Soruya ilgi için teşekkür ediyorum. 💚
Yarın sınava girecek olan adaylara hayırlı başarılar diliyorumm☘
Sınava girecek arkadaşlar, küpelerinizi çıkarmayı unutmayın 😂 İyi geceler 💚
2019 eylül ayında girdim yanlış hatırlamıyorsam, Türkçesi çok zor bir sınavdı ve herkes yıkılmıştı o sınavda. Ben 72 puan aldım ama çok az bir Türkçe ile. Matematik sadece 1 net, 33 net Türkçe falandı sanırım. Bir sonraki zamanlarda da Türkçeden 40 falan da yaptığım oldu öylesine evde çözerken ama yine de 72 alamazdım belki de... Kısaca bir daha uzun yıllar girmem bu puan işimi gördü bu sene zaten :)
Oh miss puan işine yaradıysa,, herkesin döküldüğü sınavda fark atmak da ne bileyimm 😅
Yani herkes dökülünce sıralama sınavı olduğu için, az nete çok puan geldi. Herkes o sene yapsaydı bu nete 60 65 puan falan gelirdi o zaman işim görülmez idi çünkü baraj 70'di. Böyle olunca işim görüldü evet xd
Sınavın zor olmasının da avantajları vardır👍🏻👍🏻
İki defa girdim. Seksen beş üstü almıştım. Sözel de iyi kitap okuyucu olmak lazım o paragrafları anlamak için. Sayısal da ise iyi mantık sorusu çözmek gerekir. Kalan sorular az konu olarak zaten.
Ben girmiyorum, ama daha önceden 1-2 kez denemek için girmiştim. Umarım güzel geçer, trafik olabilir, onu düşünerek biraz erken giderseniz faydalı olur; hem ortama alışıp heyecan da yapmazsınız
Teşekkür ederimm düşünceniz için ama zaten kendi üniversitemde gireceğim yurduma da yürüme mesafesi yine de öneri için sağ ol👍🏻
Aaa öyleyse çok daha iyi, rica ederim 😊🙏🏻 Güzel geçmesi dileğiyle, kolay gelsin
Bisiklet turu varmış ama trafik önemli,, tekrardan teşekkürler ☘
☘️☘️
Ben girmiycem gireceklere başarılar dilerim
🌹
Cevap
55Cevap
@Dropaline_ giriyor ve ona bol şans inşallah güzel sonuçlar elde eder ve tüm giren adaylara başarılar <3
Ya hadi inşallah 😘😘😘
<3 Cağnım
@Dropaline_ nasıldı nasıldı hemen yeni soruda kritiğe koşş
Sınavda uyumak mı😂Onca kez ales e girmiş biri olarak söylüyorum: talafisi hep var, çok takılmayın, başarılar…
Ayy yok yds de uyukladım, aleste gözümü kırpmaya bile zaman yoktu kii
Sınav kelimesi midemi bulandırıyor artık hayatımız sınavlarla geçiyor umarım istediğini kazanır sınav derdinden kurtulursun
Maalesef öyle, teşekkür ederim, umarım herkes istediği ve hak ettiği yerde olur ☘
Ben yaz sonundakini düşünüyordum ama galiba es geçeceğim. YDS de lazım. Bilemiyorum ya. Başarılar dilerim sana.
ALES
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2022-ALES/2 21.08.2022 24.06.2022
04.07.2022 19.07.2022
19.07.2022 23:59 09.09.2022
Birkaç kez sanırım. Geçerliliği de beş yıl falan galiba.
Rica ettim kardeşim. İyi şanslar.
@senmesajatarsin ya es falan geçme bence denemiş olursun kendini, denemekten zarar gelmezz. Yds emek istiyor, gerekeni yapmak lazım ama neden olmasın? Teşekkür ediyorum, sana da başarılar, umarım fikrin değişir ☘
@n2nizkim dene dene @senmesajatarsin sen de örnek al, 2 si var 3 ü var demekle olmuyor, biri olmazsa öbürü oluurr
Haklısın da denemek de parayla yani. 😅 Yüksek lisans için İngilizce YDS ve ALES lazım. Alanla ilgili okumalar yapıp sindirmem lazım. Bir yandan ikinci lisansı okuyorum şu an... Bilemiyorum yani. Yine de iki sınavla ilgili tavsiyelere açığım ama sen uyu. Sabah sinavin var madem.
Haklısın yökdili kaçırdım 185 tl havaya gitti.. lisans okurken odaklanmak belki aynı anda zor olabilir yine de umarım istediğin gibi olur
Dilediğinden güzeli de inşallah seni bulur. Güzel haberlerle dön inşallah.
İnşallah 🤗☘
Kpssye girecek arkadaşlar için çok güzel bir antrenman sınavı olur
Evett her sınavda denemeli insan kendini
Nasıldı sınav bitti sanırım ,önceki sınavda mı uyudun?😀
Yds de uyukladım evett ama aleste uyumak ne mümkün süre yetmemişken
Basarilar dilerim. Ben de girmeyi dusunuyorum bu sene degil ama. Umarim basarili olur isteyen herkesss.
Gireceklere başarılar dilerim 😊 bende KPSS hazırlanıyorum o yüzden stres ve süreci biliyorum başarılar 😊😊
Bı kere daha ihtiyacım olacak sanırım. Sonuç ve gözlemlerini de yazarsın umarım
Yazarım tabii 👍🏻🤗
Gözlem ve yorumlar için yeni soruya kop gell
Sozelciler mat da çözün nasılsa puan getirmez diye 1 2 net yaptım türkçeyi fule yakın yaptıgım halde puanım 70 üstüne cıkmadı
Sınav meselesi benim için 2018 de kapandı.
Kitap defter görmek istemiyorum
😂😂 ösym terörü, haklı isyan
insallah ydsdeki gibi uyumam kisminda koptum wpwppw manyak nasil becerdin onu koptum ya wpwpw
😂😂 öyle de bi uyudum kiii sınav zaten üç saat ama 12 buçuk oldumu kendimi sınıftan nasil attim hatırlamıyorum 😅 bu kadar sıkıcı bi sınav olamaz, z kuşağını, günceli yakalamaya çalışan ama sıkıcılıktan öteye gidemeyen paragraflar; yok kripto paralar, yok kahve bağımlılığı, yoga, kamp, dış borçlar, biruni derkenn gözlerim kapanmış hele o çeviri soruları bi kelimenin yerini değiştirmişler ya da bi kelimeyi değiştirmişler hepsi aynı şıkların tabii bu değerlendirme a0 ingilizcesi olan benim gözümden böyle, çalışanı bilemem..
a0 wpwpwp dinc girseydim ben de uyur kalirdim heralde kahvehane muhabbetleri konulari gibi olmus wppwpw
Valla biraz öyleydi,, kazık gibi çakılıyorsun en az 2 buçuk saat o sıraya etraf da sessiz her türlü mayışır insan uyumaya müsait ortam
uyusana kizim yarin sinavin var wpwpwo simdiden basarilar umarim gonlunce olur
Sinavda uyurum diye düşünüyorum ondan 😅 teşekkürler, umarım 💚
biraz daha uyumazsan oyle olacak gibi duruyor balim hadi telefonu birak ve uyu lutfen yarin sinav cok kotuydu napmaliyim diye sorarken bulmayalim seni wppw
Sinav çok kötüydü napmaliyim 😅😅
Yeni soruya koşş
24 Nisan Pazar günü de benim engelli kamu personeli seçme sınavım var
Hadi bakalımm, başarılar diliyorum şimdiden ☘
Teşekkür ederim ğ
😇😇
Ben 2016 ve 2020 yılında girmiştim. Girecek adaylara başarılar diliyorum. :)
Ah, teşekkürler ☘
Biz atlattik o devirleri kolay gelsin girecek olanlara
Az bize de taktik verin barii 😅 teşekkürlerr☘
Allah bana da nasip etsin. Geç yaşta üniversiteye başladım. Yani şu an 24 yaşındayım ve birinci sınıfım. Ve öğrendiğime göre üçüncü sınıfta bile giriliyormuş. Ayrıca 50 puan almak yetiyor değil mi?
Aminn. Geç kalmışlık hissinden kurtul bence yeterli istek ve azim arayı kapatacaktır diye düşünüyorum. ☘
Bildiğim kadarıyla ales 5 yıl geçerliliği olan bir sınav bu sebeple tam emin olamasam da bu sene bile girebilirsin diye biliyorum. İleride puanını kullanabilirsin. Sen bu konuyu bi araştır bence.
50 puan? Kime göre neye göre.. Benim yüksek lisans başvuruma yetecek bi puan değil ne yazık ki. Bölüme ve üniversiteye göre değişir mesela benim en az 85-90 zorlamam lazım🤦🏼♀️
Akrabalarım yüzünden geç kalmışlık hissinden kurtulamıyorum. Çok söylenip duruyorlar. Bu yaştan sonra okunur mu diye. Ayrıca bölümüm sözel tabi yinede avantaj olsun diye yüksek almak lazım. Başarılar.❤️
Akraba terörü karşısında kulaklarını kapamanı tavsiye ederim. İnsanlar hep konuşur, her konuda özellikle başkalarının hayatında söz sahibi sayarlar kendilerini. Bu senin hayatın, onlara izin verme. Ayrıca 24 yaşındasın gençliğinin baharındasın 😅 diye düşünüyorum 40 yaşında insanlar bitiriyor üniversiteyi, kendine haksızlık etme☘
Sözelde işimiz daha kolay türkçeyi halletin mi zaten matematik katsayısı 0.25.. avantaj için tabi ki onu da zorlamak lazım.. teşekkürlerr 💚
Bi kere girdim 58 küsur aldım yeter bu kadar başarı dedim:))
😂😂 benim muhtemel son
Sana başarılar dilerim inşAllah güzel bir sınav geçirirsin benim de haftaya pazar var ekpss 😇
Teşekkür ederim inşallah senin de istediğin gibi geçer
sonrakine gireceğim nasipse. kolay gelsin başarılar 🌺
Teşekkür ederimm🌸
Ben girmiyorum. Sınava gireceklere başarılar dilerim.
2020' dekine girmiştim. Pürtüklü semender mahvetmişti bizi 😂
Gircem ya sayısal yds de baya zordu bu arada şerefsizler zor sormuş yökdilden 70 almıştım ama 2 saatte çözmüştüm
Ales nasıl geçti?
Aa pardon hemen oraya koşuyorum, sizi güncelleyeyim derken ben geride kalmışım 🤦🏼♀️😅
Girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Umarım istediğiniz puanları alırsınız
Teşekkürler, umarım ☘
Bugün girdim öncesinde tek bir ales sorusu çözmemiş olmama rağmen matematik kolay geldi sadece biraz zamanım yetmedi. Biraz daha zamanım olsaydı bayağı iyi puan alırdım heralde.
Aradığım yorum. Sadece son bi kaç ay çözdüğüm birkaç deneme.. o matematik soruları neydi öyle sürem olsa çok iyi sonuçlar gelebilirdi, sözelci olarak türkçeden başlamak bitirdi beni
Türkçe biraz zordu yaa ama paragraf deneme çözen biri rahatlıkla 90 alabilir bence
Kesinlikle katılıyorum sürekli pratik yapan, devamlı çalışan biri için kolaydı
Siz ne mezunusunuz?
Henüz değilim 2 aya inşallah
Neden mezun olacaksınız diye sorayım öyleyse :)
Şş bölümümü söylemiyorum herkesin içinde
Nereye geleyim 😄
Bilmem ben mesaj atamıyorum da sırf bölüm öğrenmek için mesaj atmak istersen o da sana kalmış 🤷🏼♀️
Bende atamıyorum belki Birgül başka bir hayatta jdjfjjf
Ahahah belkii kim bilirr
Biz bile bilemeyeceğim muhtemelen :)
Orası hiç belli olmaz
Nereden taşıyacağız pardon birbirimizi ya ben ales sorusu sormuştum da falan dhdjdjjd
😂😂 belli olmaz dedim ya, burdan olursa da şey derim en kötü; şş yaklaş bölümü söylemeye geldimm
Elini çabuk tut bir gece ansızın gidebilirim 😂😂
O zaman sen de kapını açık tut, bi gece ansızın gelebilirim..
Gelene kapımız her zaman açık ama uykuda gelmesen iyi olur 😀
Geliyorum demedim gelebilirim dedim, rüyana girmeye niyetim yok kii neden uykuda geleyim, her şeyin bir adabı var
Orası gece uykuda baskın yapan düşman askeri gibi bir şeydi de neyse...
Hahah hazırlıksız yakalamam merak etme de xper in 4 müş sen her türlü mesaj atabilirsin yani istediğine, istediğinde, sitenin kuralı olarak söylüyorum yanii alesten nerelere gelindi 🤦🏼♀️😬
Güzel insan mesaj kutun kapalı hem senin mesaj atman daha uygun olur.
Güzel insan atamıyorum derken ciddiydim, ayrıca soran da sendin şartlar uygun, senin atman da artık uygun😅
Bende yarin giriyorum ins iyi gecer ve sorular kolaydir. Mat beni endislendiriyor sadece
İnşallah güzel geçer senin için ☘ hiç endişe yapma emeğinin karşılığını alacağını düşünüyorum💪🏻💪🏻
Ins hepimiz aliriz emegimizin karşılığını ve olmak istedigimiz pozisyonlara ulasiriz🙏🙏🙏
Amin inşallah 💚
Alesden 94 aldım YDS den 82 Gano 4 Luk 3.72 mulakattan 0 aldım 😢
Ah bee ah bee..
O kadar iyi puanlar kii.
Yalnız merak ettim 3.72 ganoyla mülakatın nasıl 0 geldi?
Mulakatta cok zorluyorlarmi ki
@daffy0 Nasıl ya sırf referansın yok diye mi hay torpilin de ref in de kendi okulun değildi sanırsam
@daffy0 @n2nizkim ayy evett ben de bekliyorum 94 taktiğini ama daha çok yds 82 taktiği
@hadiordansalak yanii okula, bölüme, hocaya, kurula göre değişir ama sınavlardan daha zor bi aşama gibi geliyor bana bilgim yeterli olsa bile
Başvuru 1 2 saatle kaçırmıştım, o an üzgündüm ama iyi ki başvuramamışım. Çalışacak hiç vaktim yoktu. gireceklere başarılar dilerim.
ales sınavı değil ales
tamam örtmenim
Ya evett yanlış yazdım vurmayın yüzüme vurmayin🤦🏼♀️😅
En son girdiğimden 95 aldim
Ders ver kank
Dersle olmaz Türkçede sozel mantikda hata yapmam çok videolar izledim her soruyu tabloyla yaparım beni üst sıraya taşıyan ise matematik en az 2 yıldır test çözerim oyuzden matım çok iyi geo kötüdür ama mattan hata yapmam
Matematik zamanla öğrenilen bir varlık idir sürekli test çözün adım adım ogrene öğrene
Konyaaltı Anadolu lisesindeyim
Ben de ramak kala hatırlamıştım ondan
Hay allah senin nickinde hatırlatıcı bi anahtar kelimesi falan da yok unutursun kesin üstünde, emanet bırakacaksın napacaksın başka,, iyi gecelerr
Ales sınavı derken elendin
😂😂 ah beee haklısın kendimden utanmalıyım yl düşünen biri için fazla kötü hatalar
Yok şaka maka böyle hataya acınmazz 😅
Ağustosta gireceğim inşallah
Hadi bakalım, başarılar şimdidenn
Teşekkür ederim sana da başarılarr
Teşekkürler ☘
Rica ederim ☺️
ALES 'in gireceği arkadaşlara basarlar diyorum
Ales'in gireceği arkadaşlar teşekkür ediyor ☘
Ricalar efenim
Başarılar, merak ettiğim bir soru var ortalama?
Teşekkürler, ortalama derken?
Yl için 4 luk üzerinden en az 2 diye biliyorum ama tabii ki gano nun yüksekliği mülakat listesine girebilmek için sana avantaj sağlayacaktır
Evet tabii seni öne atacak olan o ama ganon çok iyi değilse de sınav puanlarıyla dengelemek lazım ya da mülakatla totalde hepsi iyi olanlar alınıyor ama eksikler bi tarafla kapatılabilir diye düşünüyorum yani ales puanın seni öne atabilir ama ganon geri çeker yds iyidir ama mülakatın kötüdür farklı senaryolar var tabii genel tabloya göre
Allah yardımcınız olsun
Amin, cümlemizin ☘
Başarılar ALES çok zor bir sınav degil
Teşekkür ediyorumm ☘ ilk kez kendimi denemek için gireceğim son bi kaç ay sadece deneme çözdüm ama bakalım. Bi sonraki sınavlara zaten ales halledilir de yds işte emek istiyor..
evet yds ve yökdil biraz zor. Yüksek lisans için mi
Evett, biraz temel, biraz emek, bi de benim için a0 ingilizcemle biraz saç baş yolma gerektiriyor yds 😅
bence yökdili dene denerim :)) bir tık daha kolay
Evet evet biliyorum başvurdum ve sınavı kaçırdım kar vardı diye 😅 bi dahakine inşallah
anladımm hangi programı istiyorsun yüksek lisansta
Ayy burdan yazmam😅😅 ama sözel bi alan
nazar değmez ya söyle :)) öğretmenlik mi ben de yapıyorum :))
Ay yok nazardan değil yaa alana talep çok değil, ikinci seçeneğim öğretmenlik ama akademi olmazsa kpss yolu gözükür gibi
ben kpss ye yöneldim akademi işi biraz zor ama kpss de kolay değil tabi :((
Bana da kpss daha zor bi yolculuk gibi geldi alese öncelik verdim bence ölesiye kapışır bu ikili ama sabır gerektiren uzun ve yorucu bi yolculuk olmaları bakımından at başı giderler diye düşünüyorum
Evet ales kesinlikle daha kolay bir sınav. Kpss çok emek istiyor ve cok ders var
Kesinlikle 2 derse yoğunlaşmak nerde kpss gibi dört koldan saldırmak dikkatini parçalara bölmek ve hepsine aynı anda yetişmeye çalışmak nerdee
Belli olmaz ÖSYM de girebilir 😂😅🤣
Ösym tüm sınavlar özet;
Yds deki kripto para sorusundan sonra türkçe paragraf sorularının konu skalası daha da geniş gelmeye başladı gözüme. Ösym bu belli olmaz her şeyi sorabilir🤷🏼♀️
Sana da başarılar şimdiden ☘
Girecek Arkadaşları Allah Muvaffak eylesin
Aminn, herkese hayırlı başarılarrr
Çokça başarılarrrr 🌸
Çokça teşekkür 💚
Başarılar dilerim. İnşallah istediğin gibi olur.
Teşekkür ederim. İnşallah herkesin istediği gibi geçer. 🤗
Herkese başarılar diliyorum 🍀
Cnmm alese girin cnmm
Başarılar girenlere.. 🎈
Hepinize başarılar. :)
Sınava girenlere başarılar
Girecek herkese başarılar:)
Ben girmeyecem ama herkeze başarılar
Deden babaanne binen cumhurbaskani miletvekilleri
Girmiyorum ama başarılar kuzum
Allah zıhın acıklıgı versın
Başarılar umarım istediğiniz gibi geçer
Ales sınavı ne işe yarıyor ajsjabsbz
Yüksek lisans yapmak ve akademik kariyer yolunda ilerlemek isteyenler için gerçekleştirilen akademik personel ve lisansüstü giriş sınavı
Vay be teşekkür ederim
Rica ederimm 💚
Ben de gireceğim sonrakine sorular nasıldı.
Yeni sorunun kritiğine gel orada değerlendirmeler mevcut 🤗
Bende girecem sen calısabildin mi alese
Deneme çözdüm sadece son aylarda denemek için giriyorum zaten kendimi hedef ales 2/3
Başarılarr
O ne dostum
Akademik Personel ve Lisansüstü Sınavı
O ne dostum 🙄 sen açıklarsın ben yine anlamam sen yorma kendini 🤷🏻♀️😂 başarılar
Yormak değil de google da sorabilirsin.. Kendimce açıklayayım; insanların üniversitede kalmak ve yüksek lisans yapmaları için gerekli olan ösym sınavı. 100 soru 2 buçuk saat gelsin akademik kariyer başlıklı her üniversitenin en az 50 puan aradığı ama adayların 80 altının mülakat listelerine giremediği lisansüstü hayata giriş sınavı, denilebilir. Teşekkürler ☘
Allah yardımcın olsun
Aminn ☘
Girecek olanlara başarılar
Yetişmedi yaaaa
Evett maalesef benimki de yeni soruya kritiğe gell
Sen de mi uyudun Yds'de😂
Ayy yalnız değilmişimm ☺
😀sınav zordu dimi
Pratiği olana kolaydı bence ama bana değildi
Pratik de yapsan zordu😀
Matematik kolaydı, türkçe zorladı, paragraflar ağlattı, sözel mantık çıldırttı 😆yine de süreyi doğru kullanan birisi için yapılabilirdi gibi geliyor bana
Ayıpsın yaptık tabi😀
Hah sevindim senin adına ben yapamayanlardanım ama :(
Geçmiş olsun ikincisi kolay olur hiç merak etme.
Teşekkür ederim ama tam tersi olacağını düşünüyorum daha zor bi sınav olacaktır ama bu sefer ben idmanlı olucam orası ayrı
Ben giriyom
Nasıldı sınavın?
@kgnctn sözel zordu gerçekten ama ben @anglemom a sormak istemiştim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?