Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Gerçekleşmesi garanti olsaydı hangi mesleği icra etmek isterdiniz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Grafik tasarımı
Yaptım zaten istediğim meslekleri. 😀 Hayatın garantisi yok. Onun için her şeye garanti diyemem.
müzisyenlik ya da menajerlik
Güzel tercihler:-)
Gerçekleşmek üzere az kaldı subaylık:)
Umarım en kısa zamanda başarılı olursun 😄
Çok teşekkür ederim 1 ay sonra inşallah:)
Rica ederim inşallah :-)
Arkeolog. ya da psikolog
Hmm psikolog olmayı neden isterdiniz?:-)
Kendiminde psikolojik problemlerim olduğu için konuyu çok araştırdım ve insanlara bilgi aktaramak aşırı mutlu ediyor. piskoanalizin kurucusu sigmund Freud hayranıyım. turklerden Mehmet z. sungur hocanın hayraniyim. piskyatri bölümünü seviyorum. davranislarin altındaki sebepler özellikle aşırı ilginç. hic kimse göründüğü gibi değil özünde. misal aşırı psikopat deli bir aslında çok korkaktır herkesi tehdit gördüğü için korkudan psikopata bağlamıştır vsvs
İnsanlara bilgi aktarmak demek istemiştin sanırım. Klavye yanlış yazmış. Peki davranışların altındaki nedenleri merak etmenin sebebi nedir? :-)
Davranışların altında yatan sebepler insanların gerçek yüzünü ifade eder. ornek vereyim eşcinselligi her fırsatta eleştiren küçümseyen biri kesinlikle escinsellige yatkindir. ama kendini farklı tanıtır bende bunu bilirim arastirdigim kadarıyla tabi, işte o noktada gerçek kişiliğini görebiliyor olmam bir ayrıcalık oluyor. bunun gibi daha bir sürü şey var örnek verilebilecek. Misal hemen sinirlenen agresif davranan insanlar özünde çok duygusaldır bağırmak ofkelenmek duygusal bir tepkidir, o insanlar özünde sevgiye muhtaçlar çok düşüncelilerdir, ve başkası için fedakarlık yaparlar her zaman. bunu bilmemek o insanlara karşı ön yargılı olmamıza neden olur. Birde çocuk büyütme meselesi çok önemli ülkemizde hiç kimse bunu bilmiyor sonra takıntılı ozguveni düşük aşırı şiddet gördüğü için psikopat ama özünde korkak ya da ruhsuz, belki aşırı duygusal belki başarısız nesiller yetişiyor ve kimse bunu önemsemiyor, bu çok ciddi bir konu.
Düşüncelerine kısmen katılıyorum. Eşcinselliğe yatkınlık konusunu bilmediğim için bu konuda yorum yapamayacağım. Fakat diğer düşüncelerine katılıyorum. Peki önyargılı yaklaşmanın ya da insanların davranışlarını anlamada eksiklerimizin olmasının sebebi sence nedir?:-)
Sığ düşünmek empati yapmamak çok seçenekli mantığımızi gelistirmememizden kaynaklı tek düze düşünmek. örneğin tanıdık biri yolda yanımızdan geçip selam vermediğinde ne düşünürüz direkt negatif düşünüp şuna bak havalanmis bizi insan yerine koymuyor tarzı bir şeyler düşünüp ona kızarız ama şunu dusunmeyiz belki kafası doludur canı sıkındir bizi görmedi belki acelesi vardır ne bileyim belki farkında olmadan onu kirmisizdir vs vs bir sürü seçenekli düşünce gelistirebiliriz böylece onu anlamaya çalışırız. Ama ezbere düşünüp kizarsak bu davranislarimmiza yansır davranislarimiz aliskanliklara dönüşür alislanliklar bir yerde kaderimiz olur farkında olmadan ikili ilişkilerimizde başarısız olup çıkarız.
Yani davranışlarımızın aslında öz'ünde yerleşik düşüncelerimiz olduğunu söylüyorsun. Bunlarda otomatik olarak geliştiğinde iyi davranışlar kadar önyargılara da, olumsuz bir bakış açısına neden oluyor doğru muyum?:-)
Kesinlikle haklısın, çok seçenekli düşünme olayını iyi kavrarsak her şey çözülecek hem hayat daha kolay ve yaşanması zevkli hale gelecek. Hep ön yargılı olduğumuzu düşünsenize hep yargılayan hep eleştiren dolaysiyla hep mutsuz, böyle yaşayan bireylerin oluşturdu bir toplum tamda bizim gibi olur. tamda öyleyiz, herkes herkonuda çok biliyor herkes herkesi ölümüne eleştiriyor ve hiç bir yere varamiyoruz.
Yani çok fazla otomatik düşünceye sahibiz bu da bunu gösteriyor. Ayrıca ilgilenip ayrıntılı bir şekilde kendinizi çok net ifade ettiğiniz için de teşekkür ederim.😄
Ne demek benim için keyifti. konuya olan ilginize ben teşekkür ederim katkılarınız ici de ayrıca.
Rica ederim ne demek 😄 başka sorularda görüşmek üzere
Görüşmek üzere
Aşçı olmak isterdim
Yemek yapmayı çok seviyorsun sanırım 😄
Doktorluk
Hangi bölümün doktorluğunu yapmayı tercih ederdiniz peki?:-)
Çocuk olabilirdi
Çocukları çok seviyorsunuz sanırım 😄
Evet ☺️
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için:-)
☺️☺️
Orkestra şefi olmak isterdim
Tüm orkestrayı yönetmek zor olmaz mıydı?:-)
Senin için yarısını yönetirim nolacak shjd
Anlıyorum tabii. Zor görünen bir iş. Neden bu mesleği olmak isterdin?:-)
Bilmem, uzaktan çok keyifli görünüyor 😅
Ancak müziğe yeteneğim yok. Piyano denedim bir ara ama nikah masası çalmaktan öteye gidemedim
Güzel bir tercih gerçekten:-) müzik yeteneğinin üzerinde yönetme yeteneği daha ağır basan bir meslek 😄
Ona yeteneğim yok ama başka şartlarda, başka imkanlara sahip olarak yeniden başlayacak olsam teorik fizikçi olmak isterdim. Sen peki?
Psikoloji alanında bilim insanı olmak isterdim.:-)
Psikiyatrist