Selam ben erasmus programı dahilinde Karlsruhe Teknoloji Üniversitesinde okuyorum. Eylülden bu yana Almanyadayim.
Benim babam çiftçi emeklisi 68 yaşına geldi ve 2500tl emekli maaşı var. Geçen ay evimizi abim yüzüne kaybettiler. şu an kiradalar ve muhtar dışında kimse yardım etmiyor. Bende Almanyada izciler derneğine
üyeyim. Bu dernek ihtiyaç sahiplerine 450€ karşılıksız yardım yapıyor. 4 aydır bu bursu alıyorum. 400€ şunu aileme gönderiyorum çarşamba ve cuma günleri italyan restoranında bulaşıkçılık yaparakta para kazanıyorum.
Sizce bursu direk aileme göndermem etik bir davranış mi?
Benim babam çiftçi emeklisi 68 yaşına geldi ve 2500tl emekli maaşı var. Geçen ay evimizi abim yüzüne kaybettiler. şu an kiradalar ve muhtar dışında kimse yardım etmiyor. Bende Almanyada izciler derneğine
üyeyim. Bu dernek ihtiyaç sahiplerine 450€ karşılıksız yardım yapıyor. 4 aydır bu bursu alıyorum. 400€ şunu aileme gönderiyorum çarşamba ve cuma günleri italyan restoranında bulaşıkçılık yaparakta para kazanıyorum.
Sizce bursu direk aileme göndermem etik bir davranış mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Sen ne iyi bir kızsın yaa senin gibi iyi insanlar kaldı mı. Dini bir kurumdan olmadığı için ailenle paylaşabilirsin sorun olmaz. Ama kendi geçimini de zora sokma. Allah yolunu bahtını açık etsin seni hep korusun kazadan beladan kötülüklerden. Ayağına taş değdirmesin güzel insan.
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için 🤗 kendi geçimimi zora sokmuyorum. Burada almanyada öğrenci yurdunda 2 kişilik odalarda kalıyorum. Yemek, kalacak yere ve dolmuşlara ücret ödemiyorum. Kısacası kafeler ve gezmeler dışında pek bi giderim olmuyor. Üniversitenin faaliyetlerine katılıyorum. Gezme tozma yiyecek içecek vs giderleri üniversite ödüyor ☺ kısacası pek paraya ihtiyacım olmuyor
kendi özelinin etiği etik değili olmaz. eğer evli olsaydın eşinden habersiz yapıyorsan etik değil denebilir. gayri ahlaki veya yasa dışı bir şey yapmıyorsun. kişisel tasarrufunca karar verilip yapılan bir şey. abin yüzünden zor duruma düştüklerinden emin değilsen, bu kafanı kurcalıyorsa sana kalmış bir şey.
Yani kendi açından ailene destek olman doğru ama o yardım almanyada yaşayan fakirler için yapılıyor türkiye'ye göndermen etik değil ne yazık ki.
Kumarda mı batırdı evi?
Detaya girmek istemiyorum batırdı işte
gizlisin zaten neyin detayına girmek istemiyorsun.
Anlatmak istemiyor insan ama içini de dökmek istiyor. Anlatınca babama anneme üzülüyorum. Babam 35 sene çalıştı bi ev için ve bir evlâdı yüzüne 35 yıllık emeği hiç oldu...
Geçmiş olsun gerçekten kötü bir durum.
Kesinlikle çok iyi yapıyorsun
Böyle hayırlı evlat herkese nasip olmaz.
Çok etik, onurlu ve güzel bir davranış.
ne okuyorsun bölüm ne
Çok iyi bir insansın Allah senden razı olsun