Şimdi arkadaslar. Ben kendimi bildim bileli hukuk okumayı çok istiyodum. Ama lisede alan seçimlerinde sözel derslere sayisal derslerden çok daha kabiliyetli olmama ragmen sağlıkta bir meslek bak işsiz kalmazsın gibi cevre baskilarindan, meslek skalasinin genisligine aldanip sayısal seçtim. Ilk sene yapamadim mezuna kaldım. O sene sağlık ve psikolojik problemlerden dolayı çalışamadim ve haliyle güzel bir sonuc elde edemedim. Şu an ikinci mezun senem. Ve gerçekten çalıştım ama biyoloji ve matematigim iyi olsa da fizikle kimyam 0 derecesinde kötü, bir türlü yukseltemedim. Haliyle bu şekilde istedigim netlere ulasamiyorum. Ayt matematigim 20 25 araliklarinda. Sinava 2 ay kala yani Nisan başında acaba edebiyat tarih cografya calismaya başlasam iyi bir sıralama yapabilir miyim diye düşündüm ve konu çalısmaya basladim. Ve gerçekten çalistiklarimin aklima şak diye girdigini fark ettim. Nisan ayinin sonunda da kendimi deneme amaçlı 1 hafta boyunca her gün deneme cözdüm. Konularım tam bitmemişken en yuksek yaptigim denemede edebiyattan 9, tarihten 4,5 , cografyadan 3,75 net yaptım. Aslinda benim aklimda bu sene neresi cikarsa ciksin zorunlu veya istege bagli hazirligi olan bir bölüme gidip tekrar sinava hazirlanmak vardı. Ama bu sekilde de diploma notum kırılacak. Ve belki de calisip yeterli netlere ulaşsam da kirilan puanimdan dolayı gerilere düsüp yine kazanamayacağım. O yuzden 3. Kez mezuna mı kalsam diye de düşünmüyo değilim. Sene kaybı benim icin önemli degil. Zaten hazirlik okusam da 1 senem gidecek, tekrar mezuna kalsam da.
Bu sene önü açık iyi bir bölüm tutturma olasiligim cok düşük. Keşke bu mezun senesinin basinda sayisali tamamen birakip eşit agirlik çalissaydim diyorum. O zaman hukuk kazanabilirdim. Ama çalismaya basladigimda her ne kadar iyi gitse de yeterli zamanim olmadigi için bunun için geç. Annem babam sağ olsunlar bu zamana kadar hep destek oldular hiç yargilamadilar. Ama bu sene de mezuna kalma düşünceme pek sıcak bakmiyolar. Yargilama amaçlı değil, benim psikolojimin bunu kaldiramadigini düşundükleri için. "Evde çok bunaldın, yanlız kalmak iyi gelmiyo sana" gibi seyler soyluyor annem. Yani diger arkadaslarin mezun olucak sen hala giremedin, yaşın geciyo gibi sebeplerle baskalariyla karsilastirdigi için degil. İlerde hem sevdigim, hem de gelecegimin oldugu meslegi yapmayı çok çok istiyorum. 1 sene daha geç mezun olmayayim diye kötü bir bölüme yerleşip, omrum boyunca mutsuz olmak istemiyorum. Çevremi dinledigime çok pişmanim. Sizce ne yapmaliyim. Son kez mezuna kalmali miyim. Bu süreci ailemle nasıl paylasmaliyim ve ilerletmeliyim. Ve akraba baskisindan nasıl kurtulabilirim. Eğer son kez mezuna kalırsam psikolojik destek almayı da düsunuyorum. Çunku en ufak seyde bile aşırı stres yapiyorum ve bu hayatimi asiri olumsuz etkiliyo. Duşuncelerinizi belirtirseniz cok mutlu olurum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer