O ders kitaplarını görünce nefret ediyorum yakasım geliyor :(
Ama seneye yks ye girmeyi düşünüyorum ve öğretmen olmak istiyorum.
Napabilirim ya sizce
Ama seneye yks ye girmeyi düşünüyorum ve öğretmen olmak istiyorum.
Napabilirim ya sizce
Ben tarih dersinden nefret ederdim çok sıkılırdım ama ea olarak sorumluyum. O yüzden ders olarak değil zevk olarak dinlemeye çevirdim. Dersle alakası olmayarak YouTubedan padişah olsun Osmanlı falan izliyordum ama ders adı altında değil. Sonra merak etmeye başladım öyle öyle geldi. Ama bunu matematiğe yapamadım maalesef oturup ağlaya ağlaya köpek gibi çalıştım
Kendine gerçekçi hedefler koy.
"Ya ben okuyacağım ama işsiz kalma ihtimalim olur mu" gibi bir düşünce seni ders çalışmaktan soğutabilir.
Beynimiz ödül mekanizması ile çalışıyor. Mesela paraya çok ihtiyacın var ve biri sana "50 soru çözersen sana 1.000 TL vereceğim" dese eminim hiçbir bahanen olmaz.
Kendine koyduğun hedef soyut olmamalı "ben ders çalışıyorum ve birgün kpss ile atanacağım" bu çok soyut bir hedef. Ne yapacaksın?
"10 yıl sonra ne yapmak istiyorum?"
"Bu işi nasıl yaparsam kendimi ön plana çıkarırım"
"Bu işin olumlu yanları neler"
"İş imkanı nasıl rahat iş bulabilir miyim"
Gibi spesifik hedefler koymanı öneririm.
Ayrıca bazı şeyler şans işi. Bir işi 50 kişi yapar 10 kişiyi alırlar. Ama şansı yaratacak olan da sensin. Bir müzisyen düşün beni birileri keşfetsin. Birileriyle müzik yapayım desin. Ama hep aynı yerlerde müzikle alakası olmayan kişilere çalsın.. Bu kişi yanlış yerde arayacaktır kendini muhtemelen.
Şansı yaratması için dışarı açılması gerekiyor. Onun gibi olan kişilere ulaşması gerekiyor. Bu sadece bir örnek.
Zihnindeki önyargıları yıkman lazım. Ders çalışmak zordur sıkıntılıdır canım sıkılır diye olumsuz düşünürsen canın ders çalışmak istemez. Ders çalışmak zamanla kazanılan alışkanlıktır. Biz öğrencilere diyoruz örneğin liseye veya üniversiteye giden bir öğrenci günde 2-3 saatle başlayarak ders çalışma saatlerini her gün 20-30 dk arttırırsa verimli olacaktır. Okuyun, not çıkartın, anlatın, öğrenme kartları hazırlayın işi eğlenceye dökün öğrenmeyi hedefleyin çalışmak için çalışmayın.
Cevap
5Cevap
Ders çalışma mantığı çeşitlendirilebilinir. Kimi okuyarak , kimi dinleyerek , kimi yazarak daha iyi anlar. Bunu tespit ederek daha zevkli hale getirebilirsin mesela ben sahil, kitap ve kahve vazgeçilmezim...
Belki gercekten ogretmen olmayi istemiyorsundur, gercekten neden istedigini anlat kendine calisma hirsi gelir zaten
İlerde ıssız olabileceğini düşün. Kendine değer ver. Şu hayata bir kere geliyorsun ve iyi yaşamak herkes gibi senin de hakkın değil mi? Öyleyse sadece 4 yıl kendini sık. Sonra keyfine bak..
Öyle bir şey yok
Peki sizce niye?
Ne bileyim insan hiç ders çalışmaz
Pardon sevmez
Ders çalışmayı belli bir hedefe gerçekten ulaşmak içinse niye olmasın.
Tabi sonuçta kendi tercihi fakat ileriki hayatını bu ders çalışması etkileyecek
Google amcaya sor YouTubeden blog ders çalışan öğrencilerin ( nasıl derslere odaklanırım ) videolarını izle cevabını netini orada bılursun
Hergun kendine bir ödül koy buraya kadar biterse kendime hamburger alacağım gibi
kendine hedefler koy ve o hedeflere ulaştığını hayal et
Alışkanlık haline getirin
maalesef onun aşısı bulunmadı daha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?