Türkiye de temel sorun ilk etapta maddiyat gibi görülüyor. Zaten şıklara yazdığın 30k ile aynı sayılır maaş. Para kısmını kapatarak şıklara baktığında Türkiye de müdür olmak mi? Almanya da çöpçü mü? Diye sorduğunda işin içine soruyu cevaplayanın eğitimi ve medeniyet anlayışı girer. Pek çok kişinin yüksek maaşa bu ülkede kalmayı isteyeceğini biliyoruz. Yani tek sorunu maddiyat olarak görenler için. Ama maddiyat sadece aç gözlülerin basit bir kriteri. Önemli olan medeniyetdir. Ülke yaşam şartları, nüfusu, para değeri ve bulundurduğu azınlıkları ile ülke refah seviyesine bakarsak Almanya ile Türkiye kiyaslanmamali bile. Ama bunu şu an orada yaşayan almancılara sakın sormayın :) tek sorunun maddiyat olduğunu düşünenlere de.
Ben rizkimin peşinden giderim ama bu topraklari hiç birşeye degismem İstiklal marsinda ne diyor...
... Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
30 bin TL dediğin çokta güzel bir maaş değil ve TLnin hiç bir değeri ve istikrarı yok, altına endeksli olursa o zaman olur. Bu gün 30 bin TL ile 30 gr altın alıyorsan belkide 6 ay sonra 20 gr altın alabilirsiniz. Dolayısıyla maalesef maaşını TL olarak almak avantaj değil aksine dezavantajlidir.
Türkiye'de müdür yani Almanya olayını bence o kadar da abartmayın Benim amcamın oğlu var Almanya'da oturuyor Geçen gün karısı buraya geldi Almanya'da durum vahim diyor Tamam onların parası bizim burada değerli ama Almanya'ya baktığın zaman onlarla da durum iç açıcı değil
Türkiye enflasyonu dünya ekonomisini bozuyor. Bunu OECD açıkladı. Almanya' da sorun yok. Türkiye' de üretilen fındık, çay Almanya' da daha kolay alınıyor. 500 kilo dana 1.100 €. Türkiye' de 25.000 TL. Almanya batıyor diyen yalan söyler, Türkiye' nin ekonomik batışını saklamak için uydurulan bir laf.
1 maaşa 1 dananın tamamı 1 maaşa 1 dananın 7' de 1 hissesini almak aynı şey değil. Uyarayım dedim. Kurban geliyor, Almanya' da İslami Usüllere göre kesim yapan çiflikler kaç paraya kurban kesecek göreceğiz. 1.100 € ile 25.000 TL şu an tahmini 2 ülkede 500 kilo dana fiyatı.
Türkiye'de şu an kazandığımdan memnunum. Bütün Avrupa yı gördüm ülkem gibisi yok. Soğuk insanlar. Buradaki cehaleti, rüşveti, kanunsuzluğu adaletsizliği hırsızlığı durdursak biz hepsinden iyiyiz.
Türkiye çünkü Almanya’da çöpçü olsam yine Almanya da yaşayacağım için Euro ile harcama yaparım ve yine az kazanmış olurum. Türkiye’de müdür olup 30 bin alsam Türkiye’deki insanların çoğundan daha zengin olurum ve daha iyi bi yaşantım olur ve üstelik Türkçe ana dilim
Hiçbir meslek diğerinden aşağıda değildir.. Almanya'yı tercih ederdim. Ama sebebi ne ülkemi sevmemezlik ne de para.. Sadece evlendigim zman çocuklarımın okullarda düzgün eğitim-öğretim alması için bunu seçerdim. Zira burada adı okumuş oluyor ama zircahil bir nesil yetişiyor!
Türkiye'de müdür seçenlerin çoğu eminim ki vasıfsız.
Zaten Türkiye'de müdür olmak kolay. Yandaş isen herhangi bir kurumda insanları ve haklarını ezen müdür tipli insanlar var. Sırf bu yüzden ben Almanya'da çöpçü olabilirim.
Ay çok pardon ayrı yazamadım boşluk tuşu bozulmuş aaa çok önemli bir detayy Yaban ellerde yaşamak gayette kolay orada da insanlar yazıyor uzaylılar değil ve eminim ki burdaki insanlardan daha nazik ve kibarlar
Sen gidersen ben gidersem.. bu ülkeyi kim kurtaracak. Kim düzeltecek.. ne olursa olsun ülkemizi ayağa kendimiz kaldırırız.. şu an tam cem uzan gibi birisi gerekiyor
@_Snowflake_ saci aynen cöptende artik zengin yemegi topluyor, zengin zengin yiyor zaten, sen Türkiye'de cöpten yiyecek arayan fakir nine gördün mü hic?
Çöpten toplayan Bulgar. Alman çok ekstra bir şey olmadığı zaman çöpten toplamıyor. Çöpten toplayan delidir. Türkiye' de çöpten ekmek toplayan yüzlerce kişi gördüm. Hatta çöpte gözleme bulup yedim diyen. Çöpten ayakkabı buldum giydim diyen. Videolu kanıtı var. Kendi itiraf ediyor adamın. Türkiye' de açlıktan intihar eden var. Fotoğrafını atabilirim.
Belediyenin sosyal işler ofisi var. Almanya oturumu olan gitsin Hartz IV' dan düşmek kaydıyla günlük 15 € veriyorlar. O parayla gitsin 3 döner alsın aç kalmaz.
@CoffeyyJohn kesinlikle katılıyorum. Almanlar şişeleri toplayıp toplayıp otomatlara yerleştirip karşılığında para alıyorlar 50cent kadar. Böyle çöp karıştıranlar da cimri Almanlar. Saçma sapan almanya da insanlar çöp karıştırıyor diyorlar. Keşke bizimkilerde o nedenle karıştırsa o kadar az fakir olsa.. Gelir dağılımı oradaki gibi daha dengeli olabilse.
@coffeyyJohn Almanyada kesin sosyal yardim istismarcisi tembel yabancilardan birisin, iyi anlasiliyor. 4 cocuk yap, cocuk paralarini, sosyal yardimlarini al, git kahvede harca, Türkyieye git hava at tiplerden oldugun gayet belli.
Öncelikle sürekli Ekonomi devi Almanya ile onlarca yil BMW; OPEL; MERCEDES; AEG, SIEMENS ve bircok para kazandiran FABRIKALAR yerine , onlarca yil HEYKEL dikmeyi EKONOMIK güc olarak Türk halkina yutturulmus bir Türkiye'yi son 20 yildir ALMANYA ile kiyaslayan degerli CAGDAS, MODERN, Egitimli TC kimlikli ALMANYA yalakasi, 1. Ocak 2015 itibaren yürürlüge giren asgari diye ALGI yaptiginiz almayda 8,50 € ile basladi ve 2022 sonuna dogru 12 € olacak. Brüt alacagi aylik 1900 Civari, net eline gececek para, 1300-1500€ arasi. Şu an büyük sehirlerde eger kiralik ev bulabilirsen, 2 oda 60 mertekare ev 600 Eura 'dan basliyor, Cereyan, Gaz, Benzin giderlini katincada bozdur bozdur harca, 1 aylik maasla, siz ALMAN YALAKALARINA göre her ay SSOYAL YARDIMLA bir VillaALINIYIOR.. Türkiye ve Almanya 2000 yillari öncesi Türkiye degil, Almanya degil, bunun en büyük örnegi Türkiye'deki capulcularin : sürekli Türkiye'yi Almanya Ekonomisi ile kiyaslamasidir, yani Türkiye'de artik Almancinin hediye götürdügü bir Paket cikilotaya sevinen fakir Türkler yooook. Sadece herseyden sikayet eden üretmeden calismadan devlet bana baksin diyen insanlar dolu.. Almanya'da ALAMANLAR siyaset yapmaz, Devletine ve Ülkesine, HAINLIK YAPMAZ. ULAN AKIL VAR MANTIK VAR ZEKA VAR, EMEKLI YASLI INSAN IHTIYACI OLMASA NEDEN CÖPE YÖNELSIN? § Döner alsinmis, Dönerler ekemk arasi 6 Euro Oldu, hergün eklemk arasi döner yesin öylemi, 14 Euro günlük sosyal yardim yeme icme icin kalan paraylami? Almanyada yasayan sosyal istismarci, bak bu emeklilerde senin kadar akil yok www.stern.de/.../...ger-als-500-euro-31558738.html
Biraz Allahını verdiği beynini kullansan Almanya bizi kıskanıyor diyenlerin Türkiye' deki siyasiler olduğunu ve bunun artık yalan olduğunun herkes tarafından bilindiğini anlayabilirsin. Almanya batmıyor. Batmayacak. Nedeni Türkiye' ye tur bindirdiği Yüksek Teknoloji İhracatı. Türkiye 4 milyar Dolar Almanya 182 Milyar Dolar. Yani 40 kat. Alman neden batsın? Almanya Türkiye' ye İmalat Malları İhracatı yapmasa Türkiye ekonomisi geriye gider. Bir şey üretmek için kurduğun fabrikayı Alman satıyor zaten sana. Almandan mal almadan nasıl büyüyeceksin? Türkiye Almanya' dan ancak borç alır, ekonomik anlamda Almanya' ya yetişemez. Zaten şuanda Nebati Bey Londra' dan ve Paris' den borç istiyor. Videolu bir şekilde internetten herkes izleyebilir borç istediğini. Nebati Bey yeter ki para getirin bürokrasiyi alt üst ederiz, Türkiye bürokrasisi önemli değil diyor. Bunu anlamayacak ne var? Senegal ile Türkiye aynı anda borçlanmaya çıkıyor. Türkiye borç bulamayınca Senegal' den 64 baz puan fazla faiz ödeyeyim bana da borç ver diyor. Londra' da Senegal den fazla faiz ödemeyi kabul ediyorsan sorun yok, sana borç veririm diyor. Olay bu.
Alman 300 yıl önce de Türklerden ileriydi heykel ne alaka? Osmanlı'nın trenlerini Almanlar yaptı ve işletmeciliği Almanlar yaptı. Bugünkü anlamda ilk Alman otomobili 1896' da Karl Benz yaptı. O zaman heykel mi vardı? Yoktu.
@_Snowflake_ Döner diyor ya. Almanya' da döner istese sonra gidip Türkiye' de döner istese aradaki farkı görecek. Almanya' da döner ekmeğin arasında en az 100 gram hatta daha fazla konur. Türkiye' de grama belirtmeden döner istesen 50 gram konur. Almanya döner de bile Türkiye' den 2 kat bol bir memleket. Ama neyin zorlamasıdır bilmiyorum Almanya' yi Uganda, Türkiye' yi de Almanya gibi gösteriyorlar.
@coffeyyJohn Ulan canımsın TÜRKIYE düsmani ALMAN YALAKASI , ya YAVSAGIII, TÜRKLER SANA VE ATALARINA BAYAAA KOYMUS ANLASILAN, BU NEFRETIN KAYNAGI NE? ERMENI, YUNAN BOZMASIMISIN? ya KOYDUMUNUN ALMAN YALAKASI, GÖTTVERENIN SICTIGI HAIN KÖÖPEK, DÖNER son iki yilda 3 EURODAN 6 EUROYA CIKMADIMI YAVSAAK?, ALMANYADA AYLIKLARA son 2 yilda % kac zam geldi yavsaaak? ya yavsasgi kesin TÜRkyiede ise yaramat issiz gücsüzün biriydiN; almanyaya isci ailesi velnedin gittin; bircak cocuk, sosyal yardim; senin gibi ise yaramaz tembeller icin almanya tabiki mükemmel: ya yavsagii; ULAN almanya bukadar iyide ; almanyada YASAYAN almanlar, almancilar NEDEN SIYKAET EDIYOR; rakamlarla yazdigim dogrularI ananinn aAAmina türklermi sokuyorDA türkiyeden bukadar rahatsizsinß Bunlari al annanin biryerine sok, https://www.inflationsrate.com/ almanyayi ÖVÜYORSUN YA; BEKLE BIRAZ DAHA KÖTÜYE GITSIN; naziler hrotlasin sana sosyal YARDIMI göstersinler KACACAK DELIK ARAYACIKSIN, YINE GELIP TÜRKIYEYE SIGINICAKSIN.
@coffeyyJohn Beynine sictigimm, sende beyin var mı ? ya neyi savunuyorsun Dünyada olan ekonomik bozuklugu sadece Türkiyeye mal edecek kadar canım? Yasadagin ülke ALMANYA'DAN haberin var mı senin? Almanya'da sen ise gitmiyorsun herhalde, evinde gaz yok herhalde? Almanyada maaslara nekadar zam geldi son 2 yilda? %2 mi % 3 mü? Peki sadece bu GAZ Fiyat artisi almanyada enflasyonun % 8 oldugu inandiricimi? Federal Enerji ve Su Endüstrileri Birliği'ne (BEDW) göre, apartmanlardaki haneler için gaz fiyatı 2022'nin başında %83 artarak 6,47 cent/kWh'den ortalama 11,84 cent/kWh'ye yükseldi. Yeni bir sözleşme imzalarsanız, yine daha yüksek fiyatlar beklemeniz gerekir.
Almanya oturduğu yerden insanlara bir işi varsa Arbeitsamt üzerinden işi yoksa Jobcenter üzerinden para ödedi. Almanya maaşının %65' ini ödeyecek, kiranı, su + isinma faturanı ödeyecek üzerine pabdemi etkisi azalinca zam yapmayacak mı? 2 yıl bedavandan maaşı ödenen insan bir zahmet %8 enflasyona da ses etmesin. Üstelik ortalama 1.000 € tatile harcanıyor desek bu iki pandemi yılında 2.000 € harcanmasa bu diğer alanlardayız fiyat artışını tlorr edebilir. Ayrıca şu an Almanya' da saatlik asgari ücrete 9,82 €' dan 12 €' ya çıkartılarak zam geldi. İlk önce 8,82 - 8,85 € saatlik asgari ücret vardı. Bu para da 44 milyon 500 bin çalışanın sadece 5 milyon 500 bini çalışıyor. %5 eder.
@coffeyyJohn Oglum almanya yalakasi, neyi ispatlamaya calisiyorsun? yazdiklarimi banami anlatiyorsun ALMANYA 60 yil önce TÜRKIYEDEN DISLERINE BAKILARAK; SAGLIK Kontrolünden gecirilerek MODERN KÖLE isci alirken, AKP'mi vardi Türkiye'nin basinda. Birde % 65 issizlik parasindan bahsediyorsun, LAN YASADIGIN ÜLKEDE SEN KESIN SIRF SOSYAL YARDIMLA GECINIYORSUN. LAN ALAMAN popo YALAYICISI TROLL, 1500€ Net Maas almis issiz nekadar 1500 Euronun %65 ni issizlik parasi almasi icin , nekadar calismis olmasi gerekiyor %65 eline gececek 975 Euro issizlik nekadar süre aliyor ve büyük sehirlerde 60 metrekare evin 700 Eurodan basladigi kiralarla nasil geciniyor? HA DEVLET SOSYAL YARDIMMI EDIYOR; KIRASINIMI ÖDÜYOR Evet ÖDÜYOR AMA bu yemesi icmesi, sigarasi eglencesi, eline net gececek para ALMANYA DEVLETI 432 Euro hesapliyor. YANI GÜNDE 14 EURO, bir paket sigara almanyada lac para? Oglum git Trollügünü TÜRKIYE DÜSMANLIGINI BASKA YERLERDE ANLAT.,
Almanya' da kimse pandemide evden çıkartılmadı. 700 € warmiete kirası varsa bunun çoğunu devlet öder. Türkiye' de şu an ev sahipleri ile kiracılar birbiriyle gırtlak gırtlağa. Almanya' da kiracısı ile ev sahibi ile gırtlak gırtlağa gelen neden yok?
@coffeyyJohn Almanyada degilim, senin gibi parazitler sakin dönmeyin, birza daha bekleyin, almanyada ekonomi bir cöksün ilk senin gibi parazitleri gaz ocaklarinda temizlerle, Sakin kacma Türkiyeye oldumu!
@coffeyyJohn oglum sen cidden canımsın? sana yasadigin almanyayi anlatiyorum halen anlamiyorsun, üstelik birde kanitlarla, linklerle sundum halen ALMANYA YALAKALIGINA devam ediyorsun? BAK ALMANCA TERCÜME ET, BIRYERINE ALMANLAR SOKSUN Insgesamt bekommen von den 21,2 Millionen Altersrentnern 17 Millionen eine Rente von unter 1.000 Euro im Monat und fast jeder zweite sogar weniger als 803 Euro. Simdi bunuda bilmeyenlere yalan diye inkar edersin , bak kaynak www.infranken.de/.../erschreckende-zahlen-so-viele-rentner-sind-von-altersarmut-betroffen-art-5361912 Ulan MANDA, ALMANYA cöküyor, Türkiye cikiyor, sen cocuk yap, cocuklara sosyal yardimi cebine at gel Türkyiede hava at. senin gibileri Türkiye cok iyi biliyor, ADINIZ yalaka Almancilara cikti, gelmeyin lan, kal Çok yaşa orada.
@coffeyyJohn rica ediyorum bu insanla laf dalaşına girme. Hakaret boyutunda kaba saba konusuyor. Onun tüm hakaret boyutlu mesajlarını şikayet ettim. Devamlı bana bildirim geliyor. Artık çok rahatsız oluyorum. Bu kişiye laf anlatamazsın. Yorma kendini salla gitsin.
@coffeyyJohn Kaybol, trollügünü baska yerde yap, Türkiye Türk düsmanligini baska yerde yap. Bozuk plak gibi, ayni sacmaliklari tekrarliyor, bu Link AKP linki degil, senin Almanya medyasi, www.infranken.de/.../erschreckende-zahlen-so-viele-rentner-sind-von-altersarmut-betroffen-art-5361912 gerci senin almancanda yoktrur, isci ailesi gitmissindir, sosyla yardimla geciniyorsundur, anlamazsin, halen 432 Euro aylik sosyla yardimi savunuyorsun.
@_Snowflake_ la git zilli bir boktan anladigin yok, cözümün yok, hayatinda claismamis, üretmemis, vergi ödememis, bana biulmedigi ALMANYA'YI övüyor, Türkiye'yi karaliyor. Türkiyeyi savunuyorum cünkü Türkiye senin babanin partilerinin deprem yardimalri ile maaas ödedigi , hastayi senetle rehin aldigi Türkyie yok. Sabah devlet hastahenise siraya girip yüzlerce kisi siraya girip, sansin vara 2 dakika doktorun yüzüne bakarak tani koydugu saglik hizmeti yok..
Senin gibileri söyle 40 yil öncesine gönderecek, o tarihlerde yasatacaksin, geri getireceksin, AKP'nin sictigi boku dahi yersin. KAybol cahil baska yerde oyna
@coffeyyJohn , sende bunlara bak, bunlar senin kadar uyanik degil, ev kiralarini senin gibi devlete ödetemiyorlar www.google.com/search Bak simdi bindigin dali kestin, durumlar kötü oldu diye inithar ediliyorsa, nedne bir iki kisi? Geriye kalan 80 milyonun demek durumu cok iyi Her isi kötüye giden ülkede insanlara intihar sebebi olsa, Türkiyede bu siralamalarda en altlarda olurdu, bunlar liste basi olurdu (0
Böyle yalvaran , deprem yardimlari ile maas ödeyen Avrupadaki, Dünyadaki krizlere ragmen, pandemi krizine ragmen Bayram Ikra. miyeli maaas ödeyen, hatta enflasyona karsi durmak icin maaslara zam yapan bir Türkiye var.
Ben dilini konuştugum bildigim yerde olmak isterim Almanya da rahat yaşarım ama mutlu olcagını sanmıyorum ülkemde rahat yaşasam (normal bir insan gibi bir rahat lık zenginlik degil) daha mutlu olurun
Maaşı seven almanyada çöpçü, keyfini düşünen müdür, artık türkiyede yasamayı mesela cehenneme döndurenler ve o sistemi sevenlere hakkımızı helal etmiyoruz
Lan tam tersi ben o kadar milliyetçi bir insanım ki Almanya da müdür olacağıma turkiyede bir çöpçü veya işsiz olurum Almanya'daki bir şehir Türkiyedeki 1 tanecik zerreciğe değmez!!
Şu muhabbetlere oldum olası uyuzum bize bu ülkeyi bırakanlar bi eli balda bi eli kaymakdaydı sanki nice fedakarlıklar üzere yaşıyoruz Evet bir sürü sorun var Ama almanyada çöpçü olurum tuvalet temizlerim demek dedelerimize hakarettir bunu iyi dusunun
Almanya da alman gibi yaşayacağınızı mı sanıyorsunuz it gibi çalıştırıyorlar türkleri adam yerine koymuyorlar alman bku temizleyeceğime memleketimde aç gezmeyi tercih ederim en azından yabancı hissetmem
Ama gerçekten bize heryer yabancı Türkiye de benim gibiler zor yaşar cunki ben yalan söylemesini kandıramazsıni yapmam yapamam kuzunun kurtlar ovasına düşmesi gibi
Ben parasız kalabilirim ama vatansız kalamam hep beraber bu ülkeyi daha iyi günlere getireceğiz. Gidip ırkçılıkla geri hizmet işlerle tek göz odada yaşayacağıma vatanımıza hizmet veiririz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
almanya da ooo... olsan türkiyenin doktorundan mühendisinden okumuş insanlarından 100 milyon kat onurlu gururlu ve zengin olursun... hayat kaliten çağ atlar...
bu durumda turkiyede mudur derdim de hicbirsey kolay degil oraya gidince ulke istedigi kadar gelismis olsun irkciliga maruz kalacaksindir ustelik en ufak hatanda yurtdisi edebilirler boyle haklari var. insan ancak ulkesinde ne olursa olsun deger gorur. ulkeyi terk etmek cozum degil terk edince gelenegini topragini atalarini gecmisini terk etmis olursun. ulke bozduysa biz duzelticez basta kotuleri yolayarak sonrasi gelecek birlik olduktan sonra..
Elin almanın pisliğini temizleyeceğime kendi vatanıma milletime hizmet ederim. her şey maddiyat olmuş arkadaş. Bu nasıl zihyettir. Neyse ki anketin çoğunluğu kendi ülkesinde çalışmayı seçmiş. Bu duruma sevindim
Önemli olan para mı? İnsan gibi değer görmek, adaletin olduğunu bilmek, özgürce yaşamak. Türkiye'de 100 bin kazansan da boş. Bataklıkta villan olsa ne olmasa ne.