Amerika'da dil okulu mu, Türkiye'de üniversite mi?

Selam herkese ben 18 yaşında bir türk genciyim. Yurt dışına çıkmayı istiyorum ve maddiyatımızda var benim kendime ait 25-30k dolardan fazla param var borsada. 18 yaşına 5-6 gün önce girdim. Üni okumak cidden hiç istemiyorum yks netlerimde aşırı iyi değil, msüde 130k yaptım. Benim amerikada kazanacağım dolar falan umurumda değil. Zaten ailem galerici ben sırf farklı kültürler görmek istediğim için gitmek istiyorum. Ama ailemi ikna etmede sıkıntılar yaşıyorum gidersen geri gelmezsin düşüncesinde hepsi. Zaten bu aralar ailemle sadece kavga ediyorum. Hepsi yaşlandırdı beni cidden sinir krizi geçirtiyorlar bana. Ben onları ikna edeceğimi düşünüyorum edemezsemde kendi paramla giderim zaten. Önemli olan o değil, önemli olan siz benim yerimde olsaydınız dil okulu ile amerikaya gider miydiniz? Bana çevremdeki çoğu kişi yaşın küçük diyor ama bir çok insandan fazla deneyimim ve param var. Ben farklı kültürler için 2 yıl gitmek istiyorum. Eğer cidden çok beğenirsem ordada kalırım. Aile çok önemli bir şey ama hayatada bir defa geliyoruz.
Amerika'da dil okulu mu, Türkiye'de üniversite mi?