim. sevgiyle ve kişisel karakterim desteklenerek büyümediğim için hayatımdaki hiç kimsenin bana iyi niyetle yanaşabileceğini düşünmüyorum bilinçaltımda ve bana yaklaşan herkesten göreceğim olası kötülükleri bilinçaltım saymaya başlıyor. bir nevi savunma mekanizması. sonra da kendini gerçekleştiren kehanet misali olaylar gelişiyor.
3 ders çıkardım: -öncelikle fesat kötü düşünceler beni yaralıyor ve yoruyor. -sonra gerçekten hayatıma katkısı olabilecek insanları da sırf bu yüzden kaybetme riskim var. -benim sınırlarım yokmuş; saygı; sevgi; maddi; manevi nerede durmam gerekir, başkaları ne kadar sınırı geçebilir, hiç ölçü koymamışım. duruma göre; kişiye göre. kendime sınır çizip hayatıma girecek insanları eleme hakkım olduğunu hatırlattım kendime. fesat olup, kimden ne zarar geleceğini hesaplayıp kötü düşünüp kendimi ve herkesi üzmek yerine, karakterli olup sınır ihlalı yapanı uyarmak ve yapıcı adım atmak yeni izleyeceğim yol.
bence her duygu insana ait; sevgi gibi, umut gibi, fesatlık ve kıskançlık. hepsini sahiplenmek ve anlamlandırmak bütünleşmeye giden yola açılıyor...
Güzel meslek aslında. Çevre edinmek gerekli bu konuda. Okurken staj yapabileceğin ortamlar olması senin yararına olur. Bende az çok anlıyorum bu işten ama bölümü okumadım kardeşim.
Hoş geldin köle. Ben bilseydim ki her krizde ilk etkilenen sektör inşaat adla mimarlık okumazdım. Allah kolaylık versin ayrıca havalı bir durumunda yok