Cok yoruldum? Hayal ettiğim seyler olmuyor? Ne yapmalı?

Ne yapacagimi bilmez hale geldim. Artik 22 oluyorum. Ama geriye donup baktığımda ya da geleceğime baktığımda mutlu degilim. Istediğim bolum olmadi. Hevesle, zevkle gidecegim bolumu kazanamadim. 2017 den beri saglik sorunlarim var.

Mutlu bir aile ortamım yok. Ekonomik özgürlüğüm yok. Bir bolum kazandim benimle hic alakası olmayan gidemedim yapamadim beni daha da yordu ve üzdü biraktım. Açıköğretimden devam ediyorum Şu an.

Universite sınavına calismak istedim, basvuru da yaptim ama hic calismadim cunku artik sinavlardan bıktım yoruldum. Ders calismayi sevmeyen biriyim. Aslinda ilgim olan derslere ve konulara calisabiliyorum, zevk duyuyorum ama iş sevmedigim, nefret ettiren derslere gelince kilitleniyorum, çalışamıyorum. Bu da haliyle bana hicbir sey kazandırmıyor.

Keske her bölümün kendi sınavı yapılsa merkezi sinav yerine. Saglik desen yok, basari desen yok, istedigim noktada degilim, huzurlu aile ortami desen o da yok. Evde herkes bir yerde. Stres, huzursuzluk hafsafhada. Elimde hicbir sey yok gibi hissediyorum.

Gun icinde surekli hayal kuruyorum sonra hayalindeki olmayacaksin diyerek üzülüyorum. Kendimi hayalimde istedigim bolumu okurken, o alanda atanmisken, parami kazanmis, kendime ev araba almis vs seklinde hayal ediyorum. Ama olmuyor. Sevecegim, severek okuyacagim bolumde dahi degilim. Bunun icin caba da harcamadim belki. Ama cok yoruldum.

Yas ilerledikce bir seyler yapmak daha da zorlaşıyor. 18 yasinda sinavlara girmekle 22 yaş bir degil. Insan bıkıyor, sıkılıyor, yas gectikce artik bir duzenli hayatim olsun istiyor. Arkadas cevremde pek yok.

Evde aöf icin sinavlara giriyorum baska yaptigim bir sey yok. Evde de cok sıkıldım. Gittigim bolum az biraz ilgi alanima girse yine devam ederdim ama gittigim her gunun gecesi ağladım.

Benim hayalim olani da başkası istemiyor. Universiteye gittigimde otobusten indigimde bir kız fakultesinin yerini sordu bana tarif ettim. kiz ek yerlestirmeden benim istedigim bolume girmis. Ne yaptin nasil calistin, bende isterdim falan dedim. Yok ya ben ek yerlestirmede mecbur istedim zorla okuyacagim artik sinava girmek, hazirlanmak istemedim dedi. Benim hayalimi baskasi yaşıyor ama beğenmiyor. Bu dunya niye boyle ya? Ya turkiyedeki egitim sistemi mi demeliyim?

Tutunacak dalım yok gibi. Istedigim bolum meslek yok, aile hayati dedigim gibi arkadas desen yok, saglik desen o da sıkıntılı. Hicbir yerden cikis yolu göremiyorum. Mutlu degilim.(psikolojik destek al demeyin alamam. Hem param yok hemde mesleki durumlarda sıkıntı çıkıyormuş bu riski alamam)
Cok yoruldum? Hayal ettiğim seyler olmuyor? Ne yapmalı?