Arkadaşlar yıl sonu ortalamam 50 üstü ama 6 zayıfim var diyelim. Sinif gecebiliyormuyum yoksa 6 zayifim olduğu icin kalıyormuyum?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Kalırsın diyenlere inanma. Ortalmana bakıyorlar. Kaldığın derslerden eğer yıldızlı dersler varsa sorumluluğa kalırsın sadece.
İnternette 6 zayifla kalinmiyor eğer 7 olursa kaliniyor yazmis okul neden 6 zayifla kalirsin dedi ozmn ve baraj ders olan edebiyati geçmisim zaten
İnternettekilere inanma. Eğer için rahatlayacaksa hocana sor benim bildiğim ortalamaya bakıyorlar sadece.
Ya hocalar zaten 6 zayifla kalirsin diyolar ama internette 2022 sistem haberlerinde ortalama 50 uzerindeyken 6 zayifla kalinmaz gecilir yaziyor ayrica diger kullancilarda gecersin yaziyor dogrusunu ogrenemedik gitti
Tabi ki kalırsın 6 zayıf nedir? 6 tane 1 ordu mu kuracaksın.
Aslında şu an 4 ama 2 dersten daha emin değilim ayrıca internetten baktım 6 zayifla geciliyor karne ortalamasi 50 ise demisler. Diger kullanicilarda gecersin demisler
O zaman bizi lisede öptüler. Bizde 3 tane zayıfla bile kalıyorduk. Eğitimi ne hale getirmişler. 6 zayıfla eve gitmeye korkardık karne akşamı taktir alan arkadaşın evine giderdik. Şimdiki eğitime bak be yanlış anlama da beles sınıf geçiyorsunuz.
Aslında şunu söyleyim sistemi berbat ettiler yani herkesi eşit kefeye koyuyolar matrmatiği olmayana matematik öğretmek zorunda birakiyolar öğrencinin dil yeteneği var iken matematikten dusuk aldi diye kazanamiyor. Boyle bir sistem var. Bu sistemde tabikide öğrenciler 50 aldımi sevinicek bende şu an tek isteğim sinif gecmek ortaokul ayriydi takdirsiz eve gelmezdim zaten
Ya matematik şart tabi ki. Bugün bakarsan bütün felsefecilere hepsi matematik alanında bir teorisi bir kanunu var. Bırakın yok sözelcinin ne işi var matematikle. Bugün her şey matematik ve İngilizceden geçiyor. Platonun okulunda da yazar hatta geometri bilmeyen giremez diye.
O zaman 6 zayıfla sınıf geçmekte çok beleş temel bir şekilde sınıf geçmektir. Elbette bizde yaşadık o günleri ama eşek gibi oturup matematik çalıştık sırf matematikten kalmayıp evde laf dinlemeyelim. Elbette işime yaramadı neden dersi geçim kurtuluyum ama şu an eşekler gibi pişmanım keşke daha çok matematik çalışsaydım
Edebiyat öğretmenlerinin matematikle hiçbir ilgi algısı yok ya da fizikçinin kimyacının felsefe onla bunla işi yok herkesi eşit kefeye koymak saçma tam aksine öğrencileri alanlarina göre eğitselerdi bu ülkede herkesten bi adam cikardi ama acimasiz sistem yuzunden belkide bu ülkeye bi alanda yarari olucak genci eliyolar bu sistemi savunmanin bi yanı yok eğitim sistemini yanlis bulanlar sadece bizler değil öğretmenlerde var sahsen bizim öğretmenlerimiz.
Lisede şuna sahit oldum. Edebiyat öğretmeni matematik sorusu hazırlıyordu. Herkes sözel alanda yetişsin eee bu ülkenin sayısalcıları kim olacak?
6 zayifim yok 4 zayifim var bunlarda kimya fizik matematik ve geometri yani burdan anlayacagin sayisalci değilim benim sözelim güzel ama sistem yuzunden belkide sinifta kalsam bu ülkede bi sözelci kaybedicekler herkes matematik ogrenmek zorunda degil 😊
Bu ülkenin sayisalcilari sayisali iyi olanlar olucak dedigim gibi sayisalcilari ona gore söelcileride ona gore egitmek varken her iki alani ortak ögretmeleri kayıptır
Herkesin de lise mezunu olması da lazım değil. Herkes üniversite mezunu sonuç ne işsiz kitle. Eskiden liseden mezun oldun mu direk devlet memurusun.
İşte demekki ülkedeki tek sorun eğitim degilmis yani kisacasi bu ülkede yönetim basarisiz eğitim olsun ekonomi olsun her açıdan gerideyiz.
Fizik kimya matematik geometri. İlerde senin işine yaracak dersler. Sen diyorsun ki herkes aynı kefeye koyuyorlar ben kpss gireceğim ama devlet benden matematik soruyor. Ama ben üniversiteyi sözel bir bölümden bitirdim.
Siyasetin ve ekonominin kötü olması eğitimden geçiyor unutma. Bugün ülke okumuş cahillerle dolu okumak istemeyen bir sürü insanı zorla okutuyorlar. Sonra sanayi boşalsın oraya ucuz mülteciler dolsun sizin gibi gençlerde çıkıp 4 tane zayıfım var sınıf geçebilirmiyim diye burada soru sor.
Soru sorsun
Tamam işte sen sözel den bitirmissen sayisal sormalari mantiksal yönden gerekli birsey degil ordan kaybedebilirdinde hem ben sözelciyim ben sözel okuyorum geometrinin matematigin bana yarari olucagini sanmiyorum tamamen dil ile alakali egitim gorucem ama olurda sayisal yuzunden kaybedersem bu kul hakkidir hayali var her gencin herkes istedigi meslekte olmak istiyor ama sistem cocugun ne ogrendigine degil yazilidan kac aldigina bakiyor bir an once okul derdi bitsinde stresten kurtulalim istiyoruz
Siyasetin temeli partide ve koltukta ikinciside şu okumus cahiller dediğin kisilerin yarisi 65 yas ustu galiba herhalde.. ve sen z kusagindan bahsediyorsan okumus olsalarda bu bahsettigim sacma sistemle okumus insanlar benim kac arkadasim okulu birakti cunku kazanc yok peki sana bi soru sorucam okumadan elde ettigin bi meslegin maaşiyla ogretmenin maaşi denk olabilirmi okumayalim ozmn hersey okumak degil ha okuyacaksakta hakkimiza girmesinler
Tamam meslek bilen birisi 10 bin TL maaş alıyor. Patron olan birisi aylık kazancı 100 - 350 bin TL arası. Okumuş cahil dediklerim beleş sınıf geçenler için kullandım. Sınıfını hakkı ile geçenlere bir şey demiyorum ben. Bugün niye her boka sınav yapıyorlar. Senin eğitimin iyise neden bu insanları eğitime tabi tutuyorsun. Zaten bu insan belirli bir seviye ile mezun olmuş mu olmuş? Ee sonradan çalışır yapar hem zaman kaybı hem ben sağlığımı kaybediyorum. Onlar vatan haini kusura bakmasınlarda bu gençleri bu hale getirenler onlar. Gençleri tembelliğe alıştırıyorlar işsizliği bile isteye artırıyorlar yalan mı? Hele bir otur düşün bu hocalar bizim sınıf geçmemiz için elinden geleni yapıyorlar. Peki hangi hocanız şunu dedi mi ya arkadaşlar herkes lise okumak zorunda değil gidin sanayide çalışın. Bugün AB kriterlerinde eğitimli insan sayısını arttırsın var bugünkü hükümetin planı bu mezun olsunda nasıl olsun mantığı var. Yalansa yalan de.
Sinifi beleşle geçmis ya da hakkiyla geçmis yorumuna şu yönden hak vermiyorum ( Çalismasina ragmen zeka olarak bazi derslere yetenegi olmayani ama bazi derslerdede basarisi olani geçiren ogretmenler beleşe gecirmis gibi durmuyolar tamamen ogrenciyi adim adim destekliyolar ama olurda dersle hicbir alakasi olmayan kalem oynatmayan basarmak icin hedeflemeyen ogrenciyi gecirirlerse onlar zaten beleşe gecmektir ama bi egitimci olarak emek harcayani ve harcamayani ayni notla gecirirsen evet dedigin gibi vatan hainidir
Bizim sorumsalımız sen matematikten anlamıyorum beni muaftun kafasındasın. Bende diyorum ki matematik fizik kimya önemli dersler. Sana birisini örnek vereceğim hepimiz ulu önderimiz örnek alır severiz. Neyse Atatürk'ün geometri matematik hakkında kitapları olduğunu söylesem. Adam aynı zamanda nutuk adlı kitabı da var. Adam hem sözelci hem sayısalcı biz bu ikisini yapamadık diye ülkedeki insanlar bu halde. Biz insanlar kendimizi şartladık ya ben edebiyat yaparım dil ve anlatım yaparım felsefe yaparım. Öbürü çıkıyor ben fizik kimya biyoloji matematik geometri yaparım. Bu sefer ne oluyor insanlar tek yönlü yetiştiriyor kendilerini. Sorarım sana liseye gidiyorsun uzmanlaştığın bir spor branşın var mı varsa can gönüllüğe ile tebrik ederim. Yani öğrencilerin kendilerini tek yönlü yetiştirmek yerine çok yönlü yetiştirsin. Çok iyi matematik bilmeni istemiyorum ama matematikte bil matematikçinin de çok iyi şiir yazmasını beklemiyorum ama şiirin kurallarını bilsin isterim.
İsterse 8 zayıfın olsun ortamdan tutarsa geçersin ya da ortalaman tutmasa 2 zayıfın olsa oda zorunlu geçme
Öğretmenler 6 zayif diyor internet 7 diyor gercekten kafa karistirici
Zayıfı önemseme ortalama 50 ve üzeri mi
Ve sözlü var mı sizde
Evet var
Sözlü girildiğinde geçecek derslerin vardır
Bende liseyi 5 yıl okudum seni rm iyi ben anlarım
Sözlüler henuz girilmedi ama girilmemesine ragmen tum derslerden gecmisim 4 ders haricinde bide süpheli 2 dersim var onlar yuzunden stres yasiyorum ndkemsms
Bak şimdi hocalara gidip tek başına konuşacaksın hocam sınıfta kalma ihtimalim var yardımcı olun de iyi hocalar geçirir gurur yapma sınıfta kalmak çok kötü bir duygu yaşca küçük çocuklar knki demesi yeni ortam aynı dersler aynı sınıf dejavu gibi
Hayatimda sinifta kalmadim ama bunu hayal edince ne kadar kötü oldugunu biliyorum pzt günu yapacagim tek sey ingilizce ogretmeniyle konusmak kadin 49 da birakicak beni net yani bu yuzden kalabilirim konusup 50 yapmasini istiycem vizdansiz oldugunu sanmiyorum sorunlu disiplinli cocuga kefil olup okulldan atilmamasi icin elinden geleni yapmis biri
Geçiyorsun ama zorunlu derslerim telafisini Vermen gerek
Baraj derslerden yana sıkıntım yok zaten onlarıda sorumlu olarak geçiyorumda sadece ogretmen 6 zayif oldumu kalirsiniz gibi bi ifadede bulunmustu
Benim dönemim de geçiliyordu sistem değişmemiştir umarım
Rica etsem sende araştırabilirmisin 🙏
36-37 zayifa kadar kalinmiyordu sanirim
Hayir Şu an 50 oldu
Bence başarı plaket vermeleri lazım 🤣
Yaa😂
🤣 Direk mezun etsinler sen bu işi başardın diye gazı verip yollasınlar
Ya 4 dersten kalmisim zaten Şu an ben yine iyiyim digerleri 7 8 aşıyolar
🤣🤣 Hee birde kendine burdan bir övünç kaynağı çıkardın yani
Yani evet motive olmam lazım sinifta kalmaya niyetim yok kendimide böyle teselli ediyorum
Resmen bir başarı hikayesi 🤣🤣 başarılarının devamını diliyorum
Teşekkürlerimi sunuyorum...
Geçiyorsun ortalama ile
Ama 6 zayif olunca kaliniyor dediler bize
Hayır öyle bir şey yok
Bana güvenebilirsin
kalmazsın ortalamayla alakalı
Genel ortalama önemli
Dediğim gibi 50 üstü varsayarsak
Geçersin