Arkadaşlar ben yarın bi cafede caliscam ve iş deneyimim var die yalan attım napmam lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol demiş Mevlana. Sadece kendini kandırıyorsun. Bu devirde her konuda dürüst bir insan çok önemlidir. Bir öyle bir böyle olursan uzun vadede kimsenin sana güveni kalmaz. Yalan söylemek yerine benim tecrübem yok ancak öğretirseniz çok sevinirim hızlı öğrenirim demek yalan söylemekten daha iyidir. Hem kendi içinde huzursuzluk yaşamamış olursun hem de söylediğin yalanı unutmazsın.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende yaptım ama sana tavsiyem saadce kahve tatlı tarzı satan yerlerde garsonluk yap diğer türlüsü sana zor gelir ağır şeyler taşıyamam dersen yemek ağırlıklı yerler de çalışma adapte olma sürecinde 3 4 gün sürer belki ve biraz garsonlukla ilgili bilgi al mesela ben senelerdir bir kadın olarak garsonluk yapıyorum zor yanları da çok kolay yanlarıda merak ettiğin bir şey varsa bana yazabilirsin 🌺
11 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
s +1 yılŞimdi bazı yorumlarda dalgaya almışlar ama işe başlarken bir konuda yalan söylemek hatta deneyim konusunda yalan söylemek haklı sebeple fesih nedenidir. şu an olan olmuş ancak ilerisi için aklında bulunsun. Garsonluk belki deneyimsiz de yapılır bikaç güne öğrenilir ama daha büyük işlerde direkt kovulursun. Hoş garsonlukta da deneyimli ile deneyimsiz anlaşılır ama anlaşılmayacağını umalım
00 Yorumla
canım iş senin nasibinde kralı gelse elinden alamaz evde yalnızsın gibi davran gayet sakin müşterilere eve gelmiş bir misafir gibi sakin servis yap sorun olursa ki zannetmiyorum fazla calışmadım dersin öğrenmek istiyorum dersin fırsat verirler bence
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
98Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u +1 yılİki seçeneğin var ya doğruyu söylemen gerekiyor ya da işi hızlı bir şekilde öğrenmen gerekiyor fark ettirmeden
10 Yorumla
+1 yılYouTube dan, internetten veya bu işlerde deneyimli çevrendeki kişilerden yardımda bulun fikir iste. Belki sadığın kadar zor değildir ve iş verenin sendeki çalışma isteğini görürse tecrübesizliğini gölgede bırakır ve senin için olumlu düşünür. Kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Hevesli insanlar çabuk öğrenir
23 Yorumla
Soran+1 yıl5 te gidicem kovulmazsam haber vericem 😁
- +1 yıl
Starbucks falan olsaydı öncesinde kısa bir eğitim kendileri veriyor bu iş yeri fazla dikkat edecek bir yere benzemiyor.
Soran+1 yılMinik bi cafe zaten simit sandviç icicek falan satıyorlar
+1 yılİş deneyimin olmadığı her türlü anlaşılacak zaten, gittiğinde özür dile ya da ben çalışırken sistem farklı işliyordu de. Eğer garsonluksa daha önce farklı yerlerde çalıştığını o yüzden farklı olduğunu söyleyebilirsin. Alısmak ıcın sureye ıhtıyacın oldugunu dıyebılırsın
16 Yorumla
Soran+1 yılSağoll öyle yapcam
- +1 yıl
rıca ederım ama yalan soylemek yınede ıyı deıl bence konussan daha ıyı olabılır
Soran+1 yılYa iş deneyimim yok desem almıycaklardı işede aşırı ihtiyacım vardı
- +1 yıl
@KadirBayat9999 reıs ısıne bak sen
- +1 yıl
yanı muhakkak oylede sen nasıl ıstersen dııyım sımdıden kolay gelsın
+1 yılöncelikle yalan söylemek iyi bişey değil
1 öncelikler cafede müşterilere guleryuzle hoş geldiniz denir ve ardından bir isteğiniz var mı diye sorulur , çay ya da kahve isteyen olursa nasıl olması gerektiğini sorarsınız kahve ise şeker ayarı çay ise kupa fincan ya da açık demli sorarsınız her zaman servis yaparken müşterinin sol tarafından servis yapılır müşteri yemeği yedikten sonra musadeniz varsa masayı toplabilirmiyimndiye sorulur masa silinir afiyet olsun denir ve ve sipariş verirken adisyon kesilir ve müşteri kalkarken kasada durulur bahşiş vs verirlerle patron cebe atmasın diye 🤣10 Yorumla
+1 yılDüşündüğün şeye bak, zaman kaybetme hemen git bir kafeye iki çay bir tatlı söyle kapanışa kadar kal orada, gözlemle çalışanları. Az çok fikir sahibi olursun, ilk günlerdeki her şey ilk gün acemiliğine verilir, üzerinden atınca bu acemiliği rahatlarsın. İşe yararsa bir çay ısmarlarsın artık 🤭
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılDeneyim olması önemli değil. Deneyimli de olsan yeni çalıştığın işyerinin bir sistemi vardır. Önemli olan sistemi öğrenmek ve ona ayak uydurmaktır. Herkes ne yapıyorsa onu yapma tabiki.. Kuralları ve sistemi öğrenmek istediğini işyerine ve iş arkadaşlarına belli et. İş arkadaşların ilk referansın olacaktır. Onlar beğenirse yönetici zaten beğenecektir. Böylece acemi olduğun da anlaşılmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Eğer iş arkadaşları şerefsizse ve onu sevmezse ne yapıp edip kızı işten artırırlar. Her yerde var böyleleri. Böylelerinin ta a*ına koyayım.
Hayatta konu, durum ve mesele ne olursa olsun asla yalan söylemeyin.
Hem kazancınız bereketsizleşir, hem günaha girersiniz, hem de o yalan bugün olmasa da bir gün karşınıza çıkar..
Net olun, dürüst olun, kendiniz olun, şeffaf olun..22 Yorumla
+1 yılNe demişler yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış insanın kendisine biraz saygısı olması lazım yalan söylemek sana çok kolay gelmiş sen gerçeğini söyleseydin işe alınmadan bile sen kazanmış olurdun yaptığın çok yanlış.
20 Yorumla
+1 yılİyi yapmıssın yoksa tecrübesizsin diye az para veriyorlar, ayak uydurmaya çalış
20 Yorumla
+1 yılArtık söyle işsin.. yapcak şey yok..
işi ögrenmeye bak azımlı ol.. ne yapabılırım ne beklenıyor.. ayrıntı ögren.. ve boş kalmamaya bak.. sen aImlı olunca zaten alınırsın dıye düşünüyorum bıl şanslar00 Yorumla
+1 yılSorun yapma işletme işleten deneyimli birisi olarak Korkulacak bişey yok doğru yönetici Seni yetiştirir.
Merak etme Sakin ol.
Bilmediğin bir şey olduğunda Sor sormaz yanlış yaprsan ozaman ayıp olur.00 Yorumla
+1 yılSakin ol yapilanlara dikkat et. Bir nevi kopya cek. Uzunzamandir issizdim dersin takildigin yererdede.
Tabi dogru soyleek iyi olurdu ama cogu deneyimli aldigi icin yalan soylemeye tesvik ediyorlar.00 Yorumla
+1 yılKafede çalışmaya ne var gelen kişiye menü verecen cebinde kalem not kağıdı olur hangi numaralı masaysa yazacan 12 numaralı masa 2 milkshake mesela netli olduğunu yazacaksın masaya götürünce şu hanginizindi sorarsın masaları kontrol edersin boş varsa alırsın tekrar sorarsın bir isteğiniz var mı diye
10 YorumlaBişey olmaz kızım evde misafirlere hiç mi çay vermedin güler yüzlü olmaya bak kendini erdirme ama hoş görüşü olmaya çalış ve kendine güven
13 Yorumla
Soran+1 yılÇay vermek falan kolaydaa kasa işi falan
- +1 yıl
kasa ısı en kolayı aslında yanı her kafenın kendı sıstemı var bu sıstemı sana gosterırler sende halledersın
+1 yılSizi yalan söylemeye mecbur eden sistem utansın. 😊 Sakin, güleryüzlü, konulara hakim görünün. 😊 Allah yar ve yardımcınız olsun. 😊
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Ooo ben işe başlarken her programı biliyorum diyerek girmiştim. Bazılarına bendeki eski sürümdü ben yarına bunu öğrenirim diye diye geçiştirdim.
21 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha hiç güleceğim yoktu ya
+1 yılPatronun her türlü farkına varır iş deneyimin olup olmadığına bu yüzden doğruya söylersen daha mantıklı olur yoksa iş hayatında başka yerler de CV istediklerinde CV tatmın edici olmazsa üzülen sen olursun
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılKafede ne olarak çalışacaksın bilmiyorum ama zaten Çok göze batacağını zannetmiyorum kalkıp da bir yöneticiyim dememişsin neticede değil mi altı üstü kafe en kötü ne yapabilirsin ki
00 Yorumla Cafede ne olarak başladın... yalan söyleyerek başlamışsın yalan söylemeye devam edeceksin sonuda vahim olacaktır. Bence git patrona açık açık itiraf et..
01 Yorumla10 dk Bir Ekip Arkadaşlarını Gözlemle Bir Cacık Olmaz Onlar Naoiyorsa Onu Yaomaya Çalış Sonuçta Cumhurbaşkanına Hizmet Etmiyorsun
10 Yorumla
+1 yılOlduğun gibi takılacaksın. Olmadığın gibi takılırsan daha fazla hata yaparsın.
Gerçeği öğrenirler zaten yakında.10 Yorumla
+1 yılBen de bir cafeye öyle diyerek girmiştim ama diğer garsonlar yardımcı olmuştu yardımcı olurlar sıkıntı etme
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılZaten belli olur sende suresi kisaydi falan dersin yalan soyluyorsun deselerde sorun degil gercegini soylersin sıkıştığında
10 Yorumla
+1 yılKafede nasıl bir iş deneyimi olabilir ki? Sonuçta doktor ya da mühendis değilsin endişelenmen saçma olur :D
00 YorumlaÇabuk anlamaya bak işi eline yüzüne bulaştırmamaya bak. Ve ne olursa olsun yalan hiç bir konuda söyleme günah ve işlerin yolunda asla gitmez..
00 YorumlaSakin ol kendini o işe odakla güler yüzlü davran ve olabildiğince davranışların benliğinin davranışları olsun
00 YorumlaEtrafinfakilerden yardım alabilirsin ya da bizim sistem öyle değildi farklıydı diye pembe yalanlar söyleyebilirsin.
00 Yorumlaİnanmak başarının yarısıdır yapabilirsin sana güveniyorum kanka
06 Yorumla
Soran+1 yılKanka şimdi ise gidiyorum kovulmazsam yazcam akşam 😁
Soran+1 yılDün cakmadilar bugün adam mesaj attı az deneyimin var die daha gelme dedi
Soran+1 yılGulerraltun ınsta taktik verr
yalan soylememişsinki
hiç kafeye gitmedinmi
gözlemle müşteri olarak ne bekliyosan onları uygula zorluk çekmezsin00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılBunun bir belgesi yok mu yalan öyle kolay söyleniyor mu?
01 Yorumla
Soran+1 yılYok minik bi cafe zaten
+1 yılbir şey olmaz alışırsın orada çalışarak öğrenirsin yanında çalışanlardan taktik alırsın sorun olmaz seni işe aldı mı aldı
00 Yorumla
+1 yılBenzer tarz kafede çalışanların başına gelen şeyleri izleyin ve okuyun. Laf arasında kendi başınızdan geçmiş gibi anlatın
00 Yorumla
+1 yılNe olarak çalışacaksan o kişilerin ne yaptıklarına nasıl çalıştıklarına bak en azından on bilgin olur
01 Yorumla- +1 yıl
Yarın olduğunu okumadım :) keşke bir iki gün sonra olsaydi
- Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılDeneyimin varmış gibi davran. Ben de işe başlayacağım, temizlikte deneyimim yoktu ama evde sık sık yapıyorum dedim. 😂
00 Yorumla evde tabak taşıma antrenmanı falan yap aynı anda tek elde 3 bardak taşıma antrenmanı falan yap
10 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz hani böyleydi derse çalışma tarzınız çok farklı dersin
10 YorumlaYalanın ortaya çıkarsa evde misafirlere hep ben servis yapiyorum de
10 YorumlaCafede nasil bi tecrube ararlarki zaten cay geird servis ac vs bunu zaten evdede yapiyorsun kasma kendini yaparsn
10 Yorumla
+1 yılHiçbir şey kendine güven güne başla. Afallarsan benim çalıştığım yerden farklı ondan dersin
00 Yorumla
+1 yılDert etme internettem küçük bı wrastirmayla deneyimliymis gibi görünürsün hem
00 YorumlaO kadar çalışmış hiç deneyim kazamamış diye düşünebilirler
00 YorumlaSoeun yok. Her is yeeinin farkli prosedürü farklı kuralları var zaten ☺️
00 Yorumla
+1 yılee nolacak bir yaz dizisi kiralık aşk tadında film dizi senaryosu çıkar işte fenamı :d
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHicbir şey olmaz çünkü artik bu lanet devirde hepsi deneyimli eleman arıyorlar bende hep deneyimim var diyordum hoc de bir şey olmuyor. zamanla alisirisin. kolay gelsin şimdiden
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılCafe için tecrübe gerekmez. Güler yüzlü olman yeterli
00 Yorumla
+1 yılE taman çalışacaksın işe alınmışsın işi becer yeter
00 YorumlaBir kaç defa yanindakileri izle onlar gibi davran dikkatli ol yeterli zamanla öğrenirsin
00 YorumlaArkasını aramayan bi yer için çok şey yapamana gerek yok. İlgili ol hafızanı iyi kullan ve devam et
00 Yorumla
+1 yılBisey olmaz garsonlukda tecrübe olsa ne olcak ogrenirsin
00 Yorumla
+1 yılGarson tepsisi nasıl taşınır diye internetten arat yoksa acemiliğin anlaşılır 🙂
00 YorumlaKasadan uzak dur bir süre
Rahat davran
2 haftaya kurt olur çıkarsın
Korkma01 Yorumla
+1 yılMal gibi kalma atik olmaya calıs gerisini sora sora ogrenirsin yadırgamazlar
10 Yorumla
+1 yılargo söyleyeceğim affına işini bilmeyen çavuşlar gelir apşını avuçlar
00 YorumlaDaha önce nerede çalıştım diye sorarsa başka bir şehirde hem okuyordum hemde harçlığımi çıkarmak için çalışıyordum dersin tabii sorarsa sormaz ise gözlemle sonra mantığı kap çalış hadi kolay gelsin tebrik ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir şey yapmaya gerek yok. Herkes dürüstte sen mi yalan attın sanki? Doktorum dememişsin altı üstü deneyimim var demişsin bir şey olmaz.
00 Yorumla
+1 yılyalan söylemek zorunda kaldığın için üzgünüm. fazla stres yapma. sana verilen işi yap. patron sorun çıkarırsa ayrılmayı düşün başka iş bakarsın. kolay gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenel evde çalıştım de maaşın 40 kat artı tüm imkanlar balayı tatili dahil hdbshsb
00 YorumlaSanki deneyimli muhendis aliyorlar. boş ver iyi olmuş cafe yani burası neyin tecrubesini istiyorlar. Bence cok iyi yapmışın. İşi bir an once ogrenmeye odaklan hic fark edilmez rahat ol
00 Yorumla
+1 yılCebinde küçük bir not defteri ile kalem taşı siparişlerş masa masa deftere yaz neden siparişleri yazıyorsun diyen olursada aklımda tutamıyorum, siparişleri karıştırıyorum gibi bahaneler uydurursun
00 Yorumla
+1 yılkapıdan içeri girdigin anda çok amatör çalışıyorsunuz de ve o anda kovsunlar seni bu kadar basit
00 Yorumla- Devamını Gör (106)
Devamını Gör(151)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım