Ama çalıştığım yer her işi yaptırıyor mühendislik hariç mastercam öğrendim burada cam yapıyorum yeri geliyor tezgaha bakiyorum yeri geliyor sanayiye mal tedariği makine montajı bakım derken her iş ama hicbirseyi tam ogrenemiyorum
İngilizce b 2 ydi ama kullanmaya kullanmaya koreldi ona çabalıyorum solidim de koreldi onu da düzeltmeye çalışıyorum solidworksum de iyidir ama kurumsal bir iş bulamıyorum sen abimsin 1yil 3 aydır çalışıyorum maaşım 6250 tl
Mastercam olsun, solidworks vs bunları iyi öğren. Tezgaha da programı sen gir tezgah ayarla ustalarla iyi geçin her işi yap. Ameleliğini yapmadığın işin ustası olamazsın
Ya abi orası öyle de yapmadığım iş yok mobbing yiyorum ne ingilizcemi kullanabiliyorum ne çizim yeteneğimi ve aldığım maaş 6250 lira hafta sonu da calistiyorlar arada hafta için 7 ye kadar eden az ve en ufak şeyde maaşımdan kesiyorlar ve maaş çok az sen daha iyi bilirisjn
Henüz daha yolun başındasın. Acele etme. Diploma para kazanmıyor malesed, bilgi ve tecrübe para ediyor. Bizde 6.500 alan mühendiste var 20.000 alan formen de
Ben ilk 2 işimde köpek gibi çalıştım gece 1-2 lere kadar. Mesaisiz. Şimdi kendi işimin patronuyum. Firmam 8 yılda çok büyüdü. Sabret öğrenmekte ısrar et herşeyi öğren
Bak işte daha tam pişmediğini sende itiraf ettin. 5 eksen tezgah programlamayı iyi öğren. Töleransları, yüzey pürüzlülüklerimi iyi öğren. Tezgahtan çıkan her parçayı ölç. Tezgahı tanı. Sana iş verilmesini bekleme yetki al. Edilgen olma girişken ve etken ol
Teşekkürler çok öncelikle ben Web sitesi tasarımı için html css bootstrap angular gibi birçok yazılım dilini öğreniyorum bunların önü açık mı 24 yaşındayım ve kaliteli bir proje çıkarırsam yaşıma veya üni okumadığıma bakarlar mı? ☺️
Artık diploma hiç birsey hanımefendi bu yüzden yazılım web tasarımı özellikle onu çok açık bir şey en basit örneği gömülü sistemlerle wix gibi yapılan web tasarımları bile para kazandırırken sizin bu konuda daha özgün içeriklerle pazara acilmaniz demek büyük bir fayda demek umarım her şey gönlünüzce olur ben de 25 yasindayim bu arada çok tecrübem yok umarım bir şey katabilmisimdir
Ayyy çok teşekkür ederim çok naziksin içime su serptin Allah senden razı olsun bu Web sitesi öğrenimi projesi bitince başka teknolojik işlerde yapmayı planlıyorum blenderdan 3d karakter veya modelleme yapımı gibi her şey sırasıyla 🤭
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sor kardeşim. Nasıl yardımcı olurum sana?
Abi ben Gazi mezunuyum otomotiv mühendisiyim şu an makine imalat sektöründe yım iş bulamayınca böyle yaptim
Ama çalıştığım yer her işi yaptırıyor mühendislik hariç mastercam öğrendim burada cam yapıyorum yeri geliyor tezgaha bakiyorum yeri geliyor sanayiye mal tedariği makine montajı bakım derken her iş ama hicbirseyi tam ogrenemiyorum
İngilizce b 2 ydi ama kullanmaya kullanmaya koreldi ona çabalıyorum solidim de koreldi onu da düzeltmeye çalışıyorum solidworksum de iyidir ama kurumsal bir iş bulamıyorum sen abimsin 1yil 3 aydır çalışıyorum maaşım 6250 tl
Bide usta çırak gibi yetiştirmeye çalışıyorlar beni amelelik yaptırıyorlar mobbing yapıyor üstümdeki usta bağırıp çağırıp hakaret ediyor
Aslında farkında değilsin ama çok şey öğreniyorsun. Sabredersen 2-3 yıl sonra ne demek istediğimi anlarsın
Çok bunaldım ben yeni iş arıyorum ama bulamıyorum gerekirse cvmi sana atsam yardımcı olur musun
Usta kesinlikle bağıramaz sana, buna izin verme ama işi ustadan öğrenirsin birde burası var. Aranı iyi tut ustadan tecrübeyi al sonra iş değiştir
Ankara'da mısın?
Abi dogrudur ama ben muhendisim yani cizim yapmam lazım tasarim yapmam ama cam yapıyorum sadece ondada çok basic geliyor parçalar
Tasarım yapmakla çizim yapmak farklı şeyler biliyorsun dimi?
Abi geçen fiziksel bir harekette bulundu kıyameti kopardım ama ne yapcan el mahkum onu geçtim kocaelideyim şu an ama normalde ankadara yasiyorum
İs bulamadım 7 8 ay mecbur alanının dışı buraya geldim ama kurumsallık 0
Ben tasarımcıydım bir zamanlar. Ansys workbench ile takla attırıyordum
Kocaelide talaşlı imalat mı?
Abi lafın gelişi diyorum yani tasarım cizim yer süpürmek ya da tezgah kullanmak bana mühendislik gibi gelmiyor
Hangi firma o?
Evet abi talaşlı imalat
Ben yazamıyormuşum sen yaz
Firma hangi sektöre parça yapıyor
Fasoncu mu?
Yok kendimize yapiyoruz
Kendi firmamıza yani makineler yapiyoruz biz onların parcalari
Makina imalatçısı mı anlamadım tam
Anladım.
Şimdi kardeşim burayı hayatında bir geçiş noktası olarak görüyorsun tamam mı
Yok abim.
Mastercam olsun, solidworks vs bunları iyi öğren. Tezgaha da programı sen gir tezgah ayarla ustalarla iyi geçin her işi yap. Ameleliğini yapmadığın işin ustası olamazsın
Ya abi orası öyle de yapmadığım iş yok mobbing yiyorum ne ingilizcemi kullanabiliyorum ne çizim yeteneğimi ve aldığım maaş 6250 lira hafta sonu da calistiyorlar arada hafta için 7 ye kadar eden az ve en ufak şeyde maaşımdan kesiyorlar ve maaş çok az sen daha iyi bilirisjn
2 yıl sabret. Sonra istediğin maaşla sana iş bulurum. Bulamazsam yanıma alırım :) bende de var çok tezgah
Henüz daha yolun başındasın. Acele etme. Diploma para kazanmıyor malesed, bilgi ve tecrübe para ediyor. Bizde 6.500 alan mühendiste var 20.000 alan formen de
Sözüne güveniyorum umarım dediğin gibi olur abi
Telegram yok abicim
Çizimin iyi ise, teknik resim kurallarını iyi biliyor ve çelikleri iyi tanıyorsan dışarıdan iş alıp akşamları yapabilirsin
Ben ilk 2 işimde köpek gibi çalıştım gece 1-2 lere kadar. Mesaisiz. Şimdi kendi işimin patronuyum. Firmam 8 yılda çok büyüdü. Sabret öğrenmekte ısrar et herşeyi öğren
Malzeme bilgim gelişiyor çok iyi olmasada cizimim iyidir aşırı complex olmadığı sürece ama teknik resmim berbat onerebilecegin bir şey var mı?
Bak işte daha tam pişmediğini sende itiraf ettin. 5 eksen tezgah programlamayı iyi öğren. Töleransları, yüzey pürüzlülüklerimi iyi öğren. Tezgahtan çıkan her parçayı ölç. Tezgahı tanı. Sana iş verilmesini bekleme yetki al. Edilgen olma girişken ve etken ol
Hani sektöre makina yapıyorsunuz?
Yazılım hakkında soru sorabilir miyim?
Yardımcı olabilirsem tabi çok hakim değilim yazilima
Teşekkürler çok öncelikle ben Web sitesi tasarımı için html css bootstrap angular gibi birçok yazılım dilini öğreniyorum bunların önü açık mı 24 yaşındayım ve kaliteli bir proje çıkarırsam yaşıma veya üni okumadığıma bakarlar mı? ☺️
Artık diploma hiç birsey hanımefendi bu yüzden yazılım web tasarımı özellikle onu çok açık bir şey en basit örneği gömülü sistemlerle wix gibi yapılan web tasarımları bile para kazandırırken sizin bu konuda daha özgün içeriklerle pazara acilmaniz demek büyük bir fayda demek umarım her şey gönlünüzce olur ben de 25 yasindayim bu arada çok tecrübem yok umarım bir şey katabilmisimdir
Ayyy çok teşekkür ederim çok naziksin içime su serptin Allah senden razı olsun bu Web sitesi öğrenimi projesi bitince başka teknolojik işlerde yapmayı planlıyorum blenderdan 3d karakter veya modelleme yapımı gibi her şey sırasıyla 🤭
Teşekkürler ekleyeyim sizi hemen
Rica ederim hanımefendi hayat çok zor ve biz birbirimize yardım etmezsek daha da zorlaşır