Lgsle kotu okula gitmek unt ıcın dezavantajmidır
Genelde hocalar %50 lıse derler
Genelde hocalar %50 lıse derler
Şahsi fikrim lisenin daha önemli olduğundan yana. Çünkü lise ortamları ergence, çocukça ve cahilce yapılan yanlışlarla hatalarla dolu. Arkadaş ortamın uslu efendi ders çalışanlardan oluşuyosa zaten iyi bi üniversiteyi garantilemiş olursun
Acıga gecsem bundan kurtulabilirım normalde herkes lgs kader diyolar
her şey bireyin elindedir
teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Yooo bizim mahalledeki lise kötüdür ama tıpı, hukuğu kazanan öğrenciler çıkardı. Önemli olan senin kendini derslere verip hedefine ulaşman kısacası kötü okuldan bile iyi yerleri kazananlar var mahsuru yoksa kaça gidiyorsun
Lise degil ortam önemli ortam düzgün olmalı çok ders manyagi olmaya gerek yok ama dersleride salmamak gerek
Lgsye gore oldugu ıcın toplum baskısı 4 yıl boyunca oluyo ortam ıyı olsa bile 4 yıl boyunca baskıdan olmuyo
Ya 4 yıl baskı falan olmuyo bi ilk yıl baskı oluyor hele bide meslege gitdiysen ama çok kulak asmamak lazim
Okulda ıyı puanlar alsam bile kotu okulun sısık puanlar olduğunu dusunuyolar normal bi Anadolu lisesi ama lgsye gore dusuk oldugu ıcın aılem direk bana cızgıyı koydu
Sana tek diyecegim şey aileni takma benimkilerde bana en iyi anadoluya gideceksin şöyle böyle diyorlardi tıpış tıpış meslege gönderdiler ki bazı anadoluların puani meslek liselerinden daha kötü yani anadolu diye iyi olacak degil eger obp puanın yüksekse onla secim yap lgs puani bi halta yaramiyor ailenin yapacagi baski max 1 yil
Bu arada lise hakkinda aklina takilan bisey olursa sorabilirsin
İyi bi ilse her zaman iyi bi üni'nin altın anahtarı
liseyemi geçtin kanka?
İyi bir lise kesinlikle iyi bir üniversitedir
O zaman sımdı lgsle kotu alınıp okula gıdersem bir daha ıyı bir unt kazamazmıyım acıktan okusam da olmaz mı Gercekten
Öyle düşünme. Sıradan bir liseye gitsen bile derslerine çok iyi çalış öğretmenlerini iyi dinle ve evde bol bol tekrar yapıp test çöz bunları yaparak güzel üniversiteye yerleşirsin
Zaten toplum baskısı yuzunden 4 yıl rahat edıcegımı sanmıyorum bende bunu biliyorum ama ıste 4 yıl boyunca gorucegım baskılar beni engeller
Sen derslerine odaklanıp sınavların yüksek notlar alırsan ailen sende o ışığı görüp baskı yapmaz sen yeterki derslerine düzenli çalış dersi derste dinle önemli yerleri not al
Hani komsu cocugu muamelesı var lısede ıyı puanlar alsam bile okulu kucumseyıp puanların sısık olduğunu dusunuyolar o yüzden benim ıcın unt bıttı gıbı bısey
Hayır canım öyle düşünme önünde 4 yıl var kimseye kulak asma sen derslerine odaklan öğretmenlerinle iyi geçin
evet lise ortamı cok etkiliyor
Kesinlikle lise çok etkiliyor
Öyle bir şey yok
Herkes kaderini belırledı lgs diyo acıga gecsem bı daha unt kazanırmıyım
Ortam kotu olunca ders olmıcak diyolar bende acıga cıkarım ama ıste 4 yıl boyunca lgsden kotu alınıp gidildigı ıcın 4 yıl boyunca toplum baskısına dayanmak Gercekten cok zor
Evet oyle kesınlıkle
Lgsden kotu alıp normal bi Anadolu lısesidemı olmaz
Acıga gecsem olmaz mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?