10 dakikada türkiye egitim sistemi?

6 yasinda baslar anaokulu ile başlar.
Çocuklara çizgi çizmeyi öğretirler. Yanlış hareketinde çocukları içine düşürecek şekilde bagirilir ve çocuk için travma nedenidir.
5 saat bir egitim süreci olur hatırladığım kadarı. Sonrasında ilkokul başlar, alfabe öğretilir, 7 8 saat egitim. Ve çocuğun küçük bir hatasinda uyarmak yerine bagirilir. Disiplin safhasına kadar gider. Travma nedeni 2. Müzik beden derslerinde çocuklara top verilir bir sey öğrenilmez eğitimi verilmez.
Ilkokulda 60 70 dakika üzün derslerimiz olurdu 10 dakika tenefüs dışarı çok şu iç gel başla. Neden çalışmazsan adam olamazsın, çocuğa40 50 dakika derse tabi tutarsan. O çocuk ne dersi anlar nede zevk alır.
Çocuk eve mutsuz bir şekilde gelir. Kafa dağıtmak için oyun oynar annesi eğlencesini elinden alır. Dersleri için zorlar. Çocuğa gerksiz sorun yükler.
Çocuk artik dayanamadığı için dersler zevksiz gelir çalışmayı bırakır. Ve oyun oynar böyle bir döngüde devam eder.
Herneyse çocuk buyur orta okul cağına gelir.
Bu sefer aile daha baskıcı bir kıvama gelir. Sınavları için zorlar ve çocuğu bunaltır çocuk, artık dayanılmaz hale gelir. Zar zor çalışır zevk almaz. Kafa dağıtmak için bilgisayarına girer annesi odaya girer sınavlarını hatırlatır çocuk DEPRESYONA GIRER DONGU BÖYLE DEVAM EDER..
Sonrası lise cağına geldiğinde hayat onun için daha zor hale gelir. 10 saat ders 40 dakika egitim 5 dakika tenefüs 12 tane ders bu sefer daha fazla çalışması gerekir. Çocuk geçmiş yaşantılardan dolayıdır. Üstesiz bir yaklaşım gösterisi bu duruma allah kimseye yaşarmasın. Bu sefer hem ailesinden hem öğretmenlerinden baskı almaya başlar sosyal ortamı genişler bu sefer sosyalleşme ilişkileri daha kuvvetli hale gelir kendini keşfeder yeteneklerini.. ama tutki 10 saat ders 12 tane ders 2 saat çalışma.. derken kaldı sana 3 saat ne yapacaksın o 3 saatte.
Herneyse çocuk ergenliğin girer arkadaş edindiği sırada karşı cins ile iletişim başlar ve eski yıllara göre daha yakın görür kendini ilişki başlar ailesinden gizler, devam eder ailesi öğrenir çocuğa karşı çıkar. Çocuk karşı gelir o karşı çıkar çocuk karşı gelir... döngüsel yokluğa gider.
Çocuk dersler baskı biryandan artık hicbirseyden zevk alamaz ve 18 yaşına geldiğinde intihar eder.

10 dakikada türkiye egitim sistemi.
Teşekkürler.
10 dakikada türkiye egitim sistemi?