Aldığımız kadarını ödesek keşke... Zaten öğrenciyiz. Zaten işsizlik hat safhada... Neden üzerine binler ekleyip ödetiyorlar? Hadi herkes 500 fazla ödesin. Alma bedeli diyerekten ama binlerce eklenip geri alınıyor... Zaten milyonlarca öğrenci var. Hepsinden 500 alınması yeter de artar bile..
Değil hemen kendimden örnek verip açıklamak istiyorum. Ben 16.000' le Kyk kredi borcuyla mezun oldum. Bize mezun olduktan iki sene sonra faiz işleniyor denildi neyse güvendik. İşe başladığımda da iki yılım daha dolmamıştı. Yapılandırma yapmak adına vergi dairesine işlemler için gittiğimde 22.500 TL önüme hesap çıkarılınca bir kere daha "faiz haramdır" diye bağıran devlet büyüklerini Allah katında vicdana davet etmiştim. Diyeceklerim bu kadar...
kyk tefecilik yapıyor resmen aldığın miktar üstüne faizleniyor fazladan ödüyorsun çevremde ablamda dahil çoğu kişi yıllarca ödedu sadece alınan para olsa herkes kolaylıkla ödeyebilir bir öğrenciye bu kadar yük yükleyip okumaktan soğuktan bir sistemimiz var
Ben KYK kredisi almadım. Biliyorum bencilce bir düşünce olacak belki ama Alanlar keyifli keyifli lüks şekilde yediler zamanında. Bugün ku hurmalar yarın firmalar diye bir söz vardır ona göre davransalardi. Kredi alırken farkında olmak lazımdi. farkinda olmayanlarda böyle hayata bilmem kaç bin TL borçlu başlar.
Değil, devlet olarak vergini her şeyden fazla fazla tahsil etmeyi biliyorsan, karşılığını halkına ödemelisin... Devlet halk için vardır.. Ha bende aldım ve Peşin erken ödeme ile kapattım... Ama 17 18 yaşında çocuğu geleceğini borç ödeme planı ile planlatamazsın. Eğer bunu yapıcam diyorsan illaki iş garantisi sunacaksın
Kyk borcu olması bile bana göre saçma. Öğrenciye sahip çıkmak lazım. Geleceğimiz öğrenciler. Yeni nesili doğru yönlendirmek gerekiyor. Daha 18 yaşında borç düşünmek zorunda olmamalı bir genç.