Benim Alberta'da kuzenim hali hazırda mevcut. Tek başına yaşıyor ve kanada'da muhasebecilik yapıyor. Haftada 5 gün günde 8 saat çalışıp 6200 kanada doları kazandığını söylüyor. Alberta 😍Yanına ev arkadaşı olarak beni çağırıyor. Benim de muhasebecilik tecrübem var. Hatta 2 yıl tecrübem de var. Patronu ile konuşmuş çalışmak isterse buyursun demiş. Sizce kanada da bu kadar büyük bir parayı işçilerine verirler mi? Söz konusu olan aylık 75.000tl 🤯
Ben 4 yıldır Kanada’da Ontario eyaletinde yaşıyorum. şu an asgari ücrete son zamla saatlik 15.50Cad yükseldi ücretler. Alberta gibi eyaletlerde yaşam pahalı olduğu için kazançlarda ona göre yüksek benim olduğum eyalete göre. Lakin albertanın iklim şartları buraya göre çok ağır. Kışın kuru soğukla beraber -40 dereceye kadar düşüyor hava sıcaklığı yazınsa +40 bağıl nem oranı düşük olduğu için. Diğer yandan yurt dışından buraya işçi getirmek çok ama çok zor. Benim kendi firmam olmasına rağmen kendi öz kardeşimi götüremiyorum sebebi ise kanadanın belirlediği işçi yasaları yani önce yerli işçi.
Labour market buradan işçi başvuru formuna bakabilirsiniz. Gerekli şartlar sağlanırsa iş yeri sizin için başvuru yapıp tüm masraflarınızı karşılamayı üslenmesi gerekiyor.
Maaş konusuna gelince accounting asgari ücretin üzerinde bir meslek olduğu için o bahsedilen maaşlar normal olabilir ama 6.000$ biraz fazla gibi geldi bana ona da indeed’den bakarak maaşlar için ortalama bir fiyat görebilirsiniz.
Bana da davet gönder demeyin diye öyle demiştir 😂😂 yoksa indeed sen sitesine bak binlerce iş ilanı var. En kötü moto kurye bilenin bile saatlik ücretini görsen ağzın açık kalır. Soruyu sorduktan sonra biraz araştırdım. Maaşlar gerçekten bizim ülkeye kıyasla mükemmel.