Arkadaşlar bu sene yksye giricem de hemşirelik düşünüyodum ama eskiden direkt lise çıkışlı olup hemşire olunabildiği için hemşirelik halk arasında seviye olarak düşük bir meslekmiş gibi görülüyor sanki yani kararsısım. Sizce hemşirlik erkeğe yakışır mı?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ama senin de dediğin gibi o eskidendi. Hemşireyim şimdiye kadar kimse tarafından küçük görülmedim.
Heh tam adamını buldum. Yani hani böyle ayakcı falan diyenler var getir götürcü ya da doktorlar falan küçük görüyor diyenler de var yani kadın olsam okey problem yok hatta doktorlara falan yürürüm ama erkek olduğum için sanki erkeklere böyle bir şey varmış gibi bir algı oluştu bende
Öyle bir şey yok aksine erkek hemşirelere daha bir saygı duyuyor bizim halk.
Dil çalışıp yurt dışına çıkma ihtimalleri nasıl abu
O kadarını bilmiyorum.
hemşirelik yüksek seviye bir meslek değil zaten.
Bende bu algıdan bahsediyorum işte mesela sorsam Mimarlığa herkes OOOOOO falan yapacak ama hemşirelikle sıralama olarak hiçbir farkı yok hatta daha düşük.
olabilir. iyi bir mimar olursan çok prestij elde edebilirsin iyi paralar kazanabilirsin ünlü olabilirsin, fark yaratabilirsin. ama dünyanın en iyi hemşiresi bile olsan pratisyen hekimden düşük seviyede olacaksın ondan az para kazanacaksın. sınıf farkı var yani
Biliyor musun herkes o tip bölümlere bence o kafayla gidiyor işte çok çalışcam kendimi geliştircem projeler yapcam etcem falan 2. Seneden salıp içip sıçıp parti yapmaya başlıyorlar ve okul bitince de asgari ücretten daha düşük ücretlere bile çalışanlar oluyor. Şu an devlette yeni başlayan hemşire dönerle falan 11kya yakın para alıyor pretisyen doktor 15kya yakın alıyor o konu da haklısın ama o mantığa girersek tıp da şu an en yüksek sıralamaya sahip bölümlerden birisi ama onlar da maksimum 17k falan alabiliyorlar o da uzman olursan. Özel de 30-50 alanlar var ama onlar da saçına başına ak düşmüş proflar doçentler falan oluyor.
Bilmiyorum belki hemşireliğe gidip dil çalışıp yurt dışı denerim çünkü avrupa tr den bayağı hemşire ve doktor alıyor.
devlette maaşlar pek iyi değil de özelde baya iyi. olaya sadece maaş olarak da bakma saygınlık da önemli. devlette çalışan bir doktorun 3-5 katını kazanan eczacıyım ama doktor olmak hala içimde uktedir mesela
Yani ben zaten kesin net kararım hemşirelik değil veterinerlik hemşirelik arasındayım eczayı da düşünüyordum ama eniştem eczacı ve şu an eczanelerin bakkaldan farkı kalmadı okursan riske girersin dedi ve beni vazgeçirdi özel konusuna gelirsek de aile de 2 tane doktor var ve özel de her doktor çok almıyor devletten az alan bir sürü bölüm var o çok alan bölümler belli başlı yerler
Tabi sizin kadar bilgi ve tecrübem yok
Ama özelde ki her doktor 50 bin kazanmıyor yani ondan eminim
enişten iş bilmiyor demek ki. konumu güzel bir eczane çok güzel kazandırıyor. hemşirelik ile bu bölümleri kıyasladığına göre hemşirelik okuyorsun içini rahatlatmak için bölümünü övdürüyorsun ama o iş öyle değil.
doçent ortapedi uzmanı akrabam (38 yaşında) 70-100 bin arası kazanıyor
Hemşirelik okumuyorum ki sınava gircem 1.5 ay sonra
Eniştem zaten hemşirelik okuma diyor o bana veteriner hekim ol diyor birkaç veteriner hekimle de konuştum 100kdan fazla kazanan bile var ama veterinerlik de aşırı zor bölüm delircem karar veremiyorm
okumaya gelince eczacılık da zor ve veterinerlik gibi 5 sene eğitim süresi. veterinerlik için yüksek sermaye lazım yoksa devlette 8-10 bin özelde 4-5 bine çalışıyorsun.
Valla abla kime sorsam kendi okuduğu bölüm harici ve birkaç belli bölüm harici her bölümü gömüyor. Gidip örnek veriyorum öğretmenle konuşuyorum gelme ataması yok diyor hemşireyle konuşuyorum ataması çok kolay ama ayak işlerini yapıyosun diyor kendi eniştem eczaneci ve kendisi kendi işini gömüyor veterinerlerle konuşuyorum adam sosyal hayata vaktim kalmıyor çok yoğun meslek diyor tıp kazanacak kafa yok diş hekimliğini istemiyorum onun da veterinerlikten farkı yok bir yer açacaksan sermaye lazım birisinin yanında ya da devlette çalışacaksan veterinerle benzer maaş alıyor Mimarlık desen 2017 mi 2015 mi öyle bir zaman diliminde meclis tarafından kabul edilen bir inşaat yasasından mıdır nedir önü nerdeyse tamamen kapandı yani geçen sene 50-60k düşüren üniversiteler var o kadar vasat yani tırlatmama ramak kaldı
Moleküler biyoloji var onda da türkiyeden kesinlikle kaçman gerekiyor
bilgisayarlı bölüm oku o zaman; bilgisayar mühendisliği falan
Abla biglisayar dan inanilmaz anlıyorum kendi tasarladığım oyun bile var ama son 2 senedir herkes yurt dışına kaçmak istediği için bilgisayarın b sinden anlamayan adamlar tercih yaptıklarından itü bogaziçi odtü vb yerler inanılmaz yükseldi yani ilk 10k garanti girmek gerekiyor yoksa 20-30kya adana da erzurum da var yani elim kolum bağlı
bilkent'te bilgisayarlı bir bölüm var. puanı o kadar yüksek değil öneririm. bir arkadaşım oradan mezun şu an amerika'da çalışıyor
Yani 4 yıllıksa zaten ya yazılımdır ya da pc mühdür onlar şu an uçtu yani senin senen de 100k ile alıyorsa şu an 5k falandır ama araştırırım. Yani hemşireliği düşünme sebebim kpss olayıydı giriyosun 70 üstü alıyosun direkt atıyolar ama o da yani hizmetçiden farkı yok ama galiba gitmem ya sıralamama yazık olur çünkü bilmiyorum belki eczacılıga giderim şu an kıbrısta eczacılık okuyan arkadaşım var seneye yatayla trye gelecek çocuk full ders çalışıyo hazırlık olmasına rağmen ve galiba ingiltere de mi ne bir tane ilaç fabrikası mı ne varmış orada çalışmak istiyor staj falan paun kasmaya çalışıyor belki bende deneyebilirim.