Bence kariyer hedefinin aynı olması ilişkiyi olumlu etkileyecek bir özellik.
Bir tarafta kariyer olmasa da olur kendi yağımızda kavrulalım diyen biri varken diğer tarafta başarılı olmak için emek veren biri varsa bir noktada mutlaka çakışırlar. Kariyeri önemsemeyen kişi, eşinin bunun için yaptığı fedakarlıkları fazla bulur ve benimle zaman geçirmiyorsun diye sitem eder. Kariyer peşinde koşan da onu anlayışsız olmakla suçlar.
İkisi de kariyer istiyorsa ve bunu farklı alanlarda yapacaklarsa bu sefer bir türlü denk gelip birbirilerine zaman ayıramazlar.
Bu sebeplerden ötürü ya kimse kariyer yapma niyetinde olmamalı ya da bunun için beraber çalışan 2 kişi olmalı. Aksi asla olamaz demiyorum ama insanlara güven olmuyor, bugün sorun etmeyen yarın edebilir.
Kariyer hedefi aynı olan ya da aynı meslekteki eşler birbirini daha iyi anlayabiliyor evet. Kuzenimde eşi de polis mesela biz siviller olarak bu kadar iyi empati kuramayabiliriz. Oysa onlar işin içerisinde oldukları için anlayış ve saygıya bağlı sevgi de uzun ömürlü olabiliyor. Tabi bu benim gözlemim değişkenlik gösteren insanlar mutlaka vardır.
Kariyer hedefi aynı olan çiftlerin biraz daha mutlu olabileceği gibi bence bir sorun da olabilir gibi bir düşüncem var :) ama iki kişi de aynı şey çabalıyor, aynı yolun yolcusuysa bu onları birbirlerine destek vermelerini de kolaylaştırır :) mutlu olabirler evet 🙃
Valla şu sıralar kariyer düşünmüyorum 🥲ama environment & prop design da en iyi olmayı isterdim. Geleceği olan mesleklerden biri oyun geliştirme biliyorsun :) biraz daha iyiyim teşekkür ederimmm.
Daha mı çok mutlu bilemem ama şunu biliyorum. Bir çok konu da fikirleri bir veya çatışıyor olabilir. Güzel yanı olduğu kadar olumsuz yanları da var. Sohbetleri, konuşmaları falan hep ortak ve kendilerini net anlayabilirler.
Evet bence daha mutlu olurlar, bir hedefe ulaşmak için birlikte çabalamak aile içi dayanışmayı arttırdığı için bu konuda pek çok bilimsel ve psikolojik araştırma da mevcuttur. 🌸