Dedem esnaftı dükkanda büyüdüm diye bilirim çok isterdim esnaflık ve kendi işimi yapabilmek dedemin işini büyüterek devam ettirmek ama hayat şartları başka yerlere sürükledi bence dünyanın en şaşlı insanları kendi işini yapanlardır. Bu konu içimde çok büyük bir yaradır benim için. 😪
Aile şirketi olan aileye mensup olanlar bilir, küçük yaşta ücretsiz başlarsın aileye destek adı altında çalışmaya. Bende öğrencilere ders vermek, yaz okullarında çocuk eğitmekle başladım aslında çalışma hayatına. El ile tutulur bir işte 17 yaşımda başladım: Zara’nın deposunda çalışıyordum ozamanlar. 17 diyebiliriz yani.
İlk 18 yaşında başladım. Ama geçici işlerde tabi. Kendi meslegime çok geç başladım okulum 28 yaşında bitti. hem geç üniversiteli oldum hemde uzattım okulu. 29 umda kendi meslegime başladım. İki sene çalışıp nefret ettim. Şimdi meslek değiştiriyorum bakalım kismet 😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
6 yaşında bahçede meyve toplayarak başladım. Zor zamanlardı belki ama güzel zamanlardı. O zamanın parasıyla günlüğüm 5 TL bile değildi. Ve alın teriyle kazandığım paramı babama vermek. Çok ama çok güzel bir duygu. Bu duyguyu ancak yaşayan bilir😊
Şöyle anlatayım karadenizliyim ilk mevsimsel olarak 12 yaşımda çalıştım hem fındık işçisi hem de sanayide pvc işinde tabı kendi findik bahçemiz de var ama sigortalı ve normal çalışmaya 25 yaşımda başladım üniversite askerlik derken geç oldu sonra boşluk vermeden devam
İlk paramı 15 yaşında, Moda sahilinde keyfekeder çalıp söylüyorken, alatura olarak kazanmıştım. :) İlk sigortalı paramı ise 18 yaşında, üniversitede okumaya başladığım ilk yılda, part-time parfüm uzmanlığı yaparak kazanmıştım.
Ufak yaşlarda yaz tatilleri simit satarak pazarda şu satarak ayakkabı boyayarak başladım. sonrasi tamirhanesi kopirtacisi bayn giyim tezgahtarlık falan yürüdü gitti işte ilk okul 2 den beri desen yeri var
17 yasimda bir cafede babamdan habersiz baslamistim 😁 once kucuksun okulunu ihmal edersin diye kabul etmedi ama sonra hosuna gitti ayaklarimin uzerinde durmam.
Çalışma gecmisi denince ilginc geliyor bana zira sanirim 13umden beri bi sekilde çalışıyorum 23umden itibarende sektor degisikligim basladi e halada calisiyorum ve yine baska bi sektör 🤪