Sizce bu dönemde ilahiyat okumak mantıklı mı yoksa başka okullara mı yönelmeliyim?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ben ilahiyatta mezunum imam hatip okumadım. Kpss ye 2. girişimde atandım yani yaklaşık 5 ay önce atandim. Atama puanları baya yükseldi atanamayan baya arkadaşım var ama gelecek ne getirir bilinmez belki önü açılır yine
Teşekkür ederim
Sakın okuma atama çok zor birsürü mezunu var ve dersleri gerçekten çok ağır
İstihdam olanakları açısından mı soruyorsunuz
İstihdam derken çalışma olarak dimi
Evet şu an herkes ilahiyat okuyor ama hafızlık var o yüzden önüm açık olur gibi düşünüyorum ama atama zor galiba
Avrupa’da 300 sene önce eğer tıp okuluna gidemiyorsan papaz okuluna gönderirlermiş mezun olunca ekmek garanti diye, bizde de üç aşağı beş yukarı öyledir herhalde
Hakshsshskah
Ben seviyorum ya okumayı düşünüyorum. İnşallah olur
Kusura bakma da baban zengin değilse sevgi karın doyurmuyor mesleğin olmayacaksa karnın doymayacaksa okumak için önceliğin ilahiyat olmasın. Mesleğini alıp karnın doysun yine açıktan falan okursun ilahiyatı. Önce iş sonra aş.
İlahiyatta baya para var ama benim 3 kuzenim de bu bölümü okudular ve önleri çok açık. Bende hafızlık olduğu için önüm açık o yüzden istiyorum hem seviyorum da yani ilahiyat okuyanların mesleği yok algısı çok yanlış.
Baban zenginse, ilahiyat okuyunca işsiz kalacaksan git oku
Baban fakirse, ilahiyat okuyunca işsiz kalmayacaksan git oku
Baban fakirse, ilahiyat okuyunca işsiz kalacaksan, bırak hafız olmayı tevratı incili ezberlesen gene boşa gitmiş olur
O zaman önü açık bir meslek söyler misin çünkü gerçekten bana yakın bir meslek bulamıyorum düşünmekten kafayı yiyeceğim
Ben sana önü kapalı demedim ki bence ilahiyat önü en açık alan bu millete bol bol ilahiyatçı lazım ki zenginler daha çok zengin olurken birileri fakirlere şükretmeyi, fakirliğin alın yazısı olduğunu ve isyan etmemek gerektiğini öğretebilsin 😅
Herneyse en iyisi ben puanıma göre karar vereyim en mantıklı hareket bu olacak 👍🏻
Unutma bol bol önüne gelene siz düşünmeyin siz sorgulamayın sizin yerinize zaten düşünüyorlar hatta siz karar falan da vermeyin biz sizin için en doğru kararı veririz diye bir nesil yetiştirmeniz gerekiyor bu ulvi görevde muzaffer olmanızı bekliyoruz 🤣
Aksine islam her zaman bilime, akıla önem vermiştir sen sadece görmek istemiyorsun. Eğer bu dediklerin gerçek olsaydı Allah bizi irade sahibi olarak yaratmazdı. İnsanları diğer canlılardan da ayıran bu işte akıl edebilmeleri.. sen bakmak istemediğin için göremiyorsun. O yüzden böyle yorumlar yaparak insanları etkilediğini düşünüyorsun aksine senin gibi yorumlar yapanları gördüğüm zaman bir kez daha şükrediyorum bilinçli bir insan olduğum için.
Yahu patronun dediği olur patronun sana bu dediklerimi diyecek ne diycen ey patron rızkı veren hüdadır kula minnet etmem falan mı diycen direk memuriyetten atarlar görürsün patronla dalaşmanın sonunu 😂😂
İnsan kınadığı yaşamadan ölmezmiş. Gerçekten üzüldüm bu haline her şeyi geçtim saygının da ne demek olduğunu bilmiyorsun.
Valla sen nasıl bir masal dünyasında yaşıyorsun bilmiyorum ama ilahiyatın patronu olan sayın diyanet işleri başkanımız “fakirlik alın yazısıdır, isyan etmeyin, kaderinizi kabul edin” diye açıklama yapmıştı. Kimse Allah’ın ne dediğiyle ilgilenmiyor ki herkes patron şükret demeni istiyorsa sende insanlara bol bol şükür edin diyeceksin bu ballı kaymaklı müteahhitlerin vergileri sıfırlanırken asgari ücretliden niye %40 gelir vergisi alınıyor diye sorduklarında olsun şükredin Allah sizi refahla sınaması sizin için daha kötüdür diye ikna etmeniz lazım, halk düşünmeyi, sorgulamayı bırakmalı ki patronların işi yürüsün seninde patronun o patronlara hizmet etmeye devamke 😂
Halk düşünmeyi, sorgulamayı neden bıraksın? Dinimizde de hakkınızı arayın diyorlar. Eğer bir kişi hakkını aramıyorsa bu baştakilerin değil onun sorumsuzluğudur. Baştakileri savunduğum için demiyorum bunu. Sen çabala ama emeğini alama sonra gelip buna ses çıkartmamazlık yap? Gerçekten böyle yapıldığını düşünmen de komik. Eğer o kişiler de çalışanın emeğinin karşılığını vermiyorsa bu müslümanların değil, onun suçu olur. İslamiyete olan ön yargından çok fazla ve bunu belli ediyorsun. Dinini yaşayanları değil, oyuncak edenleri suçla
Ben dine yönelik bir şey demedim ki ben senin patronun olacak şarlatanın yaptığını anlatıyorum sen şimdi patronunun göz göre göre halkı kandırdığını görüp onun sözünden başka bir söz söyleyebileceğini mi sanıyorsun? Eğer patronuna gidip rızkı veren hüdadır ben sizin gibi bu milleti kandıramam diyebilecek yüreğin var mı? Yoksa ay o kadar okudum ayol millette araştırıp doğrusunu öğrensin ben sallarım başımı alırım maaşımı patronum ne derse doğru der mi diyeceksin? Bence cevap gayet açık olasılıklar %99 patronun tarafını tutacağını söylüyor 😂
Nereden biliyorsun ki böyle bir şey yapacağımı? Haksızlığın karşısında susan, dilsiz şeytandır. Emin ol ben boşuna hafızlık yapmadım. Gerekirse işimi bırakırım ama yine de haksızlık karşısında susmam. Belki bu dediklerim sana ciddi gelmeyebilir ama bu söylediklerimin doğruluğunda Allah şahidimdir. Öyle yapan kişilerde bu dünya da rahat olabilirler ama ahirette hesabını nasıl verirler, bilemem.
Valla ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz görcez bakalım patronun tarafını mı tutacaksın yoksa hak dinin tarafını mı o gün geldiğinde seninde sınavın bu millete karşı dürüstlük sınavı olacak.
Allah doğru yoldan ayırmasın hepimizi. Eğer böyle bir şey yaparsam da önce kendime yazıklar olsun derim. Ama yapmayacağımdan eminim. Benim kalbimde Allah korkusu var, patron korkusu değil.
Amin
İmam hatip mezunu musun
Ortaokul evet, lise normal. Ama hafızlık var
Çok güzel
Her şey gelecek kaygısı ile okunmaz
Biz kapalı iken gittik
Ama tahminimizin ötesinde kolaylıklar açıldı önümüze
Açıkçası KPSS 90 dan alıyor ve o yüzden tedirginim
Sen ilahiyat mezunu musun
Takip 😉
burada detaya girmeyim daha fazla
Her yer ilâhiyat
Mantıksız ve okuması zod
Süper 🤩 okunur.
Önü açık mı bilgin var mı
Ben direk dini değerlerimiz hep önemli diye düşünerekten süper dedim okunur kesinlikle yine daha bilgili kişilere de danış
Atanabileceksen oku bence
Evet ya ataması çok fazla.. neyse önemli olan pes etmemek teşekkürler yorumun için
Oku güzel
Bu dönemde sence önü açık mı? Emin olamadım..