Gülümseme! Adeta bir sihirli sözcük, her kapıyı açabilen anahtar. En zor anlarda dahi yerine göre kişi gülümseyebilmelidir. Konuşurken de uygun yerlerde gülümsemesini bilmek dinleyen kişinin rahatlamasını sağlayacaktır, iş hayatında gülümsemenin önemini ise şu Çin atasözü yeterince açıklamış sanırım : "GÜLÜMSEYEMEYEN DÜKKÂN AÇMASIN" Peki sizce de durum böyle midir? İş hayatının başlangıcı ve süresince gülümsemeyi asla bırakmamalı mı?
Evet, gülümsemek kazanmanın ilk anahtarıdır
A seç
Hayır, sadece gülümsemek yetmez ticari bir beyne sahip olunmalı
Gülümseyemeyen dükkan açmasın! İş hayatında gülümseyebilen daha çok mu kazanır?
4
4
Görüşünü yaz
4Kız Görüşü
4Erkek Görüşü
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Gizli Üye
1 ay
Dükkan işletmecisi birisi olarak söyleyim, müşteriler çok asık suratla ilgilenmez belki ama gülümseyip yardımcı olursan tekrar gelir senden alışveriş yapar. Sürekli müşterin olur. Benim sürekli müşterilerim var. Fotokopi cıktı veya alışveriş olsun gelir benden yapar. Haliyle bu da beni memnun eder. Bunun temelini ben attım tabi, gülümsedim ilgilendim sorunlarına çözüm buldum. Asık suratlı olup ilgilenmesem sadece ben kaybederim. Bir de simdiki nesil bilgisayar bilmiyor cünkü ellerinden telefon eksik değil. Sağolsunlar kendilerini de geliştirmiyorlar. Ama ben onların işlerini de hallediyorum. Haliyle yine bana geliyorlar
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Portakal-Çiçeğii | Eğitim & Kariyer konusunda 226 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Ticarette ne kadar tatlı dile sahipsen o dükkanın müşterisi fazla olur. Dün bir zincir markete gittim içerisi dağınık çalışanlardan biri müşteriyi azarladı. Kasada kimse yok kasaya baksınlar diye çağırdım on dakika kadar bekledim bir daha o markete gitmem
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
pars1453 | Eğitim & Kariyer konusunda 54 görüş paylaştı.
Xper 6
1 ay
Gülümsemek bir tebessüm o an Müşteriye pozitif enerji veriyor O an iş yapma şansın yüzde 10 artıyor o müşteri ile
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
nomorebets35 | Eğitim & Kariyer konusunda 657 görüş paylaştı.
Master
1 ay
hic alakası yok aslinda :) tabiiki esnaflık iyidir ama once isyeri disiplini surekli personel ve urundeki standart
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44Dükkan işletmecisi birisi olarak söyleyim, müşteriler çok asık suratla ilgilenmez belki ama gülümseyip yardımcı olursan tekrar gelir senden alışveriş yapar. Sürekli müşterin olur. Benim sürekli müşterilerim var. Fotokopi cıktı veya alışveriş olsun gelir benden yapar. Haliyle bu da beni memnun eder. Bunun temelini ben attım tabi, gülümsedim ilgilendim sorunlarına çözüm buldum. Asık suratlı olup ilgilenmesem sadece ben kaybederim. Bir de simdiki nesil bilgisayar bilmiyor cünkü ellerinden telefon eksik değil. Sağolsunlar kendilerini de geliştirmiyorlar. Ama ben onların işlerini de hallediyorum. Haliyle yine bana geliyorlar
Ticarette ne kadar tatlı dile sahipsen o dükkanın müşterisi fazla olur. Dün bir zincir markete gittim içerisi dağınık çalışanlardan biri müşteriyi azarladı. Kasada kimse yok kasaya baksınlar diye çağırdım on dakika kadar bekledim bir daha o markete gitmem
Gülümsemek bir tebessüm o an
Müşteriye pozitif enerji veriyor
O an iş yapma şansın yüzde 10 artıyor o müşteri ile
hic alakası yok aslinda :)
tabiiki esnaflık iyidir ama once isyeri disiplini surekli personel ve urundeki standart
Kesinlikle. guler yüzlü olmak herzaman kazandırır diye düşünüyorum
Bakkala giriyorsun günaydın hayırlı işler diyorsun canım canım yüzüne bakıyor çok ayar oluyorum ya
İş hayatında pozitif olan daha avantajlı
ikisi de çok önemli ve bağlantılı aslında