Her yıl sıralama falan nasıl neye göre değişiyor ben onu anlamıyorum zorluğa göre falan mı acaba ya ://
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sıralama zorluğa ve kolaylıga gore değişiyor. Örneğin bir soruyu 10 kisiden 9 kişi yanlıs sende doğru yaptıysan farklı puan 9 kişi doğru yaptıysa farklı puan alıyorsun.
Vay be çok ilginçmiş ilk kez duydum
Bu anlattığım şeye standart sapma deniyor.
Peki bir şey daha sormak istiyorum, internette puango da falan 2022 taban puanları yazıyor ya hani bölümlerin. Ha, mesela geçen sene sosyal bilgiler 2020 de falan 330 puanla kapatıyordu. Ama 2021 de 296 puanla kapatmış en son. Mesela ne oldu da bu puan sıralama bu kadar düştü acaba onu düşündüm.. Ve bu puango da 2022 taban puanlarına göre sosyal bu yıl 123 binle kapatacakmış bu kesin net sıralamalar mı sizce ya :/
Hayır tabiki de kesin net puanlar olsaydı neden tercih diye bir şey olsun tercih yapıcaksın 30 kişi alıyorsa sıralaması yüksek ilk 30 kişi yerleşir net bir sey yok yabi
Tyt 50-55 ayt 40-45 arası 100k gelir
Tabii alanın da önemli
Haklısın sözelciyim sosyal istiyorum 123 binle kapatmış inşallah neresi olursa olsun giderdim bu sene olmasını çok istiyorum geçen sene nasip olmadı.. O da olmazsa edebiyat yazacağım mecbur
Umarım olur hayırlısı olsun
Allah razı olsun, sağ olun 🌸 siz acaba bu sistemden sınava girmiştiniz yoksa eski sistemden mi? Eğer bu sistemden girdiyseniz sözel için deneme çözdünüz mü çözdüyseniz ne sıklıkla çözdünüz acaba ve yayın öneriniz var mı
Bende mezunum:) bu yıl tekrar giricem eşit ağırlıkçıyım psikoloji istiyorum. İlk başta tonguç ayt sosyal1 ve sosyal2 yi çözdüm bilgi sarmal çözüyorum bilgi sarmal gayet iyi bence limitte güzeldir ilerletir çıkmış sorulara muhakkak bak umarım bu yıl istediğimiz yerlere gidebiliriz :))
Sence bu yıl sıralamalar çok öne atar mı 2020 gibi yığılma olur mu benin istediğim bölüm 2020 de 83k ile kapatmış 2021 de 111k ile kapatmış sence bu yıl ortalama kaç k ile kapatabilir?
Yaa demek sen de benim gibisin.. Vay be :)) gerçekten şu sıralamalardan falan hiç anlamıyorum anlasam sana söylerdim ama ben de hiç anlamadım nasıl olacak nasıl olmayacak :// inşallah kazanırız ya ben de mezunum geçen sene hiç çalışmadan girdim çok kötüydü.. Benim istediğim bölüm de 2021 de 123 binle kapatmış karsdaydı o da. Evet limit edebiyatın denemesini almıştım son 2-3 tane kaldı çap ı aldım bugün de edebiyat olarak umarım sınav formatındadır. Türkçeden de zor bi yayın varmış galiba apotemi diye, onu almıştım ilk denemede iyiydi netler ama sonradan düşmeye başladı 😐😅 of çok az kaldı hiç çalışasım gelmiyor ama sırf sınavdan çıkınca kalbim içim rahat diyebilmek için masaya oturuyorum, biraz da hayallerimi falan düşünerek tabi... İnşallah allah yardım eder bize bu sene ya 🤲 3. kez sınava girmek istemiyorum hiç :((
Evet apotemi zordur ben paragrafını bitirmiştim çap yayınları da güzel gerçekten bende 3. Bir seneye kalmayı hiç istemiyorum umarım hayırlısı olur :)
Bir de kafama bir şey takıldı bir de size sormak istiyorum. Mesela 2020 de sosyal en az 330 puan istiyordu ama 2021 ne olduysa o puan 296 ya düşmüş.. Çok şaşırdım nasıl bu kadar düştü acaba diye düşündüm 😶 bir de internette puango da falan bölümlerin 2022 sıralamaları yazıyor ya, onlar kesin net sıralama ve puanlar değil mi? Yani biz sınav açıklanınca o puan ve sıralamalara göre yer seçeceğiz değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum acaba 🤦♀️
2022 için kimse net bişe söyleyemez geçmiş yılların ortalamasıyla tahmin yapılabilir sadece 2020 ayt kısmı kolay olduğu için fazlaca yığılmanın olduğu bir seneyi çok iyi netlere düşük sıralamalae geldi 2021 ise tam tersi şekilde ayt kısmı çok zor geldi kötü netlere çok iyi sıralamalar geldi puan farkları o yüzdendir ama bu yıl 2020 gibi olacağıno pek sanmıyorum 2020 nin kolay olmasının sebeplerinden biri de ayt nin önemli konularının çıkarılmasıydı.
150 bin gelir ayt ye biraz daha asılmak lazım
Haklısınız siz yks ye mi girdiniz acaba yoksa ondan önceki sistemden mi sınava girdiniz
Yksye girdim bu bahsettigin netlerler 100 binin altında kalırsın biraz ayt kasmak işe yarayabilir
Anladım, sağ olun.. Acaba sözelden deneme çözdünüz mü sınav zamanı? Ne sıklıkla çözdünüz eğer çözdüyseniz? Ve yayın öneriniz var mı deneme olarak
Ben sayısaldım o nedenle sözel hakkında pek bilgim yok. 3 4 5 yayınları , bilgi sarmal , aydın bunlar güzeldi.
Anladım teşekkür ediyorum.. Zaten istediğim bölüm geçen sene 123 binle kapamış 110-115 falan yapsam benim için çok iyi olur 👌🤲
İnşallah yaparsın sınava az bir zaman kaldı strese girme her şey istediğin gibi olsun🙏
Çok sağ olun allah razı olsun inşallah dediğiniz gibi olur 🥰🙏🏼 artık ben de sonucu görünce mutluluktan ağlamak istiyorum 🥲
Yaaa inşallah inşallah yorumlarından anlaşılıyor çok istediğin, umarım mutluluktan ağlarsın ☺🤗