Selam ben ziraat mühendisliği mezunuyum. Kocam ise liseyi sonradan zar zor bitirmiş biri. Bana hep okumak boş iş derdi. Kendisi kepçe operatörü ve özel şirkette çalışırdı.
Geçen sene yapma dediğim halde kredi çekti, altın bozdu ve hâli hazırda paraları ekledi 518.000tlye sıfır kepçe aldı. Düşünüyorum da ben kpss'den 94 puan alıp atansam alacağım ücret 8000tl ya var ya da yok! Ama kocam saatlik 600tlye çalışıyor. Bu gün 6 saat klimalı kepçede çalıştı eve 3600tl getirdi!
Artık hak vermeye başladım gerçekten bencede okumak boş iş! 9 aydır aktif iş arıyorum, başvurular yapiyorum, mülakatlara gidiyorum ama diplomama uygun 1 tane iş bulamadım!
Ben okumadım babamın arkamda durup cabalamasına rağmen, şu an tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum ekstra olrakta inşaat sektöründe taşeronluk yapıyorum bazen iyi ki okumamışımm diyorum, 😅 üniversite mezunu olupta inşaatlarda çalışan çok ne yazıkki, hayata erken atılmış olduk
çoook yakın bir arkadaşım var 17 senelik, zamanında lisede bana hep derdi çalış çalış çalış iyi bir üniversite için çalış diye, dinlemedim çalışmadım puanım neye yeterse giderim dedim, ama o çalştı azim etti baya beynini çalışmaktan yaşlandırdı mühendis oldu yüksek puanla bitirdi ama zar zor bir işe girdi, şimdi benden daha çok çalışıyor ama aynı maaşı alıyoruz :)