..
Üniversitede sınıf tekrarı yapanlar hakkında ne düşünürsünüz?
..
Babam üniversitedeyken hocası aynen şunu demiş “eşeği bağlasak 4 senede bitirir, bitiremezseniz dönüp kendinize bakın” diye. Tıp diş hekimliği gibi bölümler haricinde bu cümle kadar doğrusu yok. Haliyle bir şey düşünmem sen kendin kendini düşün
Nerde okudun
Bölümüm sözel oldukça zor çünkü hep yorum üzerine
Cevap
4Cevap
Ya azcik çalışsan geçiyosun. Sınıf tekrarı için hiç çalışmayıp aylak aylak gezmek gerek kusura bakmada
Bana da olmuştu sınıfta değil çapraza kalmışım meğer
Nasıl yani
1. dönem geçen seneyi ikinci dönemse kendi olmam gereken sınıfı okudum.
Agno kaçtı
1.20 🤨🥰
Aaa çok iyi ama nasıl olduğunu anlamadım anlatır mısın? Çünkü hoca 2 olmazsa sınıf tekrarı yapıyorsun dedi
Ayrıca demek ki sen birinci dönem kaldın ve ikinci dönemde geçtin
Yok ya 1.20 ortalama diyorum komple kalmıştım ama kaldıktan sonraki dönem 1. dönem ortalamanız 2yi geçerse 2. dönem üstten ders alabiliyorsunuz işte
Oha bu çok güzel bir haber inşallah böyle olur ya çan sistemi var mıydı peki? Bizim var da
Yapan hoca var
Bölümün?
Sözel tarih
Çalışırsan geçersin o bölümde ezberlediğin kadar ya
Bahsettiğin gibi olsam yeter bana
İnşallah canım 💙 ben de geçtim o dönemleri bilirim ama çok emin ol
Bunu tek sen mi biliyorsun? Aile falan ogrenebilir mi?
Öğrenir
Demezsen nasıl öğrenir ki?
Niye demiyorsun ki
Seçtiği bölümü aile baskısıyla seçmiştir.
Maalesef ki öyle oldu
Ben de aynı durumdayım. Bazıları bana " Ne kadar ayıp, 2 yıllık bölümü bitiremedin " gibisinden şeyler söylüyor. Öylelerine sinir oluyorum.
Ben sınıf tekrarı yaptım. Daha sonrasında araya pandemi girdi, motivasyonum iyice düştü. Bu dönem ise okuduğum bölümdeki son dönemim.
Akrabalarım konuşacak ona üzülüyorum. Yani ailemi küçük düşürmüş olacağım. Bu sene tekrar yksye gireceğim
İnan ki ben de seninle aynı durumdayım. Allah yardımcın olsun.
İnşallah gönlünden geçen okulda, gönlünden geçen bölüme yerleşirsin.
Sağ ol seninde Allah yardımcın olsun
Hiç çalışmadim
Amin. Sen de sağ ol.
Neye çalışmadın?
Bu seneki yksye
Yine de şansını dene. Bu sene baraj da kaldırılmış, belki de hiç beklemediğin bir başarı elde edersin.
İnşallah
Ben sınava girdiğim sene, akrabalarımızın neredeyse hepsi benim barajı bile geçemeyeceğimi düşünüyordu; ama ben hepsini şaşırtıp hedeflediğim puanı ve sıralamayı tutturdum.
Fakat ne yazık ki sonrası benim için tek kelimeyle hüsran oldu...
Yeminle bu benim
Çalışır daha iyisini yapar
Düşünmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?